Posts

Showing posts from August, 2011

Hey dah nak raya la!

Image
kejap je kan Ramadhan dah nak sampai ke penghujung..... :(

aku tak sempat lagi buat persiapan raya.gaji tak masuk2 lagi.ada baik nya gak.kalo masuk awal, cepat plak duit habis kan.so mood raya mmg x mari muahahha

yang dah ada baju 2 pasang.1 ex bos kasi, 1 beli kat medan... duit raya dah selamat tukar.beli kuih lak, kuih bebetol aku beli tart nenas n kerepek ubi pedas...yang lain2 x membeli pon...arap2 dapat la aku berjimat cermat tahun ni... :D

as usual tahun ni aku still jual kurma letup [baca:mercun]...entah nape tahun ni ramai lak yg order..1k ++ gak la collection aku....untung tokey ahahhaha

akhir kalam, selamat menyambut hari raya...maaf la kalo kata2 aku dlm blog ni ada yg terguris hati ke...ni ikhlas mohon maaf dari hujung rambut ke hujung kaki.... :)

untuk kawan2....raya jangan makan banyak2...tak elok untuk kesihatan hahahaha


last day keje sempat lagi posing :p

mood raya.....datanglah cepat!!! ekekeke

selamat bercuti & selamat hari raya!!!

Buka Puasa Jemaah : Nandos Peri Peri

Image
isnin lepas sekali lagi aku buka puasa luar :D
kesian kat ibu buka sorang2 kat rumah..dia ingat aku ada.siap masak lemak nangka n sandwich.sudahnya balik buka pose x mampu sentuh pasal perut sangat senak.ibu, i'm sorry!!!hehehe
berbalik pada kisah buka puasa....kali ni buka dengan KKS - su,mak pui, jun, kak kin & pami
plan dah lama...dari nak buffet kepada fastfood kepada seafood last2 Nandos je la :D

aku hanya mampu ambik HOT je..mak pui tetap dengan extra-hot huuhu

ktrang berjanji nak jumpa kat Nandos KLCC.....mak pui sampai dulu..then aku,jun n su sampai...

ktrang order then sambung jalan2 kat KLCC...kuar masuk kedai pastu kak kin call semua x perasan.sedar2 dah 5 miscalled..hp mak pui n su pon sama...elok semua x angkat tepon.dia plak terpikir "aku ni mimpi ke?salah date ke?"
hahahaa...elok bergabong terus lepak..borak...gelak2...tu la dok ulang sampai la waktu berbuka :D

pami-kak kin-jun


me-su-mak pui

owh ye.sempena Ramadhan ni, Nandos ada set berbuka....



tengok mcm e…

ST12 - Kebesaranmu

Image
Kau tempatku mengadu hati
Memberi segala hidup
Dunia dan seisinya milik-Mu
mencintai-Mu sejati

Ku manusia yang penuh dosa
Berharap ampunan-Mu
Melihat dilangit kesempurnaan hati-Mu
Kau cinta pertama dalam hidup

Reff:
Allahu Akbar Maha Besar
Memujamu begitu indah
Selalu kau berikan semua
Kebesaran-Mu Tuhan

Matta Fair 2011

Image
jumaat lepas, aku, mak pui n su sempat redah matta fair...



plan asal kami nak usha kot la penginapan murah...mcm genting ke PD ke dan melaka.sebab nya dalam masa terdekat memang tak de plan untuk bercuti-cuti :p



sampai sana, kene beli tiket masuk.RM 3 per entry



pastu kami dapat beg color oren & gelang tangan kertas ni....



dan bermula la penjelajahan kami kat situ...sebab kan ada plan nak ke Melaka, terus redah A Famosa Resort.tengok promo bilik hotel rm8.ye memang tu la harganya.rm8 satu malam....

tp kami nak cari villa/banglo....ktrang belek2 katalog dan tengok offer untuk villa rm336.kebetulan date yang kami nak pergi tu masih free....



aku pon dok calling2 la sape yang nak follow.kene ada 12 org baru penginapan ni jadi rm28 seorang utk 1 malam = rm336..call sana, call sini...

bila dah letih call, makaaaaaaaaaaaaaaaaa.......



akhirnya cukup korum 12org...alhamdulillah :D mak pui pun selamat men-swap kad kredit dia utk percutian singkat kami.....yeahhhh ehhehe

pastu kami ke dewan t…

geng susah senang bergabong!!!

Image
kisah sebelum Ramadhan :D

sebelum aku ceta lagi pnjang, aku nk mohon ampon maaf kat wai pasal x rodger beliau...sorry waiiii....seyes ilang ingatan nk kontek ko huhuhu

















aritu ila turun KL...dia ajak jumpa.dan kebetulan dia stay umah nurul kat putrajaya...

aku rodger jun tapi tak reply.jan plak offer nak bawa aku g putrajaya.plan pon last minit.pagi decide nak g, ptg habis keje terus gerak....

habis keje ambik jun kat kg baru pastu balik umah jan kat pandan indah...ambik jue & anak teruna jan --> khalif....

sampai putrajaya bergabong dengan nurul & bob...time tu pon ila dah ada kat umah nurul...then terus g makan kat Bangi :D

macam la Putrajaya tu xde tempat makan kan? hahaa...tapi makan kat Bangi tu memang best la.menu dia leh tahan n rege pon ok...8 org makan = rm150...murah x?ke mahal muahahaha




ila & faizal n aisyah...


nurul & bob...aliesya xde ye..
rindu kat anak angkat sorang tu




aku n jun....



