testing

Friday, October 21, 2011

Terima kasih korang!!

nak update pasal raya! eh...

aku rasa aku blom pernh buat open house kat rumah..sebab mereka2 yang buat OH ni mereka sgt kuat dr segi mental dan fizikal..leh entertain tetamu dari pagi sampai petang NON STOP!

tapi sape nak datang aku xde hal..datang terkejut, menu terkejut la..kalo inform awal2 n aku dah save the date, maka menu special sikit.eceh...

so tahun ni tetamu aku yg pertama adalah...BFF ateh & wak amin + 2nan..kakak n abg...



disebabkn ibu pon kuar beraya maka mereka berposing sesuka hati depa.aku la jd photographer..ibu masakan kuey teow goreng & roti jala...tu je termampu...ateh call time aku tgh tunggu bas nak balik keje...maka itu aja la ye muahahha




kami...
setting timer baru leh posing reramai :p


tetamu kedua yang sudi datang...GKJ = geng kaki jalan aku... miza, mimi & zam, ecah & remy + daniel n rania :)

mimi teringin nak datang rumah.selama ni asyik ambik aku tapi jemput ke rumah tak pernah pon...so sebagai memenuhi keinginan mimi tu aku suruh la datang rumah...

malam-lepas waktu keje...time ni bersilat gak la nak sediakan makanan semua....


behun goreng - roti jala kari ayam - drummet
desert koktail puding jagung [x menjadi la]


terbaekk kata daniel



dok tunggu ecah & remy x sampai2...sudahnye diorang nak balik dulu...time tu dah pukul 10pm...elok kuar umah, ecah & remy sampai...

maka diorang plak sambung makan...lewat gak ecah balik..11.30 baru chiao...tu pon terpaksa balik...pasal dah lewat sangat :p


mommy over dr rania :p


rania....

dan...last but not least my KKS....yang ni kalo tak datang memang kecik ati!


khalif & damiya

jan n anak2 sampai dulu...khalif n damia...jue x dpt follow...kene keje :p
pastu kak kin n fahmi...
jun...
mak pui n su....

pastu makan!!!!!!!!


laksa johor - ayam drummet - koktail puding jagung
kalo ni koktail aku terbaekk ekeke

dan mereka memuji2 ibu buat laksa johor...walla...suka aku tgk org makan byk ni...ekeke..su la bertmbah2 makan....bila depa dh balik aku makan bebetol 3 sudu je...takat nk rasa... :p



tahun ni tak de buat potluck KKS macam tahun lepas...SINI

lagipon ktrang dah berkumpul ramai2 @ rumah kak kin aritu..dia gigih wat open house...menu pon terbaekk...soto & spagheti... :D


as pon turun dari perak :)

thanks korang sudi datang teratak aku....nanti datang makan lagi ok :D


Tuesday, October 18, 2011

A Famosa Resort : Cowboy Town

masih pasal A Famosa Resort.....ekekeke

malam sabtu, ktrang nak menghabiskan masa santai @ Comboy Town...

masa nak beli villa tu, syarat depa kene ambik gak 1tiket diorang punya entertainment..diorang ada theme park, safari atau cowboy town...jenuh la kami : aku-mak pui - su discuss..su nak theme park tp bila masanya nak g..ahad pagi dah nak chiao ke rumah jun kan...safari aku dah pernah g..not bad tp xkan aku nak repeat lagi...so decide cowboy town je la...

kalo rege biasa rm30, tp sebab matta fair diorang jual rm20/pax...rembat terus 12 org nye pakej...budak2 free.anak jan damiya kene bayar patutnya...tp aku rasa merepek!budak tu x tinggi mana pon...malas layan jom je la masuk..nasib baik lepas ...hehehe

show dia boring sikit...ada part koboi2..ada part red indian main api2 tu...last pertunjukan fesyen, binatang...+ lagu cuti2 malaysia datok ct nyanyi...lagi best show kat safari...yang best ujung2 je la tgk bunga api....tu je best nye huhuhuu....*nasib baik aku isi masa dgn bersms hehehe



part gajah ni mmg hampeh!!!dah la dia menjulur belalai dia kat aku...aku menjerit pastu lari ke tgh sebelah org aku x kenal hahaha....eeiii geli la tgk mulut kat belalai tu....elok plak dia kangkang kaki dia...pastu beyak...uweekkkk....dah beyak dia g kencing plak!!!langsung pitam!!bucuk nak mampos ok!!mmg saje la gajah ni nak kenekan ktranggggggggggggg!!!!!!errkkkk

as dr atas tgk aku takut gajah, elok je statement dia...

"tgk emy tu...ada ke gajah takut gajah"

ciss!!!!!!!!hampeh nye as..dia kata aju gaaaaajjjjjaaaaaaaahhhhhh!!!!!!!!!!!! ekekekeke

pastu ktrang berposing2 dan berjalan2 sekitar cowboy town...






dan pic kami beramai-ramai....semua ada..cukup korum!



Pasni kalo ada rezeki nak ke A Famosa Resort, kt redah theme park diorang plak kan...kd kata nak g...best ke? :D

Thursday, October 13, 2011

Cuti-cuti Jun Kawen : A Famosa Resort

aku rasa tiap kali aku turun orang kawen, tiap kali tu aku sambung dengan percutian :D

so kali ni sebab kan ke Melaka, maka kami sepakat membawa berkat untuk stay kat A Famosa Resort...


