testing

Wednesday, March 27, 2013

Love you abang kuwa.... :p

ni memang entry basi :p

16 february 2013, Anuar Zain buat konsert kan...aku macam teruja nak pergi. terus rodger pui...dia kata best gak kalau dpat layan konsert AZ...

tup tup...dia serius lak.call aku dah bebetol depan kaunter nak beli tiket. ok beli la...make sure tiket tu free.eh tak.tiket tu mampu dimiliki ekeke

dan tibalah saat dia...asal nye buat kat bukit jalil.tukar plak ke stadium melawati shah alam. 

tp pagi tu aku keje, so pui mai opis.tunggu sampai kul 2pm, baru la chow ke shah alam...

orang ada gadget baru.gitu la rupanya :p

habis keje, terus shoot g stadium.tukar tiket then gerak g umah dee kat seksyen 17.ambik dulang hantaran.pastu membunuh masa @ Setia City Mall...klik sini..


lebih kurang kul 8 lebih, ktrng selamat sampai stadium.aku parking siap2 arah nak balik.senang nak nanti.jauh la sikit nak menapak tapi xpe.balik xyah hadap jem :p







masuk je dalam stadium dan konsert pon bermula...ha apa lagi...meraunggg laaaa hahaha....bukan meraung tp menjerit seronok tengok abg kuwa perform...


dah la dia start lagu yang aku suka...oh my!!!!!!!!!!best nyeeeeee....

sepanjang konsert, aku rasa 2-3 lagu je aku tak reti nak layan...selebihnya...memang aku menyanyi sama2....


artis jemputan 3 wanita hebat...suara power...adiba nor, jecklyn n sorang lagi sape ntah..malas nak google hehehe

overall, memang berbaloi la aku datang.. rm77 rasanya...berbaloi2...walaupun seat kami ujung dan atas tapi abg kuwa tetap pndang kami time nyanyi kah kah kah....

cuma tak dapat imagine la, 10thn lagi...abg kuwa nak wat konsert lagi ke...time tu dia dah 50++...arap2 suara dia merdu la sampai bila2 muahahahaha


dan sape sedar, 10tahun yang lalu aku pernah berdepan dengan dia...dan dia sempat cakap luv u emy...baru teringat skang ni muahahahaha..perasan!

dulu : 2003
kini : 2013

 1st song yang dia nyanyi masa konsert tu....nak dengar cari kat youtube ok...

I'm the lucky one - Anuar Zain

Ku persembahkan satu cita ku..
Setulus hati hanyalah untukmu
dan ku lakukan semampu aku tuk menyayangimu
hingga kau merasa jadi pujaan ku
meski bercinta kadang tak indah
tapi tuk buktikan kau yg terindah
dan kupastikan..i'm the lucky one..
nikmati cinta lebih dari segalanya....

Jiwaku ini yg tak tersentuh
kini terasa sejak bersamammu
berikan hangat hinggaku x mampu berjauh drmu
kerna kau yg bisa buatku bahagia

Meski bercinta kadang tak indah
tp tuk buktikan kau yg terindah
dan ku pastikan i'm the lucky one
nikmati cinta lebih dari segalanya

Caramu membuatku x berdaya
hatiku pun ribut terjaga
kau ubah hidupku ini jadi sempurna

Meski bercinta kadang tak indah
tp tuk buktikan kau yg terindah
dan ku pastikan i'm the lucky one
nikmati cinta lebih dari segalanya

abang kuwa.....love you...eceh! (^_^)

Tuesday, March 19, 2013

3.3.2013...Na & Hussairi...majlis akad nikah

tadaaa....

rajin plak berhupdate :p

minggu kenduri adik aku tu, memang aku bzy teramat sangat...dengan kene pergi team building....dengan nak kenduri nye...furhhhh......

1-3hb mac attend team building @ PD...super duper best! - nanti up story
tapi...3hb tu pepagi pas bekpes aku dah chow...sebabnya adik aku na akad nikah pas zuhur....

dari PD aku gerak 8.30am...sampai kl lebih kurang kul 10am....pindah goodies masuk dalam kereta blablabla....siap2 pakai baju kurung yang besar tu...then 12.30pm terus g masjid....

kebetulan sampai, catering elok je sampai...semua orang setup kan apa yang patut...

nor sepupu aku settle kan hantran...
aku n mak pui g ambik kek

yang lain...relax2....time ni family aku dah ramai datang.sebab masing2 nk solat zuhur kat masjid  :)

aku yang dh siap ni pon rasa berlengas...panas nye...kalau tau kene buat keje, mmg aku sarung jeans je dulu...family aku mana de lelaki...so aku la runner...aku la bentang tikar...aku la angkat meja...aku la..aku la...aku la...eh eh...rajin betol ko ni! :p

semua dah settle, aku terus solat zuhur....tengok majlis nikah....then upacara bermula....pung pang pung pang....selamat bertukar status....

officially....mr & mrs la deme ni :p

dan...agaknya dah memasing lapar kan....xsempat tunggu batal air semayang...semua orang dah berdesup pergi makan kuikuikui.....

aku posing cukup syarat je pastu keep-in-touch dengan family...rezeki kot...family johor pon datang...family selangor mestilah kan....kawan2 ibu...kawan aku mak pui je la :p

dan.....biarlah gambar bercerita....semua enjoy...makanan superb sedap!!tak tipu...memang semua puji...baju na pon leh tahan cun...dulu aku x suka tengok tapi eh mcm cun plak...goodies pon comel...sape la yang buat tu kan... *puji diri sendiri ekekeke

dan aku dapat makan lauk kenduri bebetol malam...sebab tak menang tangan melayan tetamu...elok nak makan, ada je yang pangil suruh itu ini...so next kenduri memang aku makan dulu siap2... muahahahaa

tahniah na & mekri.....akhirnya saya ada adik lelaki (^_^)

sebelum bertukar status

ok..sekali lafaz....


 batal air sembahyang...
cincin & seutas gelang tangan...perempuan
cincin suasa....lelaki

 bersama ibu masing-masing...

 3 sisters in the house yo...

 the hantarans....
gigih sepupu aku buat..thanks nor..
thanks ila sponsor coklat...
thanks mak ngah sponsor fondent kek...
thanks ucu sponsor brownies SR

 my happy family (^_^)

 both side...
tak ramai sebab ramai pergi makan... :p

dan....aku nak poyo kan goodies aku tu....walaupun biasa2 je...dan selalu benar dapat, tapi aku tak kira, nak riak gak kat sini :p

3.3.2013 majlis pernikahan...
terima kasih dari kami sekeluarga....
susunan gambar : ibu-pengantin lelaki-adik-pengantin perempuan-saya!


simple tapi nice kan ekekeke
bos aku siap puji goodies aku ni.....dia suka idea aku...wiieee

tu je pasal majlis pernikahan...ada rezeki kita sambung kisah resepsi plak ye :)

INFO
1) Hantaran
- gubahan oleh sepupu sendiri --> Nor...dia memang kreatif.so senang bagi je duit beli barang :p

2) Baju Pengantin sepasang
- beli kain sepasang kat Jakel, Masjid India. kemudian hantar tempah @ Batu Caves..

3) Make up
- kawan baik pengantin make up kan :D

4) Catering -- rekemen!!
Pak Aji Catering
Ulu Yam, Selangor
cekidout blog nye disini --> Pak Aji Catering

5) Goodies
Kos rm1.65/botol
-botol kaca 80sen
-kacang wepang 70sen
-sticker 15sen

5) Lokasi Majlis
Masjid Saidina Hamzah, Kampung Batu Muda, KL




Monday, March 18, 2013

Setia City Mall = SCM

tarik nafas....

ceta ni dah lama...sebulan yang lepas tapi pedulik la kan...janji hupdate...

lama tak update bukan la bz sesangat, tp seharian kat tempat keje dah ngadap pc.balik nak on netbook plak...memang surrender....malam2 aku habiskan masa ber fb-wasap..kuikuikui....

ok...korang dah pergi setia city mall?kalau dah bagus...kalau belum, tak payah pergi pon xpe ekekeke...

ni kejadian sebelum ke konsert, kami nak membuang masa (tak baik buang masa kan) so terus menuju ke SCM.sesat barat ok...tapi tak pe...sesat2 pon sampai juga...

dari jauh...

masuk dalam tu kagum la kejap...sebab aku rasa SCM ni macam gabungan Pavillion n KLCC..so kalau tempat2 macam tu, memang tak repeat la pasni kah kah kah..

i luv Sogo.... tetibe!hehe

glemer ko kan nurul :p
 bersama mak pui...mana ada aku ada je dia....ekeke

so jalan2...elok plak aku jumpa member aku....di dinding haha

confius pasal rambut deme ni...selama ni tak perasan plak diorang botak :p

so jalan la dalam tu..aku tak rasa nak melabur apa2..bebetol cuci mata je.benda paling aku boring adalah window shopping :p

tapi.....jodoh aku nak bertemu kawan lama rupanya....elok plak jumpa farah...ex-classmate zaman uitm dulu2...

dulu fara lagi gemuk dari aku...skang dia dah selim melim..then aku plak lagi gemuk dari dia...ohh tidakkkk

lepas peluk cium semua, aku lepak kat luar...tunggu pui beli barang....mende ngarut2 je dia rembat....beg letak HP n gelang...tak kuasa nak beli :p




 
terus macam jom la makan...lapar ni...elok berjalan2 nak cari port, terjumpa plak kawan sekolah aku dulu....ha tgk SCM ni tempat aku berunion gamaknye wakakaka



dialog kami
epit : nape ko gemuk skang?dulu ko kurus time skolah
aku : sampai hati ko cakap camtu wawawawa

pastu bebetol kami terus cari port makan hahaha



i love Nandos ketat-ketat... :p

pas makan, terus shoot gerak tinggalkn SCM...malas nak jalan lagi..takut jumpa member lagi ramai lak ekekeke

balik tu singgah Petronas...solat asar...pastu lepak tunggu maghrib terus...then tukar baju terus shoot ke....

konsert abang kuar....yippiieee....

next entry la eh

Tuesday, March 5, 2013

Dah kawen....yeayyy!

alhamdulillah...majlis berjalan lncar seperti yang di rancang :D

skang ni family aku dah bertambah sorang lagi...dan setelah hampir 12tahun tak de 'hero' dalam family, akhirnya dia datang :)



tahniah na & mekri (^_~)


full story....next entry kalau rajin ekekeke