Posts

Showing posts from October, 2011

Terima kasih korang!!

Image
nak update pasal raya! eh...

aku rasa aku blom pernh buat open house kat rumah..sebab mereka2 yang buat OH ni mereka sgt kuat dr segi mental dan fizikal..leh entertain tetamu dari pagi sampai petang NON STOP!

tapi sape nak datang aku xde hal..datang terkejut, menu terkejut la..kalo inform awal2 n aku dah save the date, maka menu special sikit.eceh...

so tahun ni tetamu aku yg pertama adalah...BFF ateh & wak amin + 2nan..kakak n abg...



disebabkn ibu pon kuar beraya maka mereka berposing sesuka hati depa.aku la jd photographer..ibu masakan kuey teow goreng & roti jala...tu je termampu...ateh call time aku tgh tunggu bas nak balik keje...maka itu aja la ye muahahha




kami...
setting timer baru leh posing reramai :p


tetamu kedua yang sudi datang...GKJ = geng kaki jalan aku... miza, mimi & zam, ecah & remy + daniel n rania :)

mimi teringin nak datang rumah.selama ni asyik ambik aku tapi jemput ke rumah tak pernah pon...so sebagai memenuhi keinginan mimi tu aku suruh la datang rumah..…

A Famosa Resort : Cowboy Town

Image
masih pasal A Famosa Resort.....ekekeke

malam sabtu, ktrang nak menghabiskan masa santai @ Comboy Town...

masa nak beli villa tu, syarat depa kene ambik gak 1tiket diorang punya entertainment..diorang ada theme park, safari atau cowboy town...jenuh la kami : aku-mak pui - su discuss..su nak theme park tp bila masanya nak g..ahad pagi dah nak chiao ke rumah jun kan...safari aku dah pernah g..not bad tp xkan aku nak repeat lagi...so decide cowboy town je la...

kalo rege biasa rm30, tp sebab matta fair diorang jual rm20/pax...rembat terus 12 org nye pakej...budak2 free.anak jan damiya kene bayar patutnya...tp aku rasa merepek!budak tu x tinggi mana pon...malas layan jom je la masuk..nasib baik lepas ...hehehe

show dia boring sikit...ada part koboi2..ada part red indian main api2 tu...last pertunjukan fesyen, binatang...+ lagu cuti2 malaysia datok ct nyanyi...lagi best show kat safari...yang best ujung2 je la tgk bunga api....tu je best nye huhuhuu....*nasib baik aku isi masa dgn bersms h…

Cuti-cuti Jun Kawen : A Famosa Resort

Image
aku rasa tiap kali aku turun orang kawen, tiap kali tu aku sambung dengan percutian :D

so kali ni sebab kan ke Melaka, maka kami sepakat membawa berkat untuk stay kat A Famosa Resort...


A Famosa Resort ke rumah jun hanya 20minit... TAPI aku tetap sampai lambat wawawawa

ktrang ambik Villa ni time promo Matta fair aritu...harga asal rm8++ satu malam...sebabkan Matta Fair rege jadi rm336..klik sini kalo nak baca :p


alasan utama nak stay sini sbb ada pool...muahaha...syok la kan leh berendam...aku- kak kin-mak pui kul 11 malam pon berendam lagi...mmg syiok habis la!kebetulan pool ni tersorok..ada sesetengah tu bebetol depan rumah...tu org nampak x best la kan :p


Villa ni ada 4 bilik...ktrang single-mingle dok 1 bilik 7org...3 bilik lagi utk family jan-ila-nurul...yg kelakar as panggil depa nak kira balik rege bilik.depa bilik selesa...1 family 1 bilik...kami 7 org bersumbat la dalam bilik tu ekekeke

sorang bayar rm28 sahaja..memang berbaloi :D total jemaah yang terlibat - 14 org dewasa, 4…

Baju Rasmi KKS

Image
Tahun ni KKS kawen kami pilih purple....