A Famosa Resort ke rumah jun hanya 20minit... TAPI aku tetap sampai lambat wawawawa

ktrang ambik Villa ni time promo Matta fair aritu...harga asal rm8++ satu malam...sebabkan Matta Fair rege jadi rm336..klik sini kalo nak baca :p


alasan utama nak stay sini sbb ada pool...muahaha...syok la kan leh berendam...aku- kak kin-mak pui kul 11 malam pon berendam lagi...mmg syiok habis la!kebetulan pool ni tersorok..ada sesetengah tu bebetol depan rumah...tu org nampak x best la kan :p


Villa ni ada 4 bilik...ktrang single-mingle dok 1 bilik 7org...3 bilik lagi utk family jan-ila-nurul...yg kelakar as panggil depa nak kira balik rege bilik.depa bilik selesa...1 family 1 bilik...kami 7 org bersumbat la dalam bilik tu ekekeke

sorang bayar rm28 sahaja..memang berbaloi :D total jemaah yang terlibat - 14 org dewasa, 4 org kanak-kanak muahahhaa

aktiviti kat rumah adalah berendam je...so layan la pic berendam ni muahahha


terpaksa di minnie mouse kan pic mak pui hehe...
damiya tau paut kat orang je :)


jan & family...


hantu kamera muahaha


hantu posing cum hantu air


dari x leh berenang sampai leh berenang sorang2...
khalif hebat la syg!

dan sebelum pulang.....


kasi posing depan villa sblm g kenduri :p

bagi aku leh repeat la g A Famosa ni..cuma kekurengan nye villa ni terlalu jauh + x leh nak masak + susah nak cari makan..kene kuar dan makan kat luar....tapi kalo dah dengan kawan2, semua tu xde hal la!ekekeke

ishh...kalo la leh stay lama2...kan syiokkk!!!!!!!!!!!!

thanks korang.... mak pui - miza - su - as - kak kin - jan & family - nurul & family - ila & family - ana & epol...masing2 turun dari KL, Putrajaya, Segamat & JB.... :D

ada rezeki,panjang umur kite lepak lagi... (^_^)

Wednesday, October 12, 2011

Baju Rasmi KKS

Tahun ni KKS kawen kami pilih purple....


KKS Su
25 Jun 2011
@ Slim River Perak


KKS Jun
9 Oktober 2011
@ Lubuk China Melaka

lepas ni baju ni dah boleh simpan...tak de weeding KKS untuk tahun ni...next year sarung balik k :)

Tuesday, October 11, 2011

KKS Jun tamat zaman bujang

taadaaaaa......

aku baru balik dari percutian singkat kat Melaka....memang best la...lg2 dpt melepak dengan geng uitm dulu...rindu korang laaaaaaaa!

sabtu 8/10/2011 jun selamat bertukar status...dari single kepada married..memang dia pilih tarikh sama hari lahir dia...maka di usia 29tahun dia menjadi isteri orang :)



sedih aku x dapat tgk dia akad nikah.jalan jem teruk kat seremban..ada accident...huhu...nak wat cmne kan...elok sampai Melaka terus tukar baju n gerak ke umah jun huhuhu'






ahad plak majlis bersanding....kali ni pon aku sampai lmbat gak..dia tengah makan beradap baru ktrang sampai...sedih oooo....pergi kenduri kawen siap tido melaka lagi...tp lambat gak sampai huhuhu....sorry la jun...mmg aku sedih!!!!









akhir kata Selamat Pengantin Baru Jun...walaupn dh tukar status, persahabatn kite tak boleh tukar ok!kalo rindu ko kene cari aku ekeke...

Jun & Fairus....Semoga perkahwinan korang berkekalan hingga ke hujung nyawa (^_^)

Wednesday, October 5, 2011

Rezeki jangan ditolak :)

Bila masuk je musim raya mulalah open house sana-sini kan...i likeeee

tapi tahun ni aku mcm pilih2...x semua aku turun..sorry la u olls...aku kebzyan melampau skang ni :p

tapi...kebetulan dah nama rezeki aku dpt penuhi jemputan vendor buku aritu @ Sime Darby Convention Centre...

makanan??mmg byk pilihan...mcm2 ada...semua aku bedal kecuali mee rebus...eeiii x gemar aku ekekeke





tapi kan sebab aku tahu last minit aku dpt pergi maka baju aku biasa2 je...baju keje je tau...org lain semua meletop2...furhhh jeles! :p


me & bos ekeke


bos & nas

elok plak tgh ambik makanan jumpa farhana...ex-classmate nas + aku pon kenal gak le..ada la 1 sem tu sekelas subjek agama... :p





dari kul 11.30 menebeng kat situ sampai la pukul 2.30...siap2 solat zuhur barulah gerak balik masuk keje :p

kenyang...semua makanan sedap! :D thanks cik la sbb tak mo pergi makan2 sampai lebam ekeke..tu la namanya rezeki kan...cik la x nak pergi, cik emy ONCE jeeeeeeeee :p

Monday, October 3, 2011

Rindu kat blog saya...

furhhh...lama kan aku tak hupdate ekeke * baru 2minggu nak kecoh eh

mcm2 nak ceta..tapi tu la kengkangan masa...rasa mcm tak cukup je 24jam...muahahha...nak update time keje mmg tak la..aku skang ni keje sehari 8jam memang bebetol kebzyan...nak online kat rumah tu aku berchinta..memula ada internet je excited online ari2...skang ni nak switch on plug pon malas!muahahaa

ceta terkini.....aku skang makin gemuk hohooho

sabtu lepas aku sempat terjah roadshow Honda...rasa mcm dah jatuh chenta betol tgk Civic..cungggggggg....nape la aku tak jadi engineer ke arkitek ke...paling tak pon businesswomen ke...kalo x pasti mampu memiliki civic eceehhhh....berangan!

maka ini je la pic terbaru aku...abaikan badan aku yang makin lama makin sihat ni (^_~)



tetibe org Honda tegur...diorang ckp nak ambik foto x...aku tny free ke? sah2 la free kan...tp kene pegang sign tu...layaannn.... :p