testing

Wednesday, July 31, 2013

JJCM : Penang kami datang.... final!

ok aku habiskan dalam entry ni :p

lepas asar lebih kurang pukul 5ptg, ktrang keluar balik. 1st port ktrng pergi Bazar Chawrasta. tujuan nye nak cari buku-buku lama yang dijual murah..ha kat sini la...

kalau korang biasa beli jeruk kat tingkat bawah, sila naik tingkat 1....punya banyak buku2 lama yang dijual...means buku2 tu dah xde dicetak lagi...tu laa yang ada pon....harga dijual ikut buku  :)




kakak ina kirim buku lama...dia nak buku Tragedi 13 May :)

so dah xde bukunya, ktrang terus la turun balik. nak borong jeruk siap2 :)

sekitar bazar chawrasta dah ada jeruk melayu. alhamdulillah...dah ada pilihan org melayu kan. dulu tak de...huuuhu

terus ktrang beli jeruk...bekalan nak bawa balik KL...




settle beli jeruk, ateh shopping tshirt i love penang hehe....aku biasala beli fridge magnet kat sekitar bazar chawrasta ni :)
ktrang meneruskan perjalanan ke Gurney Drive...plan nak p makan passembor :)







ktrng beli nasi lemak ayam 1, passembor1 dan minum air....saje nak layan tekak petang2....
pastu diorang beli putu mayam....adoii la sumpah sedap...tak tahu nak cari kat kl kat mana....sbb pe aku kata sedap, sbb gula melaka dia tu lainnn....sampai skang teringat2 :(


 settle makan, ktrang meneruskan perjalanan ke
Batu Ferrighi....

plan asal macam nak cuci mata kat night market tu, tapi semua pon macam malas nak kuar....lagi satu macam tak de yang menarik pon nak beli...so ktrang pusing2 je la...singgah solat maghrib-isyak kat masjid terapung....


dan terus ktrang bergerak pulang...tapi ktrang nak singgah makan nasi kandar yang jadi sebutan ramai.... Nasi Kandar Beratur :)
ktrang sampai awal gak tapi time tu pon dah ada yang beratur pnjang....nak gak aku rasa penangan nasi kandar ni.ramai kata lagi sedap dari nasi kandar feveret aku....nasi kandar line clear hehehe
 tapi ada kisah plak :(

ktrang beratur lebih kurang 45minit, baru la dapat sampai ke depan. elok lagi 2 orang sebelum kami, rombongan lipas keluar dari sarang...ini bukan aku nak buat cerita tapi realiti!

banyak giler lipas keluar dari lubang2 tepi tu...time tu ateh dah bebel2...geli kot ko nak makan...aku pon rasa geli teramat....tapi pikir dah lama beratur n teringin nak rasa aku teruskan la jugak...

ktrang beli 2 nasi je...aku lauk ayam....ina lauk sotong n decide nak share....

sudahnya mood kelaut memikirkn lipas tadi...lipas tu siap naik atas tempat lauk2 tu tau...pekerja kedai tu buat dekkk je....huhuhu. semua orang tetap order makanan walaupun nmpak lipas tu berlari-larian kat cermin lauk! wawawawa.....

so sebab tu ktrang makn pon tak habis...geli...main kuis2 je...dan result dia bagi aku x capai piawaian :(

balik dengan keadaan hampa....then terus ktrng rehat kat hotel.....

esoknya....6.30am ktrang dah bangun...solat subuh dan terus siap2 nak checkout...


lepas settle checkout, ktrang nak teruskan misi....mencari nas kandar hahahaha

malam td frust tok sah ckap la kan...so sebelum balik KL harus laaaaaaaaaaaaa layan Nasi Kandar seround :p

aku ajak la deme makan nasi kandar line clear....selama aku ke penang, wajib makan sini :p





baru la masing2 puas hati....sedap dan kene selera kami...pepagi layan nasi kandar, memang orang penang sejati ekekeke

lepas settle makan, ktrang terus meninggalkan Penang...kalini keluar ikut jambatan pulak...

selamat tinggal Penang... Insya Allah panjang umur hujung tahun ni saya datang lagi ekekekek

balik tu singgah RnR Bukit Gantang (kalau x silap). beli buah2an...kat sini lagi selesa dari tapah...tapi tak jual plak jambu jeruk tu....so kene la singgah jugak....beli kat kedai buah makcik ni...

boleh eh makcik tu tegur...

