Posts

Showing posts from August, 2007

Penang 2007 : Part 1

Image
salam... aku dh balik KL…n dah keje pon…aku n the geng dh berjaya melepaskn hajat nk berjalan utk tahun ni...walaupn mcm2 dugaan n ntah pape cobaan, smua ktorang redah jer...mmm…
pd mulanya, ktorang plan nk g tempat yg kami x pernh smpai...kalo ikut aku sabah n sarawak je kaki ni x jejak lagi...pkir nyer pkir, Penang @ Terengganu...aku pernh baca kat blog KD pasal dia n kawan2 ke Penang...so aku suruh la bebudak ni g baca...so memasing ON nk ke Penang...tp aku pon satu, print la story kd wat rujukan…ni hampeh…semua nk redah tp x berjaya mcm KD…utk KD n the geng..cayalah korang hehehe…..
pastu ktorang booking flight....tp hotel x booking...apa kesss???.x la..org hotel tu silap wat kn ktorang x dpt bilik....nk x nak, kitorang nk redah jer...cari la mana2 pon, asalkn leh tido....kat sini je dh ada problm!
Dan prblm ke 2 ....mimi n miza xlepas cuti utk ari isnin...miza sbb baru masuk keje gomen...so bos dia x kasi dia cuti mahupun MC....mimi ada keje last minit...sape x angin…

Penang 2007 : Part 2

Image
Ahad 29 Julai 2007
Arini mimi n miza nk rodger ke KL…g breakfast kat kedai mamak....pas breakfast, uncle 2 yg nk bawa diorang ke hentian sungai nibong dh dtg…uncle 2 tu kawan kepada uncle smlm….uncle semlm dh bg no hp..kalo2 kami ada nk kemana2…sgt baik la org penang! Time tu aku rasa sedih tgk diorang g dgn keta uncle 2 tu…huhu...saja nk ambik angin pag,ktorng jalan ke bazzar chawrasta…otw ke sana ada pasar cina…singgah jap…ingat nk cuci mata…alih2 telah memborng barang…wawa…
Pastu ktorang balik ke hotel…time tu dh kul 11…janji dgn naza kul 12….naza nk bawa aku kuar…naza, ex-clasmate aku kat uitm dulu…tiap kali g tempat org ada je kwan2 yg aku jejak...dulu g kelntan, nicky jd mangsa…padahal masa sekelas dulu, lepak dgn diorang pon x…masing2 ada klik…bila sampai kat tempt diorang, tahu plak jejak kan…x malu aku hehehe… Kul 12.15 aku n aishah check out n tukar hotel yg lebih selesa n selamat…yerla ktorang dh tinggal ber 2..takut jadi pape kat budget hotel tu…tukar hotel depa…

Penang 2007 : Part 3

Image
Last entry pasal penang......
Isnin 30 julai 2007
Sedar2 dh kul 8…burn subuh hehehe…mandi n siap2 nk kuar…g breakfast kat hotel…pastu aku n aishah nk rasa naik beca…beca kat melaka lagi cantik... naik beca sampai Komtar…

~kesian pkcik tu kayuh beca..dh la aku 'comel' hehhe~
pastu ambik bas g jety…nak naik ferry ke butterworth pastu patah balik ke pulau….best la dia nyer pembayarn masuk tabung…senang x payah pakai pape kad mcm lrt….

Sampai pulau balik dah kul 11…aku n aishah kene check out kul 12…ambik bas kat situ…alangkh lembapnyer bas itu..hehehe…sampai komtar dh kul 11.25…pastu sempat singgah chawrasta beli jeruk lagi…smlm kira2 balik x cukup hehhe…pastu beli biskut tambun…otw balik aishah ckp kite x makan cendol pon…g la minum jap cendol n cucur udang style penang kat tepi pasar tu…tp kami share…kalo makan sorang satu, conform x habis….pastu terus jalan cepat2 balik ke hotel…sampai hotel kul 12.15pm….
Time nk bwa turun barng2, punya la byk..call receptionist suruh ant…