testing

Friday, April 29, 2011

Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur 2011

PBAKL datang lagi :D

isnin lepas aku & chief g terjah PBAKL...atas jemputan dari supplier buku untuk wat selection mana2 buku yang ktrang berkenan.... :p

kalo takat tarik2 pilih2 memang tak de hal la kan :p cuma bila kuar list esok2 entah approve ke tak nak beli buku tu muahahhaa

sambil pilih buku, sambil cuci mata....muahhaha


chief usha buku



kalau la buku ni dapat beli, dapat aku cuci mata :p



nak beli nanti...versi melayu cepat la kuar muahahah



bahasa lama....susah gak nak faham.sampai skang tak habis baca lagi
walaupun buku nya nipis je



komik zaman saya sekolah dulu.rasa nak beli tau :p


dari pagi sampai tengah hari pilih buku, tiba la masa untuk lunch.supplier belanja la kan.moh kite makan buffet kat cafe pwtc tu.


2 round je aku makan.seyes rugi.aku malu pasal mereka2 yang makan semeja dengan aku tu semua seround je.2nd round takat makan kuih n air suam.sebab aku segan aku lupakan je la nak rasa mee bandung, ABC, roti n mushroom sup, segala mak nenek desert, kek dan macam2 la...rugi kan?bukan senang orang nak bayar makan buffet time lunch... owh!

dalam dok ambik makanan, aku nampak kelibat kakak selamanya.tengok dari belakang sah dia!g dekat n tegur...memang seronok la kan.ok xpe2..makan dulu nanti jumpa ;p

pas makan nak g cucuk duit.sedih.ATM CIMB xleh trema MEPS.aku dh sedih2 x dpt beli pape buku.bukan senang nak datang....wawawawa.....dalam purse adalah belas2 ringgit je :(



ini la kakak selamanya -- kak ida :D


ktrang jalan2, borak2..singgah kat booth karangkraf.duit tak bape ada, aku beli majalah rapi terbaru & buku resipi Ala Cina..total rm9.60..sedih laaaa duit x leh nk cucuk wawawa



barang-barang free yang aku dapat


sebelum gerak balik, saje la singgah PTS nye booth.sekali tu leh plak guna debit card.happy nyerrr..tempt lain memang accept cash je..ha apa lagi terus aku borong 3 buah novel ekeke


maka ini lah yang aku dapat kat pesta buku...



novel tu dah lama....tapi tak baca lagi :p


kalau rajin macam nak repeat g pesta buku lagi.tapi masa lak tak mengizinkan..pasal esok nak balik kampunggggg...!!!!!! yeahhh!


happy wekends ya korang...


p/s:balik kampung ni aku nak jumpa leyla...1thn 1buln tak bertemu...x sabar!

Tuesday, April 26, 2011

facial serendah rm5.90!

tajuk tak leh blah eh :p

ni ceta ari ahad lepas.elok aku bangun je tido, semua orang tak de.ciss diorang kuar tak sound aku wawawa

time aku sedar pon dah kul 11 pagi muahahahaha.....tengok orang tak de kat rumah, aku on tv.atas meja ada nasi lemak.ok bekpes dulu :p

pastu aku baca paper metro sambil menonton tv.g dapur basuh pinggan mangkuk..tgk jjcm & melodi jap.pastu aku masuk dapur.masak time!

tanak nasi n masak lauk simple.ayam masak kicap + sayur hehehe

siap masak, baru lah aku memulakan aktivti facial aku...tadaaa....



dah lama kot aku tak membelai dan meng-wapkan muka.set ni pon ateh kasi.punggah atas almari, jom kite wat facial sendiri...

memula cuci muka seperti biasa...
kemudian masukkan air dalam tempat nye.supaya leh naik wap dia nanti...



agak2 dah panas maka letakkan la muka ke dalam bekas tu.biarkan muka berpeluh2 dalam 10-15 minit :)

kemudian lap peluh dengan tuala dan letakkan masker ni....


masker ni rm5.90.leh dapat kat watson hehe

sebab tu aku cakap facial serendah rm5.90 muahahaha

maka pakai kan la di muka...biarkan selama 30 minit.time ni syok.baring sambil pejam mata.layaannnn....muka pon jadi sejuk :p


hehehe....poyo je kan :p

habis je 30minit, terus buang masker tu dan aku bilas dengan air sejuk.seyes best!muka rasa segar je..wiiee....

