Posts

Showing posts from December, 2012

Pergi takkan kembali....Al-fatihah

** wahida, entry untuk ko aku postpone ari rabu... :(

salam.....

semalam sorang lagi ahli keluarga aku pergi meninggalkan ktrang... Ayah Uda meninggal dunia pukul 2 pagi...sedih la jugak sbb ayah uda memang seorang yang ceria dan peramah...banyak cakap.....kelakar....suka gelak.....

sakit....ermm tak sakit apa2..cuma sakit belakang je...macam bisa2...tapi tu la....sakit tu penyebab je kan....

maka berkurang la lagi ahli keluarga kami....sedih :(

Ahli keluarga yang telah pergi selamanya.....sebelah ibu...

1) Atuk -  (1986)
2) Mak itam -  (1994) - adik ipar
3) Ayah -  (2001)
4) Wan -  (2006)
5) