Posts

Showing posts from June, 2014

# Sembang Orang Bujang : Kabinet Dapur

Image
eceh...tajukkkk hehhe

dari aku zaman study lagi, aku memang suka hiasan rumah. suka tengok majalah deco2 tu...entah rasa kalau rumah tu cantik n sweet, seronok je kan....

tapi.....rumah aku kecik so aku x suka rumah yang serabut2....kalau g rumah orang yg umah kecik tapi penuh barang, aku sendiri rasa rimas....korang rasa tak?

kalo korang tak kisah tak pe, aku kisah muahahahah

so masa mula2 nak masuk rumah ni 2008, aku dah plan aku nak kurangkan barang2 supaya rumah aku ruang nye luas walaupun duduk 2orang je (weekdays)...kalau ramai pun 5orang (weekend) hehehe

dan diam tak diam, rezeki plak bila aku dapat beli rumah sendiri 2013...duduk dah lama beli je baru last year :D

dah ada rumah haruslaaaaaaaaaaaaaa nak mencantikkan rumah kan...so aku target 1st sekali....kabinet dapur!

mula survey2....konon raya ni nak WOW la kan...sekali hampa....rumah sekangkang kera je tapi rege semua tak masuk akal....aduhh....dry kitchen 6 1/2kaki + wet kitchen 5 1/2kaki = rm5000++. rasa macam nak nangiss…

Dating! - Steambot Hotel Royal

Image
ni cerita ahad lepas.... :)

ktrang selalu berazam tak nak kuar dating...tapi bila dia x balik kampung je, otomatik kuar...cmne nak simpan duit ni? hehe

Ahad lepas kami ke Bukit Bintang....kalau di bagi pilihan memang aku tak sampai la...tapi sebab Dila member opis bagi voucher steambot dan kene makan kat hotel royal bukit bintang, gagah gak la aku pergi....

thanks dila belnja ktrang :D


lunch kat taman tasik titiwangsa.....kalau kuar lepas zuhur, aku malas makan luar...aku makan siap2 pastu aku tapau utk #fruitheart....lepak tasik makan dalam kete....dia makan aku cuci mata :p

settle makan terus g bukit bintang....dekat n jalan clear 15minit dah sampai....parking kete kat Lot 10....sekali masuk rm10....mahal oiii...aku mana suka parking mahal2 ni ekekke

ktrang jalan2 dalam tu je nak tunggu kul 6.30pm....habiskan masa lepak Starbucks

hantu kopi!
pastu ktrang solat Asar kat Lot 10.....masuk toilet 50sen eh...pesal la mahal sangat....tapi Lot10 lengang giler...tak de orang...pakkal la ad…

#Makan je kejenye....

Image
salam..... :)

dah watamat kisah pulau jawa aku...seyes aku rindu saat2 kat sana...sebab bukan senang nak jumpa trip yg enjoy & x terbeban hehe

tak pe...kt bagi laluan pada yang penting dulu.....raya bakal menjelma....pastu bzy kenduri sepupu sepapat.agak2 reda kt angkut beg travel lagi.dalam malaysia pon tak pe...ok kks? :p

kali ni....kt ceta pasal makan......hahahaha....

entah la eh....aku memang tak sayang badan...tau nak makan je...kalau tak makan, aku lapar...sekali dapat makan aku lupa diri...cmne tu :(

kat Instagram ada aku share gak kat #makanjekejenye...sila la tambah lokasi makanan anda kat # tu...kalau sudi.... :)

ni semua pic lama2...saje la aku letak sini sebelum delete...sebelum puasa puaskan nafsu mu ekekekeke

1.Secret Recipe

aritu member opis ajak lepak SR. time nak membayo dah masing2 berebut...masing2 kata aku ada duit...aku ada duit....haha....kelakar.....

saje layan......
 beef lasagnia...
macam biasa dap..dap..dap
sejak aku berkenalan dengan kek ni, tata indul…

Merentasi Pulau Jawa 2014 : Budget & Info

Image
Salam....

seminggu tak de entry....hehehe

plan asal nak up entry ni terus...pastu x sedar kebzyan...tu la delay plak....ermmm.....

so....aku sambung eh...penutup la kiranya ni :p

Kat sini aku sharekan budget & info untuk 4 kota yang sempat aku jelajah:


   kutipan setiap orang = rp2juta 700ribu rm756/pax
total = rp10juta 800ribu = RM3024
Tukaran wang = 1juta rupiah = RM 280 

degree of currency + waktu solat
wajib bawa....

Tiket Flight Air Asia Free Seat a) KL - Surabaya b) Jakarta - KL RM165/pax Penginapan a) Surabaya - Wisma Tamu b) Jogjakarta - Edu Hostel c) Bandung - Hunny Hostel Bandung d) Jakarta - Hunny Hostel Jakarta
Tiket train Option nak beli tiket train 1) Beli online --> http://www.kereta-api.co.id/ 2) Beli di kedai Indomaret. dapat resit buat pertukaran tiket di stesyen keretapi 3) mintak tolong pak supir :)
sepanjang trip kami di Surabaya, aku serahkan semuanya kat Mr Wong. aku bagitau nak g Mt Bromo - Air terjun Mandakaripura - stay 1 malam kat Surabaya - nak ke jog…