dan petang sikit, adik ajak beli movie kat Astro First..ok jom kite beli :D *sambil ibu membebel2 muahahha



bagi aku ceta ni best!macam diorang2 komen.cuma aku x fokus.pasal aku ngantuk plak.hahah...kalo tgk kat wayang mungkin dah terlelap kot.tp x dinafikan ceta ni mmg superb.bangga dengan hasil yusry kru :D

dah 3-4 kali kot aku layan.dari ahad sampai malam tadi.tetap x jemu :) *petang ni balik keje dah habis la astro first ni

stephen pon leh tahan ensem nye...walllaaaaa



sambil tengok HMM, kite minum2 dulu :p



malam nye baru aku buka keje opis yang aku bawa balik.kene siapkn emy oiii....report tak siap2 ni wawawawa

sekian ceta hari minggu.... ^_^

as : tak kuar ke mi...
aku : tak pon.sejak sabtu x keje aku dok umah je
as : eleh...ke tak de duit?tu duduk rumah je
aku : tak de duit pon ye gak hahahahhaha

*cisss............hehee

Monday, April 25, 2011

Geng Adni Makan-makan : Malaya Steamboat

aku kalo orang ajak makan steamboat, aku ONCE dealova jeeeeee..... :D

rasanya steamboat la terbaek bagi aku.pasal aku leh makan tanpa rasa bersalah.semuanya rebus2 je muahahahha...

minggu lepas pijan rodger aku kat FB.nak ajak g bako Malaya Steamboat ni.aku pon ON je la walaupn last week aku keje petang.gagah ni tukar shift semata2 nak g makan muehehehe....

lokasi Malaya Steamboat ni dekat Taman Sri Gombak.shoplot yang baru sebelah kanan kalo datang dari MRR2..dah masuk kawasan tu explore je.pasti ketemu :p



tagline mereka....all you can eat HALAL Steamboat Buffet

dah sampai pon.... :D so jom kite makan!

menu : nasi goreng kuey teow goreng mee goreng ayam black paper segala mak nenek bahan mentah sayur & segala jenis behun n yee mee salad3 jenis air aiskrim pelbagai perisa ABC



air pelbagai rasa



nasi goreng merah + ayam black peper terbaek..4 bintang!



kawasan mengambil bahan-bahan mentah.semua ada



mesin pengisar ABC...best la!teringin nak beli sendiri :p



masa untuk mereneh...eh merebus



layan salad...



wieee....



pepahat... :D
1st time aku terai kat Pangkor.miza n ecah suka sgt.aku x leh makan :)
tapi g makan ni teringat kat angah.suka benar makan ni time ktrang g Melaka dulu



6 meja bergabong menjadi 1

tapi...aku kalo makan steambot ni aku tak makan udang/ketam/pepahat/kepah dan makanan laut yang lain.sebabnya aku memang tak makan.so aku pon tak tahu mana nikmat nye g makan steambot ni.layan ikan, daging,, sosej, bebola dll je la...ketam leh la makan kalo orang kopekkan :p



bersama aneey & pijan

harga untuk seorang dewasa rm23.dan kanak2 rm10..harga ok la kan.standard.cuma tak de buah2 macm rojak ke.layan la gak kalo makan hehe..kalau nak mencuba boleh la ke MS ni :D


thanks korang geng Adni sudi melayangkan jemputan ajak makan luar.happy la dapat lepak2 n borak2...yang penting jangan lupa kita kalo nak g makan2 okey?muahahahhaha

note : kak ieta gak terbaek.sayang nye kedai tu dah tutup huhuhu..pernah mencuba Johynys, Azizah & Felda Villa...seoul garden belom berkesempatan lagi :D

Sunday, April 24, 2011

Pasar Seni a.k.a CM

masih ingat pada port muda remaja @ CM?

aku rasa zaman aku skolah dulu membawa zaman stadi kat U CM masih lagi glemer, populor, tempt lepak yg strategik dan kalo nak gathering mesti CM!