* pic family jan xde plak hehe

bila ila nampak anak jan terus dia cakp.…

Buka Puasa Jemaah : McDonalds

Image
aku rasa tahun ni macam lemau sikit nak buka puasa kat luar.macam tak rancak pon ye gak.ditambah aku lak keje shift, susah la kan nak set time buka luar ;p

lagi satu nak makan buffet harga semua membunuh poket..mahal2 la.so bila dh mahal terus mati niat nak berbuka makan buffet...tertekan le hehehe

jumaat lepas aku redah Matta fair (nanti ceta entry lain), sempat la buka puasa dengan su n mak pui.decide nak makan mana aku n mak pui teringin nak layan McD...moh ke McD kita :D





aku beli set Big Mac, mak pui bubur n su ayam goreng McD...layannn.....





dan diakhiri wajah kami yang kelaparan ;p





p/s:kejap je dah 16hari Ramadhan kan... (^_^)

Nuffnang kasi tiket free...ho yeahhh

Image
bukan aku yang dapat tp lib-mate aku dapat....ariela

semalam dalm kul 3.30pm aku n awek bertuah redah la mencari opis Nuffnang.ktrang g jalan kaki je.opis tengah kota kan hahaha...

Lokasi nuffnang ni kat Heritage House...bangunan dia bebetol sebelah je dengan Sheraton hotel...tapi mata kami tak nampak mana kah heritage house tu.nama jalan Yap Ah Sak memang ada...lajak sikit patah balik...ishh mana ni.tny kat pak guard bangunan wisma kurnia tu.dia tunjuk la bangunan tu.laaaaaaaaaaa bebetol depan mata :p

siap calling2 muza tanya bangunan mana.....hahaha...

elok masuk je opis Nuffnang tu terus ada staff dia entertain...eeiii syok nye keje kat opis tu..rasa mcm santai je.i likeee.... :D

aku terus tanya : "u kasi tiket free ni pilih random eh?"
staff : "ye...ada 1000 nama...kita just ambik je"
aku : "tak de la..i selalu blog tau..tapi tak dapat pon...kawan i x hupdate blog leh dpt tiket free" * gelak2...
staff : "sorry tau..* gelak..u share la tiket ni....&q…

Buka Puasa Jemaah : Nasi Ayam Penyet AP

Image
semalam otw g keje ateh call ajak buka puasa dengan kawan2 dia....aku macam ON macam x ON...

kene sound setepek dengan dia, terus ON hehehe

ktrang buka puasa kat Ayam Penyet AP..lokasi Prima Gombak, TSG....



aku habis keje terus naik star ke stesyen Sentul.then as usual orang mesti kene pickup aku kan.so ateh ambik aku kat sana...terus shoot ke prima gombak....

sampai sana terus ambik meja.time tu dah kul 6.35pm....terus order blabalbla...

pastu geng GBM ateh --> sheila & jan pon sampai :D


kecik2 dah order ye


kanak-kanak riang penyeri semalam

ateh kata air honey dew dia superr sedap..aku pon order...tak tahan memang air dia terbaeekkkk laaa.....


telan air liur weeiii

antara menu-menu sempat di order.....


ayam penyet & soto ayam


ayam bakar + tauhu tempe


pecal


ikan kembung bakar


aku makan je -->ayam bakar + soto ayam + nasi putih

* tiada dalam gambar -->bakso, fun fries, potato mcd tu :d

sebelum pulang jom kite posing dulu....


berdiri : shila & ateh = mommy
duduk : j…

Alunan Jumaat : Akhil Hay - Ikhlas Dariku

Image
Aku bukan
seperti engkau sangkakan
pura-pura di dalam berjuang
Aku tidak pandai
menyulam rahsia
juga tak pandai
bermadah pujangga

jika ada benci di hati
oh katakanlah padaku..
relaku terima walau kutukan
asalkan aqidah terjaga..
kerana tidak sanggup lagi..
mempermainkan dustur Ilahi..
hakikat
hati tak terluka
walau zahirnya ada yang ketawa..

Tuhan,
ku mohonkan keampunan
keterlanjuran
yang berulang kali
teman,
kita patrikan di sini
berakhir sebuah lamunan duniawi
terima syukur taufiq Ilahi..

Lunch Date with HOT Mummy :D

Image
last week kan SOGO buat sale gile2..sampaikan KL jem merata-rata....

dan....mummy kat bawah ni sanggup cuti semata2 redah sale tu...tak pe la org tghh kaya kan...leh la shopping n pilih apa saja....muahahaha


ateh si HOT Mummy pastu aku paksa dia belikan aku satu blouse.tapi aku tak tahu la dia suruh bayar balik atau pon halalan tayyiban...ekeke.....blouse aku sama.dia merah, aku biru...tq beb! ;p

dah elok dia ada area Sogo, aku ajak la dia lunch kat MJ..then dia g cari meja kat Dapur Penyet :D
*baru wahid wat entry Dapur Penyet, ari yg sama aku redah gak makan sana :p


macam biasa la.datang time lunch jangan harap dapat cepat.kene tunggu......

ambik 2 set..1 set ayam bakar..1 set ayam penyet...air plum & ice lemon tea....aku minum air plum, ateh ice lemon tea

ateh : ko tak cakap pon air plum sedap eh
aku : mana tau.air tu murah je..rm1.80..ice lemon tea ko rm3
ateh : x kisah la murah.janji sedap



set ayam bakar aku, ayam penyet ateh

diakhiri gambar kami :D
habis lunch ateh g sambung shopping ka…