testing

Monday, September 12, 2011

Ahli Dinda naik pelamin!

sabtu lepas, aku sempat balik kampung kejap.attend kenduri kawen salah sorang ahli dinda :D

ecah dan ipah selamat diijabkabulkan sabtu lepas....



dengan tema pink, aku datang pakai baju coklat muaahhaa...kata ketua kumpulan kan :p

kalo ikutkan, ecah ni kawan aku n sepupu aku - ila time skolah rendah dulu.sama2 jalan kaki g skolah...

tp sebabkn dia junior aku setahun, so dia geng ila...tapi sejak ila kawen, aku ilang kawan.depa ilang sorang.so aku masuk.tu jadi geng.entah mcm mana wujud nama dinda tu...tp ada 1 group nyanyi lagu pe ntah nama nya dinda.dah diguna pakai nama dinda :D


geng asal mereka - fara,ila,ecah & hajar

aku dah janji dengan lela nak makan sama...so dia datang dgn family n bergabong kat rumah ecah...


BFF bebeh!

fara, bakal tunangan orang ni pon x lama lagi naik pelamin...wieee :D



dan kami semua.....



aku masa time salam nak balik tu mcm speechless la plak...tak tau nape...nak nangis tapi xde rasa sebak...boleh tetibe aku ckp

"nanti ajak ipah beraya umah aku..."


muahahhahahaa....giler sengal!ekekeke

untuk ecah & ipah, selamat pengantin baru...moga berkekalan hingga ke hujung nyawa k...


me & pengantin....

ipah pernh tanya ecah, nape aku x kawen lagi.ecah kata entah..last2 ipah cakap...

"biasalah ketua kumpulan mesti akhirnya...."

cisssss!!!!!!!! ekekeke

elok nak gerak balik, jumpa uda & acik yang baru sampai....



balik dari kenduri terus shoot ke kuala selangor...yang tu next entry!

Thursday, September 8, 2011

Semangat aidilfitri yang semakin luntur

tahun ni beraya tak feel la...balik kampung macam biasa tapi entah.ramai2 orang pon rasa tak best...dalm usia cmni mungkin dh sampai masanya aku beraya kampung orang lain kot...hahahahaha... * mati la kalo KKS & lib-mate baca..mesti kata aku angau ekeke

berbalik kisah hari raya...disebabkn raya aku x HOT tahun ni maka 1 entry je la.semua kasi lumsum je...aku pon bukn blogger tegar..eh tetibe je muahahaha


sehari sebelum raya

sampai kampung bebetol waktu berbuka.pas maghrib g umah ayah ngah.lepak makan ketupan n rendang dlm kul 10 balik umah acik.bermula operasi cantikkan ruang tamu.tiap2 tahun aku kene hadap.dari belasan tahun sampai dh nak 30 aku gak.esok2 aku kawen pasti diorang sedih xde sape nak deco hall kalo nak raya....hahahaha

Raya Pertama....
tahun ni g solat raya kat masjid kampung aku.elok plak aku nmpak kawan2 sekolah.tapi lelaki la.nak g tegur tetibe jadi segan.terus jalan laju2 xnak kasi diorang nampak hahaha

kebetuln lewat sikit farik sms wish raya.aku ckp la aku nmpak dia.dah dia kasi aku up plak ekeke
"rajin nye ko g semayang raya kat masjid...blablabla...."

balik dari masjid, terus makan.laparrrr..menu pon tak banyak.benciii....kek lupa tempah hohohoho....


ketupat - rendang ayam - lontong - rendang kerang - sambal taun


g solat raya pakai jubah...senang :D

pastu siap2...makeup2...aku wat makeup yang mengerikan...lipstik merah menyala, bedak tebal giler muahahahha...


aku jadi hantu kat belakang

family ayah ngah sampai makan2...diikuti family pokteh...pastu terus bergambar.....


adik2 aku yang suka benor ber-shawl



kami....


na kalo bersiap memang l.e.m.b.a.p


kami 1 family

dan beramai-ramai......


semua di pagi raya :D
tiap2 tahun muka2 ni je yg ada....hohooohoo

tahun ni dah ada anak buah sepupu....ila dah ada ba'is afham....tapi asyik tido je...mencikk mamiiii......


ba'is, mami ada beli 3 baju utk ba'is...
nanti pakai baju mami je tauuuuu......muahahahahha

lepas zuhur ktrang sambung beraya kat rumah jiran...2 buah rumah je.pastu balik rumah melepak..layan tetamu yg datang....

pas asar, g beraya umah ayah ngah plak...dan malamnya semua orang ketiduran...letih x hengat..sampaikn nur kasih the movie kat tv3 pon tak de sape layan :p

Raya Kedua

tengah aku sedap2 tido ibu dok kejut ajak g beraya umah uda @ sg burong tanjung karang...semua pergi...family aku, pokteh & acik...jalan kesana jem.menyampah!semua nak beraya la tu hehe

kat umah uda x masak.makan kuih raya.tapi makan nasi ayam kat umah anak uda - aja...sengkak perut...tak larat nak balik kampung...singgah umah persinggahan uda kat tanjung karang.semua membuta...di ulangi semuaaaaaaaaaaa ekeke


uda n pokteh @ rumah persinggahan


mak utih & acik


na & adik...pndai bergaya adik skang ni :p


mcm biasa pic family :)

dalm kul 5 baru la gerak balik ke kampung...maghrib baru sampai...