dulu tak de lagi Mid Valley...paling jauh nak g pon KLCC kot :p

so semalam sempat la aku g dating terjah CM...memang dah berubah wajah.teruja dan bangga aku tengok :D








mercu tanda...

tujuan ke CM ni pon memang nak singgah makan je.dah lama gak tak jengah foodcourt CM...tingkat 1 mahupon atas bumbung...

naik je kat atas bumbung tu rasa macam best nye.dah lain.yg penting dah tak panas macam dulu2 muahahahhaa



tomyam terangkat!



lauk kawen pedas..wallaaa....



kalau makan luar aku jarang kot order milo tabur.entah macam mana teringin plak.so aku order 1.sudahnya tak larat nak habiskan.muakk wawawa



lepas je makan2 dan sembang2 terus aku pulang ke pangkal jalan....sekian :p


Monday, April 18, 2011

Day 3 : Cuti-Cuti Krabi 2011

last day kat Krabi.... :(

kejap je percutian ktrang kali ni....Krabi bagi aku best.selamat je berjalan.rasa macam jalan2 kat Langkawi pon ye gak :p

flight ktrang kul 2.30pm.so pagi ni ktrang tak de apa2 aktiviti.memasing bantai tido :p

dalm kul 9 lebih semua dah siap2 packing kain baju.ktrang nak chiao...tata Adam Bungalow :D


sempat posing depan chalet ktrang




dalam pukul 10am, ktrang tinggalkan Adam Bungalow.ktrang dah setuju nak ambik kereta ke airport dekat sorang akak kedai dobi ni.malam sebelum tu dah survey2.kalo boleh nak murah.dari aonang ke airport tu kene 600baht (rm60).tanya banyak tempt paling murah leh kasi 550 baht (rm55).tapi akak dobi kasi 500baht (rm50).setuju terus dengan akak dobi :p



ktrang g simpan beg kat akak dobi tu.bayar terus dan janji nak datang balik kul 12.30pm :)

terus kitrang ke Aonang Centre...nak belasah banana chocolate pancakes lagi....dengan shake.belasah b4 balik KL :p


akak ni asyik ngadap muka ktrang je la muahahaha



ktrang sempat singgah last minit shopping kat kedai tepi2 tu.nak gak aku beli blouse tapi macam x cukup duit je hahaha....beli t shirt budak 2 helai terus chow ke kedai makan halal.ala yg malam sebelum tu ktrang x dapat makan tu :(

nasib baik la apa yg ktrang order capai piawaian.sedap pon ye gak.kalo tak pasti hangin :p


nasi goreng nenas +chicken nut+tomyam campur +kailan....sedap!



ktrang kuar dari kedai tu terus naik tuk tuk....teringin nak rasa.tak yah nak jalan kaki..sorang dia charge 20baht (rm2)







sampai depan akak dobi tu, barang2 dah masuk dalam Innova...posing jap :p



kebetulan driver yg bawa ktrang ni mmg leh speaking.syok je la borak.dan dia ajar ktrang bahasa thai, ktrang ajar dia cakp melayu hehe....yang kelakar dia siap ckp lagi kereta malaysia tak elok...cisss...ko bandingkn dengan toyota, honda memang la muahahahha

otw ke airport, dia bawa singgah kedai kraftangan.ktrang tak nak singgah dia kata g la masuk kejap.sudahnya melayang la duit as...pasal aku tak de duit tapi aku nak beli.as kata camni
"ko ambik je.aku bayar kan"

muahahha...banyak gak aku ambik...thanks as! ekeke



gaya orang kaya shopping :p



terus gerak ke airport.check in luggage.ktrang nye lungage extra berat nye tapi akak kaunter tu halal je.tak kene bayar pon.alhamdulillah :) maybe tak ramai kot orang nak balik ke KL :p

sementara tunggu nak masuk kapal terbang, lepak2 baring dlu :p



ok...jom naik kapal terbang hahaha....dah leh balik KL


sampai je KL, maka tamatlah percutian singkat aku....

bagi aku Krabi best!ada rezeki aku nak kesana lagi.kos tak mahal sangat.berpatutan n kene dengan budget aku.total belnja 3H 2M = rm250/pax :D

Insyallah kite g KL-Phuket-Krabi-KL....tapi tak tahu tahun bila muahahaha

daaaaa.............. :D