testing

Friday, August 26, 2011

Hey dah nak raya la!


kejap je kan Ramadhan dah nak sampai ke penghujung..... :(

aku tak sempat lagi buat persiapan raya.gaji tak masuk2 lagi.ada baik nya gak.kalo masuk awal, cepat plak duit habis kan.so mood raya mmg x mari muahahha

yang dah ada baju 2 pasang.1 ex bos kasi, 1 beli kat medan... duit raya dah selamat tukar.beli kuih lak, kuih bebetol aku beli tart nenas n kerepek ubi pedas...yang lain2 x membeli pon...arap2 dapat la aku berjimat cermat tahun ni... :D

as usual tahun ni aku still jual kurma letup [baca:mercun]...entah nape tahun ni ramai lak yg order..1k ++ gak la collection aku....untung tokey ahahhaha

akhir kalam, selamat menyambut hari raya...maaf la kalo kata2 aku dlm blog ni ada yg terguris hati ke...ni ikhlas mohon maaf dari hujung rambut ke hujung kaki.... :)

untuk kawan2....raya jangan makan banyak2...tak elok untuk kesihatan hahahaha


last day keje sempat lagi posing :p

mood raya.....datanglah cepat!!! ekekeke

selamat bercuti & selamat hari raya!!!

Wednesday, August 24, 2011

Buka Puasa Jemaah : Nandos Peri Peri

isnin lepas sekali lagi aku buka puasa luar :D

kesian kat ibu buka sorang2 kat rumah..dia ingat aku ada.siap masak lemak nangka n sandwich.sudahnya balik buka pose x mampu sentuh pasal perut sangat senak.ibu, i'm sorry!!!hehehe

berbalik pada kisah buka puasa....kali ni buka dengan KKS - su,mak pui, jun, kak kin & pami

plan dah lama...dari nak buffet kepada fastfood kepada seafood last2 Nandos je la :D


aku hanya mampu ambik HOT je..mak pui tetap dengan extra-hot huuhu

ktrang berjanji nak jumpa kat Nandos KLCC.....mak pui sampai dulu..then aku,jun n su sampai...

ktrang order then sambung jalan2 kat KLCC...kuar masuk kedai pastu kak kin call semua x perasan.sedar2 dah 5 miscalled..hp mak pui n su pon sama...elok semua x angkat tepon.dia plak terpikir
"aku ni mimpi ke?salah date ke?"

hahahaa...elok bergabong terus lepak..borak...gelak2...tu la dok ulang sampai la waktu berbuka :D


pami-kak kin-jun


me-su-mak pui

owh ye.sempena Ramadhan ni, Nandos ada set berbuka....



tengok mcm eh best...aku n mak pui ambik set ni..jun nak tp su tak nak..

untuk appertizer, grilled chicken sosej...nama mcm best..sekali datanggggggggggggg




kecewa giler??baik la beli sosej then buat sendiri je kat rumah...adoiii kasi la best sikit appertizer ni oiiii....

then terus la makan..senak gak makan nandos ni... :D


ayam KLCC kecik..SOGO besar dan puas makan...hehe

set aku tu jugak dapat cake untuk desert....



time nak ngadap kek ni kak kin tanya
"apa nama kek ni??"
mak pui jawab " kek coklat"

terus bantai gelak....seyes tak sangka nama nya simple je..ingatkn mcm secret recipe ke ada nama pelik2 ekekeke.....

time memula aku order set ni, su kata buang duit la..mahal...alih2 kek coklat ni dihadap dia....licin dikerjakan dek su muahahaha


KKS....

dan tetibe...kak kin kata dia payung ktrang...time tu semua terkejut.apa????seyes bersyukurrrrrrrrrrr....thanks kak payung kami...moga rezeki kamu & pami dimurahkan lagi dan lagiiii....amin... * best la raya kali ni...dapt bonus berbulan2 :D


berseri muka..dua2 dapat bonus..jeleessss!!!!hehehe

pas makan ada yang ke surau...ada yang ke toilet...dan bergabong kembali @ Coffee Bean...

jangan x caye ktrang tibai ice blended plak....tadi cakap kenyang x hengat...pastu leh plak layan coffee...muahahahaha.....



dan ice blended double choc ni mak pui payung aku...hahaha...pui, kamu la banker aye pui...tq pui :D

sebelum pulang, moh kite posing :D


sape lelaki tu?