"tengah cuti sem ke?"

semua dah gelak... "tak makcik...ktrang dah beranak pinak dah....saje jalan2 dengn kawan2" -- kecuali aku la kan ekekeke

pastu ktrang singgah Tapah beli jambu jeruk....dan aku drive sampai la KL..... :)

bulat bebenor muka aku ekeke

dan...tamatla JJCM kami ke Penang  :)

total hangus untuk minyak + hotel + makan + entrance = rm120/pax. Tol ita sponsor...tq cik ta hehehe

dan...time pergi ni aku bawa rm100 untuk shopping....apa yang aku dapat?

jeruk utk rumah n kawan2 opis...buah2an....FM utk KKS :)

dan segala INFO aku refer blog Wahida je...sebab dia kasi details.malas dah nak google sana sini. aku pilih je mana aku nak pergi. ada juga tempat aku dah sampai so dah dapat gambaran la kan :D.... klik SINI untuk ke blog beliau...cari la kat sana pasal Penang, semua ada :)

dan.....

......TAMAT.....

Tuesday, July 30, 2013

Iftar jamae : Istana Budaya Cafe

Bulan Ramadhan ni sepatutnya kita kene berjimat cermat kan...tapi lain plak dengan aku hehe

biasanya aktiviti buka puasa luar ni memang aku kene susun jadual. maklum la geng ramai, semua aku nak join ekeke

so 25hb July 2013 = 16 Ramadhan, aku buka luar lagi sekali. kali ni dengan kawan2 opis. sape yang free moh la join...ktrang pilih lokasi kat Istana Budaya :D

tu harga dia...dewasa rm35 :D

lebih kurang kul 6 ktrang gerak ke sini..disebabkan dekat, sekejap je dah sampai...dan posing dulu before masuk tempat buffet :p


semua dah munculkan diri, terus ktrang masuk dalam....

maknanan dia??berbaloi sangat dengan rm35 tu...macam2 ada....

bahagian dalam -->nasi + lauk pauk + buah2an + kerabu + jeruk + kuih muih + air sejuk dan panas
bahagian luar -->ABC, rojak buah, yong tou foo, murtabak, roti jala, laksa, nasi beriyani, tauhu bakar, ayam/ikan bakar + kambing bakar..tp kambing start  bakar pas maghrib :)

dan ini pilihan nya....gambar x bape terang sbb ramai org...aku snap pon laju2 hehee









so kalau rasa nak buka puasa buffet pada harga yang berbaloi, boleh la datang ke sini, Surau dia pon besar dan selesa...



untuk tempahan sila call nombor kat  banner tu ye (^_^)

p/s:macam tak caye, tinggal 8hari je lagi....huhuu



Monday, July 29, 2013

Tudung Aidijuma RM3 jeeeeeeeee

Salam... :)

aku tengok dalam hp ni semua nya la gambar makanan. kang aku update blog pasal makan lagi...so terjumpa la gambar tudung....ok boleh update hehehe

korang suka pakai tudung Aidijuma x? aku suka...jatuh cinta u ollssss....ekeke

tapi kalau memborong tu, idok la sampai 10helai...dapat sekali beli leh la rembat 2-3 helai...

akan tetapi, bermula khamis lepas, Aidijuma buat sale....

cilok dari FB aidijuma...

so tengok2 tudung 2 tone rm3 je sehelai.....terus aku rembat....kuikuikui

tudung yang lain2, dapat less 50%...yang tu aku rembat 2 helai :)

hasil rembatan....

 tudung 2 tone...rm3/sehelai

 kiri & kanan...3tone...rm21.50/sehelai

petang nye, mak pui g Aidijuma CM...pe lagi memborong la tudung....aku pon kirim lagi kat dia hahahahaha

 Concept Store Central Market

 2tone rm3/sehelai

rm3 sehelai...

puasnye dapat tudung murah2...aku skang kan dah berpaling arah ke bawal....so sementara tengah murah, rembat je le :D




so pada yang nak rembat Aidijuma, sila la ke concept store diorang... lokasi yang aku kenal pasti Maju Junction, Central Market, UIA dan The Curve...

dan....

bleh plak jumpa minah ni....tak pasal2 jun pon terjebak berbawal Aidijuma :p



Happy Shopping!! (^_^)