Posts

Showing posts from August, 2009

Jakarta-Bandung : Tempat Shopping

Image
kat Jakarta n Bandung, mmg puas la bershopping...tp ktrang x sempat la nk shopping sgt...pasal masa xde n sgt terhad....nasihat aku kalo nk g dua tempt kene la jangka masa yg pnjang....mcm ktrang ni pon rasa x puas...atau fokus satu tempt jer...kalo nk turun jakarta je...atau bandung je...xpayah tamak nk g dua-dua hehe

antara tempat shopping yg sempat ktrang singgah

@ Tanah Abang, Jakarta



keletihan tunggu pak supir... :)

kat Tanah Abang ni semua benda ada kat sini...punya la banyak kedai n pilihan...kat sini aku x bape shopping sgt (nyesal tau!) pak supir kami nasihatkn berbelnja di Bandung...sudahnya kat Bandung byk yg x kene citarasa...better la Tanah Abang yg pilihan color n baju dia lg cun berbnding kat Bandung....huhuuu

@ Pasar Baru, Bandung



kat sini byk duit ktrang habis...muahaha....dah xde pilihan kan...so aku nyopping jgn ckp la...mmg lupa diri...balik bilik je punggah barang2 di borong tp kebanyakn bukn barang aku tp barang orang hehe...ktrang berpecah...dan aku sel…

Bandung : Gunung Tangkuban Perahu

Image
kali ni kita cerita pasal gunung tangkuban perahu (selepas ini GTP)

rasanya kalau dah sampai bandung, kene la g sekali....kalo korang dah g sana 2-3 kali xyah la kot...aku pon x nak g lagi walaupn view dia sgt cantik :)

perjalanan dr guest house ke GTP dlm 45 minit....suasana dingin jer...aku tgk environment dia pon best...mcm kita g cameron...sejuk jer...kat sini ada dua jenis kawah gunung berapi...yg kat atas dah x aktif..tp kat bawah masih aktif...mcm kecik2 gunung berapi jer....perjalanan nk turun bawah tu ada la sejauh 1km....tp ikut keupayaan masing2 la leh habiskn bape lama... :)

mcm aku yg sering berjalan kaki (g-balik keje byk berjalan) xde la terasa semput sgt ke apa...mcm dah biasa....tourist guide tu siap tny aku lg x penat ke...?pe ingat org berbadan besar ni cepat mengah ke???muahaha....aku rasa ok...malah nk berpeluh sgt pon x...maybe cuaca sejuk...so sepnjang perjalanan tu ada 2 tempt rehat....ktrang stop la kejap...pasai bukan semua nye larat nk jalan tnp…