owhh diaaaaa......hehe

thanks KKS luangkan masa..nanti kite kuar shopping raya bersama okeh! :D

p?s: kos aku aritu hanya rm2.80.tu pon utk tiket train..hehehe

Tuesday, August 23, 2011

ST12 - Kebesaranmu




Kau tempatku mengadu hati
Memberi segala hidup
Dunia dan seisinya milik-Mu
mencintai-Mu sejati

Ku manusia yang penuh dosa
Berharap ampunan-Mu
Melihat dilangit kesempurnaan hati-Mu
Kau cinta pertama dalam hidup

Reff:
Allahu Akbar Maha Besar
Memujamu begitu indah
Selalu kau berikan semua
Kebesaran-Mu Tuhan

Friday, August 19, 2011

Matta Fair 2011

jumaat lepas, aku, mak pui n su sempat redah matta fair...



plan asal kami nak usha kot la penginapan murah...mcm genting ke PD ke dan melaka.sebab nya dalam masa terdekat memang tak de plan untuk bercuti-cuti :p



sampai sana, kene beli tiket masuk.RM 3 per entry



pastu kami dapat beg color oren & gelang tangan kertas ni....



dan bermula la penjelajahan kami kat situ...sebab kan ada plan nak ke Melaka, terus redah A Famosa Resort.tengok promo bilik hotel rm8.ye memang tu la harganya.rm8 satu malam....

tp kami nak cari villa/banglo....ktrang belek2 katalog dan tengok offer untuk villa rm336.kebetulan date yang kami nak pergi tu masih free....



aku pon dok calling2 la sape yang nak follow.kene ada 12 org baru penginapan ni jadi rm28 seorang utk 1 malam = rm336..call sana, call sini...

bila dah letih call, makaaaaaaaaaaaaaaaaa.......



akhirnya cukup korum 12org...alhamdulillah :D mak pui pun selamat men-swap kad kredit dia utk percutian singkat kami.....yeahhhh ehhehe

pastu kami ke dewan tun razak 1&2..kat sini untuk international nye pakej..wahhh memang pakej ke korea paling byk wat promo.sayangnya hati aku tak terbuka lagi la...nape ntah mcm tak leh nak in dengan Korea muahahahaha

tapi aku tertarik nak singgah kat booth Taiwan ni...macam best je baca entry kak Mya dah ke sana.ktrang kene isi form utk melayakkan dapat goodies...yang kelakar aku n mak pui staff tu explain in english.su yang ada sipi2 muka cina, di explain cakap cina....wakakaka...pestime kot aku berdepan situasi mcm ni.tp su dah selalu org cina speaking mandarin dgn dia ekekeke



pas isi form, dapat la goodies beg color biru....pastu ktrang tgk show sabung ayam...show ni orang thailand yang perform :D best tau...real mcm ayam depa ni....



gitu la ceta nya....pakej yg depa offer semua mahal2...aku ni jenis bajet nye org.baik la aku riki2 internet n wat pakej sendiri je...

owh ktrang ada singgah kat satu booth ni...biasa la nk jual pakej percutian kan.bila aku ckp aku g krabi kos dia rm283, dia x percaya...terus dia tny

dia : bape 1 malam chalet?
aku : rm70
dia : bape hari kat sana?
aku : 3h 2m...
dia : sehari 70...2 mlm dah rm140 seorang...kalo ambik pakej dia free je penginapan...
aku : 70 tu 1 malam.kami dok 1 bilik 4 org.so sorang rm17.50...2 malam baru rm35...

terus dia diam....eeiii byk mende la ktrang argue...last2 dia blah...ada dia suruh ktrang sign up pakej percutian utk 50thn = 21k?gile ke apa...siap suggest wat loan....wakk luuuu...walaupn aku kaki jalan tp esok2 umur aku 60thn xkan nk jalan lagi...muda2 boleh laaaaaaaaaaaa........

sebabkn dh kene dgr depa membebel, dia kasi la percutian 3h2m free kat ktrang....hehehe

rasanya lepas ni tak redah matta fair....semua nya mahal2 :p

Wednesday, August 17, 2011

geng susah senang bergabong!!!

kisah sebelum Ramadhan :D

sebelum aku ceta lagi pnjang, aku nk mohon ampon maaf kat wai pasal x rodger beliau...sorry waiiii....seyes ilang ingatan nk kontek ko huhuhu

















aritu ila turun KL...dia ajak jumpa.dan kebetulan dia stay umah nurul kat putrajaya...

aku rodger jun tapi tak reply.jan plak offer nak bawa aku g putrajaya.plan pon last minit.pagi decide nak g, ptg habis keje terus gerak....

habis keje ambik jun kat kg baru pastu balik umah jan kat pandan indah...ambik jue & anak teruna jan --> khalif....

sampai putrajaya bergabong dengan nurul & bob...time tu pon ila dah ada kat umah nurul...then terus g makan kat Bangi :D

macam la Putrajaya tu xde tempat makan kan? hahaa...tapi makan kat Bangi tu memang best la.menu dia leh tahan n rege pon ok...8 org makan = rm150...murah x?ke mahal muahahaha




ila & faizal n aisyah...


nurul & bob...aliesya xde ye..
rindu kat anak angkat sorang tu




aku n jun....



