Posts

Showing posts from April, 2011

Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur 2011

Image
PBAKL datang lagi :D

isnin lepas aku & chief g terjah PBAKL...atas jemputan dari supplier buku untuk wat selection mana2 buku yang ktrang berkenan.... :p

kalo takat tarik2 pilih2 memang tak de hal la kan :p cuma bila kuar list esok2 entah approve ke tak nak beli buku tu muahahhaa

sambil pilih buku, sambil cuci mata....muahhaha


chief usha buku

kalau la buku ni dapat beli, dapat aku cuci mata :p

nak beli nanti...versi melayu cepat la kuar muahahah


bahasa lama....susah gak nak faham.sampai skang tak habis baca lagi
walaupun buku nya nipis je

komik zaman saya sekolah dulu.rasa nak beli tau :p
dari pagi sampai tengah hari pilih buku, tiba la masa untuk lunch.supplier belanja la kan.moh kite makan buffet kat cafe pwtc tu.

2 round je aku makan.seyes rugi.aku malu pasal mereka2 yang makan semeja dengan aku tu semua seround je.2nd round takat makan kuih n air suam.sebab aku segan aku lupakan je la nak rasa mee bandung, ABC, roti n mushroom sup, segala mak nenek desert, kek dan macam2 la...rugi kan?bu…

facial serendah rm5.90!

Image
tajuk tak leh blah eh :p

ni ceta ari ahad lepas.elok aku bangun je tido, semua orang tak de.ciss diorang kuar tak sound aku wawawa

time aku sedar pon dah kul 11 pagi muahahahaha.....tengok orang tak de kat rumah, aku on tv.atas meja ada nasi lemak.ok bekpes dulu :p

pastu aku baca paper metro sambil menonton tv.g dapur basuh pinggan mangkuk..tgk jjcm & melodi jap.pastu aku masuk dapur.masak time!

tanak nasi n masak lauk simple.ayam masak kicap + sayur hehehe

siap masak, baru lah aku memulakan aktivti facial aku...tadaaa....



dah lama kot aku tak membelai dan meng-wapkan muka.set ni pon ateh kasi.punggah atas almari, jom kite wat facial sendiri...

memula cuci muka seperti biasa...
kemudian masukkan air dalam tempat nye.supaya leh naik wap dia nanti...



agak2 dah panas maka letakkan la muka ke dalam bekas tu.biarkan muka berpeluh2 dalam 10-15 minit :)

kemudian lap peluh dengan tuala dan letakkan masker ni....


masker ni rm5.90.leh dapat kat watson hehe

sebab tu aku cakap facial serendah rm5.90 muah…

Geng Adni Makan-makan : Malaya Steamboat

Image
aku kalo orang ajak makan steamboat, aku ONCE dealova jeeeeee..... :D

rasanya steamboat la terbaek bagi aku.pasal aku leh makan tanpa rasa bersalah.semuanya rebus2 je muahahahha...

minggu lepas pijan rodger aku kat FB.nak ajak g bako Malaya Steamboat ni.aku pon ON je la walaupn last week aku keje petang.gagah ni tukar shift semata2 nak g makan muehehehe....

lokasi Malaya Steamboat ni dekat Taman Sri Gombak.shoplot yang baru sebelah kanan kalo datang dari MRR2..dah masuk kawasan tu explore je.pasti ketemu :p



tagline mereka....all you can eat HALAL Steamboat Buffet
dah sampai pon.... :D so jom kite makan!

menu : nasi goreng kuey teow goreng mee goreng ayam black paper segala mak nenek bahan mentah sayur & segala jenis behun n yee mee salad3 jenis air aiskrim pelbagai perisa ABC



air pelbagai rasa


nasi goreng merah + ayam black peper terbaek..4 bintang!

kawasan mengambil bahan-bahan mentah.semua ada

mesin pengisar ABC...best la!teringin nak beli sendiri :p


masa untuk mereneh...eh merebus


layan sa…

Pasar Seni a.k.a CM

Image
masih ingat pada port muda remaja @ CM?

aku rasa zaman aku skolah dulu membawa zaman stadi kat U CM masih lagi glemer, populor, tempt lepak yg strategik dan kalo nak gathering mesti CM!

dulu tak de lagi Mid Valley...paling jauh nak g pon KLCC kot :p

so semalam sempat la aku g dating terjah CM...memang dah berubah wajah.teruja dan bangga aku tengok :D








mercu tanda...

tujuan ke CM ni pon memang nak singgah makan je.dah lama gak tak jengah foodcourt CM...tingkat 1 mahupon atas bumbung...

naik je kat atas bumbung tu rasa macam best nye.dah lain.yg penting dah tak panas macam dulu2 muahahahhaa



tomyam terangkat!



lauk kawen pedas..wallaaa....



kalau makan luar aku jarang kot order milo tabur.entah macam mana teringin plak.so aku order 1.sudahnya tak larat nak habiskan.muakk wawawa



lepas je makan2 dan sembang2 terus aku pulang ke pangkal jalan....sekian :p


Day 3 : Cuti-Cuti Krabi 2011

Image
last day kat Krabi.... :(

kejap je percutian ktrang kali ni....Krabi bagi aku best.selamat je berjalan.rasa macam jalan2 kat Langkawi pon ye gak :p

flight ktrang kul 2.30pm.so pagi ni ktrang tak de apa2 aktiviti.memasing bantai tido :p

dalm kul 9 lebih semua dah siap2 packing kain baju.ktrang nak chiao...tata Adam Bungalow :D


sempat posing depan chalet ktrang



dalam pukul 10am, ktrang tinggalkan Adam Bungalow.ktrang dah setuju nak ambik kereta ke airport dekat sorang akak kedai dobi ni.malam sebelum tu dah survey2.kalo boleh nak murah.dari aonang ke airport tu kene 600baht (rm60).tanya banyak tempt paling murah leh kasi 550 baht (rm55).tapi akak dobi kasi 500baht (rm50).setuju terus dengan akak dobi :p



ktrang g simpan beg kat akak dobi tu.bayar terus dan janji nak datang balik kul 12.30pm :)

terus kitrang ke Aonang Centre...nak belasah banana chocolate pancakes lagi....dengan shake.belasah b4 balik KL :p


akak ni asyik ngadap muka ktrang je la muahahaha



ktrang sempat singgah last minit …