KKS Su
25 Jun 2011
@ Slim River Perak


KKS Jun
9 Oktober 2011
@ Lubuk China Melaka

lepas ni baju ni dah boleh simpan...tak de weeding KKS untuk tahun ni...next year sarung balik k :)

KKS Jun tamat zaman bujang

Image
taadaaaaa......

aku baru balik dari percutian singkat kat Melaka....memang best la...lg2 dpt melepak dengan geng uitm dulu...rindu korang laaaaaaaa!

sabtu 8/10/2011 jun selamat bertukar status...dari single kepada married..memang dia pilih tarikh sama hari lahir dia...maka di usia 29tahun dia menjadi isteri orang :)



sedih aku x dapat tgk dia akad nikah.jalan jem teruk kat seremban..ada accident...huhu...nak wat cmne kan...elok sampai Melaka terus tukar baju n gerak ke umah jun huhuhu'






ahad plak majlis bersanding....kali ni pon aku sampai lmbat gak..dia tengah makan beradap baru ktrang sampai...sedih oooo....pergi kenduri kawen siap tido melaka lagi...tp lambat gak sampai huhuhu....sorry la jun...mmg aku sedih!!!!









akhir kata Selamat Pengantin Baru Jun...walaupn dh tukar status, persahabatn kite tak boleh tukar ok!kalo rindu ko kene cari aku ekeke...

Jun & Fairus....Semoga perkahwinan korang berkekalan hingga ke hujung nyawa (^_^)

Rezeki jangan ditolak :)

Image
Bila masuk je musim raya mulalah open house sana-sini kan...i likeeee

tapi tahun ni aku mcm pilih2...x semua aku turun..sorry la u olls...aku kebzyan melampau skang ni :p

tapi...kebetulan dah nama rezeki aku dpt penuhi jemputan vendor buku aritu @ Sime Darby Convention Centre...

makanan??mmg byk pilihan...mcm2 ada...semua aku bedal kecuali mee rebus...eeiii x gemar aku ekekeke





tapi kan sebab aku tahu last minit aku dpt pergi maka baju aku biasa2 je...baju keje je tau...org lain semua meletop2...furhhh jeles! :p


me & bos ekeke


bos & nas

elok plak tgh ambik makanan jumpa farhana...ex-classmate nas + aku pon kenal gak le..ada la 1 sem tu sekelas subjek agama... :p





dari kul 11.30 menebeng kat situ sampai la pukul 2.30...siap2 solat zuhur barulah gerak balik masuk keje :p

kenyang...semua makanan sedap! :D thanks cik la sbb tak mo pergi makan2 sampai lebam ekeke..tu la namanya rezeki kan...cik la x nak pergi, cik emy ONCE jeeeeeeeee :p

Rindu kat blog saya...

Image
furhhh...lama kan aku tak hupdate ekeke * baru 2minggu nak kecoh eh

mcm2 nak ceta..tapi tu la kengkangan masa...rasa mcm tak cukup je 24jam...muahahha...nak update time keje mmg tak la..aku skang ni keje sehari 8jam memang bebetol kebzyan...nak online kat rumah tu aku berchinta..memula ada internet je excited online ari2...skang ni nak switch on plug pon malas!muahahaa

ceta terkini.....aku skang makin gemuk hohooho

sabtu lepas aku sempat terjah roadshow Honda...rasa mcm dah jatuh chenta betol tgk Civic..cungggggggg....nape la aku tak jadi engineer ke arkitek ke...paling tak pon businesswomen ke...kalo x pasti mampu memiliki civic eceehhhh....berangan!

maka ini je la pic terbaru aku...abaikan badan aku yang makin lama makin sihat ni (^_~)



tetibe org Honda tegur...diorang ckp nak ambik foto x...aku tny free ke? sah2 la free kan...tp kene pegang sign tu...layaannn.... :p