* pic family jan xde plak hehe

bila ila nampak anak jan terus dia cakp...
"kire 10 ribu la jan...kite kawen kan anak..."
muahahahaha....tp seyes la ensem anak jan ni...baka sape la ni...mak ayah x la ensem/cantik betol eekekke




anak jan




anak ila




bob takut benor makanan tak cukup...tapi alhamdulillah..menu yang ktrang order seyes mengenyangkan...dengan siakap 3 rasa, talapia bakar, telur dadar, sup ekor, tomyam campur, sayur kailan ikan masin, kangkung belacan dan memasing minum air buah senak perut di buatnya...hehe

tapi....nurul gak paling last makan...aku : "weii hujan pon tahu berenti tau...." ekekek





dan diakhiri gmbar mereka yg telah ditunangkan oleh mak pak masing2 ahhaha







kalo ada anak nurul, best la khalif di dampingi gegirl hehehehe








...tak sangka aku ketinggalakn keretapi...sampai skang x kawen lagi muahahahahhahaa



Tuesday, August 16, 2011

Buka Puasa Jemaah : McDonalds

aku rasa tahun ni macam lemau sikit nak buka puasa kat luar.macam tak rancak pon ye gak.ditambah aku lak keje shift, susah la kan nak set time buka luar ;p

lagi satu nak makan buffet harga semua membunuh poket..mahal2 la.so bila dh mahal terus mati niat nak berbuka makan buffet...tertekan le hehehe

jumaat lepas aku redah Matta fair (nanti ceta entry lain), sempat la buka puasa dengan su n mak pui.decide nak makan mana aku n mak pui teringin nak layan McD...moh ke McD kita :D





aku beli set Big Mac, mak pui bubur n su ayam goreng McD...layannn.....





dan diakhiri wajah kami yang kelaparan ;p





p/s:kejap je dah 16hari Ramadhan kan... (^_^)

Friday, August 12, 2011

Nuffnang kasi tiket free...ho yeahhh

bukan aku yang dapat tp lib-mate aku dapat....ariela

semalam dalm kul 3.30pm aku n awek bertuah redah la mencari opis Nuffnang.ktrang g jalan kaki je.opis tengah kota kan hahaha...

Lokasi nuffnang ni kat Heritage House...bangunan dia bebetol sebelah je dengan Sheraton hotel...tapi mata kami tak nampak mana kah heritage house tu.nama jalan Yap Ah Sak memang ada...lajak sikit patah balik...ishh mana ni.tny kat pak guard bangunan wisma kurnia tu.dia tunjuk la bangunan tu.laaaaaaaaaaa bebetol depan mata :p

siap calling2 muza tanya bangunan mana.....hahaha...

elok masuk je opis Nuffnang tu terus ada staff dia entertain...eeiii syok nye keje kat opis tu..rasa mcm santai je.i likeee.... :D

aku terus tanya : "u kasi tiket free ni pilih random eh?"
staff : "ye...ada 1000 nama...kita just ambik je"
aku : "tak de la..i selalu blog tau..tapi tak dapat pon...kawan i x hupdate blog leh dpt tiket free" * gelak2...
staff : "sorry tau..* gelak..u share la tiket ni...."



dua kali staff tu say sorry kat aku hahaha....tak de la rezeki masing2 la kan.aku pon bukan blog sangat pon.saje wat drama...tp antara aku n ila aku lagi byk up entry muahahahhaa

so cik ila, leh kuar dating dengan 4 boyfriend ni...enjoy tengok wayang free k! (^_^)

p/s:disebabkn ke Nuffnang tu, balik keje semalam aku melepek..mana tak nye kuar tgh panas lak tu...bebetol nguji tahap puasa aku :p

Tuesday, August 9, 2011

Buka Puasa Jemaah : Nasi Ayam Penyet AP


semalam otw g keje ateh call ajak buka puasa dengan kawan2 dia....aku macam ON macam x ON...

