Posts

Showing posts from September, 2011

Ahli Dinda naik pelamin!

Image
sabtu lepas, aku sempat balik kampung kejap.attend kenduri kawen salah sorang ahli dinda :D

ecah dan ipah selamat diijabkabulkan sabtu lepas....



dengan tema pink, aku datang pakai baju coklat muaahhaa...kata ketua kumpulan kan :p

kalo ikutkan, ecah ni kawan aku n sepupu aku - ila time skolah rendah dulu.sama2 jalan kaki g skolah...

tp sebabkn dia junior aku setahun, so dia geng ila...tapi sejak ila kawen, aku ilang kawan.depa ilang sorang.so aku masuk.tu jadi geng.entah mcm mana wujud nama dinda tu...tp ada 1 group nyanyi lagu pe ntah nama nya dinda.dah diguna pakai nama dinda :D


geng asal mereka - fara,ila,ecah & hajar

aku dah janji dengan lela nak makan sama...so dia datang dgn family n bergabong kat rumah ecah...


BFF bebeh!

fara, bakal tunangan orang ni pon x lama lagi naik pelamin...wieee :D



dan kami semua.....



aku masa time salam nak balik tu mcm speechless la plak...tak tau nape...nak nangis tapi xde rasa sebak...boleh tetibe aku ckp

"nanti ajak ipah beraya umah aku..."

muahah…

Semangat aidilfitri yang semakin luntur

Image
tahun ni beraya tak feel la...balik kampung macam biasa tapi entah.ramai2 orang pon rasa tak best...dalm usia cmni mungkin dh sampai masanya aku beraya kampung orang lain kot...hahahahaha... * mati la kalo KKS & lib-mate baca..mesti kata aku angau ekeke

berbalik kisah hari raya...disebabkn raya aku x HOT tahun ni maka 1 entry je la.semua kasi lumsum je...aku pon bukn blogger tegar..eh tetibe je muahahaha


sehari sebelum raya

sampai kampung bebetol waktu berbuka.pas maghrib g umah ayah ngah.lepak makan ketupan n rendang dlm kul 10 balik umah acik.bermula operasi cantikkan ruang tamu.tiap2 tahun aku kene hadap.dari belasan tahun sampai dh nak 30 aku gak.esok2 aku kawen pasti diorang sedih xde sape nak deco hall kalo nak raya....hahahaha

Raya Pertama....
tahun ni g solat raya kat masjid kampung aku.elok plak aku nmpak kawan2 sekolah.tapi lelaki la.nak g tegur tetibe jadi segan.terus jalan laju2 xnak kasi diorang nampak hahaha

kebetuln lewat sikit farik sms wish raya.aku ckp la aku nmpak dia…

Shopping last minit adalah hazab!

Image
sabtu sebelum raya, aku-mak pui-kak kin berjaya meloloskan diri ke jalan tar...shopping raya apa lagi kan... :D
rasanya kalo semangat tak kuat memang x sanggup la nak redah...manusia punya padat... :D
8.30am kak kin dah ada kat rumah aku....dlm kul 9.30 baru gerak ke jalan tar.tunggu bas 1/2 jam...jalan lak jem...standard la kan nak raya!
bermula dr sogo aku rembat sandle n kasut crocodile...pastu berjalan kaki meredah jalan tar....tp alhamdulillah segalanya di permudahkan...apa kami nak semua ada.....tudung, anak tudung, brooch, jubah, baju kurung siap yg murah, tudung budak dll.....

sebelum balik singgah jakel beli kain tudung....rezeki lagi elok nak ke tempt bas nmpak bas ke rumah aku...apa lagi berlari anak la kak kin mengejar bas hehehe
sampai umah solat zuhur n asar pastu diorang terus pengsan....keletihan...
dalam kul 5.30 shoot g ampang ambik su then g buka pose kat Ayam Penyet API....terbaekkk.....


esoknye bermula la misi nak balik kampung berhari raya...wieeee

Buka Puasa Jemaah : Selamba Cafe

Image
plan nk buka pose dengan geng kaki jalan terlaksana :D


punya la cari byk tempat, alih2 Selamba Cafe jadi pilihan...asalnya semua nak membajet.tapi bila dah g mcm 'biasa' sangat tempatnya....muahahah
nape x g istana budaya??? kata mereka...
aku yang x booking.sampai masa dah full house hohohooho
so berbuka la kami ramai2...menu ada western n melayu...best.tak ramai orang.menu mcm2...berbaloi la kot ko bayar sorang rm28 untuk menu tu....



western --> spaghetti, fish n chip, chicken chop, nugget, coselow... malay -->satay, nasi goreng cina, ayam kicap, rendang daging, mee kari, lontong, lemak, desert -->kuih muih, buah2...agar2.... air-->biru, sarsi, teh tarik
ok la kot sorang rm28 je... :D


dan..............aku kene payung dengan remy lak...thanks beb...aku ada perjanjian dgn dia...alhmdulillah dia bayar muahahaha



* pic zam n remy xde plak :p