Raya Ketiga..

tgh lepak2 lela sms tny bila nk datng rumah dia.aku ckp dia free ke?dia kata free.so aku terus ON je nk beraya umah dia.tapi nak datang lepas asar...

rodger mizan & fara, depa ok je nk follow..... :)

dan...syg aku ni masak behun goreng + behun tomyam...sedap!bertmbah2 aku makan ekekeke







Raya Keempat

arini aku trema tetamu plak.tetibe fetty call ckp nak singgah rumah...so bertemu la kami di raya ke 4 :D



ptgnye g beraya kat rumah sepupu mak aku....

sebelah malam, aku beraya dengan geng dinda....aku kejap nk jumpa depa, kejap malas...last2 aku ON je...pas maghrib lepak beraya umah hajar... :D

malam yang penuh cela...rosak otak aku dgn ceta2 28SX...rosakkkk!!!!wakakakaka






Raya Kelima

arini nak gerak tinggalkan kampung....tapi singgah beraya kat puncak alam dulu... pastu terus shoot balik rumah...home-cuwet-home...hehehe

Raya Keenam...

2 family datang beraya kat rumah..aku tolong2 je ibu masak...then ktrang makan pon leh tahan banyak...menu nasi impit + kuah kacang daging n mee goreng jee.... :D

tu je kisah hari raya.... :D

kalau baju raya, jujur aku katakan aku ada 2 pasang je.1 pasang lg baju wedding su.repeat je lg sekali utk raya...tapi baju aku banyak sebenarnye..5-6 pasang gak tapi x berjahit...acik selaku tailor asyik la postponed nak jahit baju2 aku.alasan nya malas nk wat lining.so baju biru-oren tu je la aku basuh pakai, basuh pakai.... :D

perbelnjaan raya aku tahun ni...
1) tudung 3 helai = rm30 (1 rm10)
2) kasut raya= rm20 (walaupn murah tp sedap pakai..nak beli lagiiiiii)
3) baju biru-oren = rm34 (murah gile ekekeke)
4) 1 brooch gayut2 = rm4
5) anak tudung color oren = rm5
6) sandle buaya = rm59

TOTAL = RM 152

+ campur duit kuih tart rm25, kerepek pedas rm13, kuih siput = rm10

TOTAL KUIH RAYA = rm48

TOTAL BELANJA RAYA = RM 200

muahahahaha...tahun ni paling berhemah aku rasa...tahun depan aku akan kurangkan lagi...baju 1, tudung 1...x payah kasut...selipar je ekekeke

raya owh raya...kejap je dah 10 syawal kan? (^_^)

p/s: tahun ni best sbb dpt beraya dengan uchuk turbo....ekekeke

Friday, September 2, 2011

Shopping last minit adalah hazab!

sabtu sebelum raya, aku-mak pui-kak kin berjaya meloloskan diri ke jalan tar...shopping raya apa lagi kan... :D

rasanya kalo semangat tak kuat memang x sanggup la nak redah...manusia punya padat... :D

8.30am kak kin dah ada kat rumah aku....dlm kul 9.30 baru gerak ke jalan tar.tunggu bas 1/2 jam...jalan lak jem...standard la kan nak raya!

bermula dr sogo aku rembat sandle n kasut crocodile...pastu berjalan kaki meredah jalan tar....tp alhamdulillah segalanya di permudahkan...apa kami nak semua ada.....tudung, anak tudung, brooch, jubah, baju kurung siap yg murah, tudung budak dll.....

sebelum balik singgah jakel beli kain tudung....rezeki lagi elok nak ke tempt bas nmpak bas ke rumah aku...apa lagi berlari anak la kak kin mengejar bas hehehe

sampai umah solat zuhur n asar pastu diorang terus pengsan....keletihan...

dalam kul 5.30 shoot g ampang ambik su then g buka pose kat Ayam Penyet API....terbaekkk.....


esoknye bermula la misi nak balik kampung berhari raya...wieeee

Thursday, September 1, 2011

Buka Puasa Jemaah : Selamba Cafe

plan nk buka pose dengan geng kaki jalan terlaksana :D



punya la cari byk tempat, alih2 Selamba Cafe jadi pilihan...asalnya semua nak membajet.tapi bila dah g mcm 'biasa' sangat tempatnya....muahahah

nape x g istana budaya??? kata mereka...

aku yang x booking.sampai masa dah full house hohohooho

so berbuka la kami ramai2...menu ada western n melayu...best.tak ramai orang.menu mcm2...berbaloi la kot ko bayar sorang rm28 untuk menu tu....



western --> spaghetti, fish n chip, chicken chop, nugget, coselow...
malay -->satay, nasi goreng cina, ayam kicap, rendang daging, mee kari, lontong, lemak,
desert -->kuih muih, buah2...agar2....
air-->biru, sarsi, teh tarik

ok la kot sorang rm28 je... :D



dan..............aku kene payung dengan remy lak...thanks beb...aku ada perjanjian dgn dia...alhmdulillah dia bayar muahahaha



* pic zam n remy xde plak :p