kene sound setepek dengan dia, terus ON hehehe

ktrang buka puasa kat Ayam Penyet AP..lokasi Prima Gombak, TSG....



aku habis keje terus naik star ke stesyen Sentul.then as usual orang mesti kene pickup aku kan.so ateh ambik aku kat sana...terus shoot ke prima gombak....

sampai sana terus ambik meja.time tu dah kul 6.35pm....terus order blabalbla...

pastu geng GBM ateh --> sheila & jan pon sampai :D


kecik2 dah order ye


kanak-kanak riang penyeri semalam

ateh kata air honey dew dia superr sedap..aku pon order...tak tahan memang air dia terbaeekkkk laaa.....


telan air liur weeiii

antara menu-menu sempat di order.....


ayam penyet & soto ayam


ayam bakar + tauhu tempe


pecal


ikan kembung bakar


aku makan je -->ayam bakar + soto ayam + nasi putih

* tiada dalam gambar -->bakso, fun fries, potato mcd tu :d

sebelum pulang jom kite posing dulu....


berdiri : shila & ateh = mommy
duduk : jan & aku = single
hehehehe


anak shila yang sangat peramah...i likeee

dan ateh sekeluarga.... :)


imtinan & iftinan yang semakin nakal ehehhe

bebetol aku kenyang sampai pagi tadi aku bangun sahur minum air masak je...penangan nasi ayam penyet.tapi memang banyak aku makan semalam hahahaha

next...sape mahu ajak aku berbuka puasa?? aku ONCE jeeee.....

p/s:teringin nak bantai buffet ni...mana murah???


Friday, August 5, 2011

Alunan Jumaat : Akhil Hay - Ikhlas Dariku



Aku bukan
seperti engkau sangkakan
pura-pura di dalam berjuang
Aku tidak pandai
menyulam rahsia
juga tak pandai
bermadah pujangga

jika ada benci di hati
oh katakanlah padaku..
relaku terima walau kutukan
asalkan aqidah terjaga..
kerana tidak sanggup lagi..
mempermainkan dustur Ilahi..
hakikat
hati tak terluka
walau zahirnya ada yang ketawa..

Tuhan,
ku mohonkan keampunan
keterlanjuran
yang berulang kali
teman,
kita patrikan di sini
berakhir sebuah lamunan duniawi
terima syukur taufiq Ilahi..

Thursday, August 4, 2011

Lunch Date with HOT Mummy :D

last week kan SOGO buat sale gile2..sampaikan KL jem merata-rata....

dan....mummy kat bawah ni sanggup cuti semata2 redah sale tu...tak pe la org tghh kaya kan...leh la shopping n pilih apa saja....muahahaha


ateh si HOT Mummy

pastu aku paksa dia belikan aku satu blouse.tapi aku tak tahu la dia suruh bayar balik atau pon halalan tayyiban...ekeke.....blouse aku sama.dia merah, aku biru...tq beb! ;p

dah elok dia ada area Sogo, aku ajak la dia lunch kat MJ..then dia g cari meja kat Dapur Penyet :D
*baru wahid wat entry Dapur Penyet, ari yg sama aku redah gak makan sana :p


macam biasa la.datang time lunch jangan harap dapat cepat.kene tunggu......

ambik 2 set..1 set ayam bakar..1 set ayam penyet...air plum & ice lemon tea....aku minum air plum, ateh ice lemon tea

ateh : ko tak cakap pon air plum sedap eh
aku : mana tau.air tu murah je..rm1.80..ice lemon tea ko rm3
ateh : x kisah la murah.janji sedap



set ayam bakar aku, ayam penyet ateh



diakhiri gambar kami :D


habis lunch ateh g sambung shopping kat Mid Valley plak...beb, mmg aku tabik spring sama kamu....bape ribu habis dalam sehari???muahahahaha


******************************************


habis keje aku redah gak sale Sogo tu.aku ajak mak pui & su...target nak cari kasut.terus usha bahagian kasut..ok berkenan.ambik saiz terus ok...mak pui xde saiz plak..su rembat kemeja keje...


beratur nak bayar je makan sejam.sekian....


settle bayar terus melepak kat Nandos....sejak dua menjak ni terpengaruh dengan su layan Nandos je...aku lagi suka Kenny Rodgers...tp lelama best la Nandos muahaha...ateh mmg feveret Nandos :D


ni dia kasut aku...abaikan pesal pe besar sangat..biasa la kaki saiz model gini la guphanye :p



p/s:setiap minggu mesti kene lepak dengan mak pui & su...kalo tak sumpah rindu!!gile kan ekekeke