Posts

Showing posts from July, 2013

JJCM : Penang kami datang.... final!

Image
ok aku habiskan dalam entry ni :p

lepas asar lebih kurang pukul 5ptg, ktrang keluar balik. 1st port ktrng pergi Bazar Chawrasta. tujuan nye nak cari buku-buku lama yang dijual murah..ha kat sini la...

kalau korang biasa beli jeruk kat tingkat bawah, sila naik tingkat 1....punya banyak buku2 lama yang dijual...means buku2 tu dah xde dicetak lagi...tu laa yang ada pon....harga dijual ikut buku  :)




kakak ina kirim buku lama...dia nak buku Tragedi 13 May :)

so dah xde bukunya, ktrang terus la turun balik. nak borong jeruk siap2 :)

sekitar bazar chawrasta dah ada jeruk melayu. alhamdulillah...dah ada pilihan org melayu kan. dulu tak de...huuuhu

terus ktrang beli jeruk...bekalan nak bawa balik KL...




settle beli jeruk, ateh shopping tshirt i love penang hehe....aku biasala beli fridge magnet kat sekitar bazar chawrasta ni :) ktrang meneruskan perjalanan ke Gurney Drive...plan nak p makan passembor :)






ktrng beli nasi lemak ayam 1, passembor1 dan minum air....saje nak layan tekak petang2.... p…

Iftar jamae : Istana Budaya Cafe

Image
Bulan Ramadhan ni sepatutnya kita kene berjimat cermat kan...tapi lain plak dengan aku hehe

biasanya aktiviti buka puasa luar ni memang aku kene susun jadual. maklum la geng ramai, semua aku nak join ekeke

so 25hb July 2013 = 16 Ramadhan, aku buka luar lagi sekali. kali ni dengan kawan2 opis. sape yang free moh la join...ktrang pilih lokasi kat Istana Budaya :D

tu harga dia...dewasa rm35 :D
lebih kurang kul 6 ktrang gerak ke sini..disebabkan dekat, sekejap je dah sampai...dan posing dulu before masuk tempat buffet :p

semua dah munculkan diri, terus ktrang masuk dalam....

maknanan dia??berbaloi sangat dengan rm35 tu...macam2 ada....

bahagian dalam -->nasi + lauk pauk + buah2an + kerabu + jeruk + kuih muih + air sejuk dan panas
bahagian luar -->ABC, rojak buah, yong tou foo, murtabak, roti jala, laksa, nasi beriyani, tauhu bakar, ayam/ikan bakar + kambing bakar..tp kambing start  bakar pas maghrib :)

dan ini pilihan nya....gambar x bape terang sbb ramai org...aku snap pon laju2 h…

Tudung Aidijuma RM3 jeeeeeeeee

Image
Salam... :)

aku tengok dalam hp ni semua nya la gambar makanan. kang aku update blog pasal makan lagi...so terjumpa la gambar tudung....ok boleh update hehehe

korang suka pakai tudung Aidijuma x? aku suka...jatuh cinta u ollssss....ekeke

tapi kalau memborong tu, idok la sampai 10helai...dapat sekali beli leh la rembat 2-3 helai...

akan tetapi, bermula khamis lepas, Aidijuma buat sale....

cilok dari FB aidijuma...
so tengok2 tudung 2 tone rm3 je sehelai.....terus aku rembat....kuikuikui
tudung yang lain2, dapat less 50%...yang tu aku rembat 2 helai :)
hasil rembatan....
 tudung 2 tone...rm3/sehelai
 kiri & kanan...3tone...rm21.50/sehelai
petang nye, mak pui g Aidijuma CM...pe lagi memborong la tudung....aku pon kirim lagi kat dia hahahahaha

 Concept Store Central Market
 2tone rm3/sehelai
rm3 sehelai...
puasnye dapat tudung murah2...aku skang kan dah berpaling arah ke bawal....so sementara tengah murah, rembat je le :D



so pada yang nak rembat Aidijuma, sila la ke concept store dior…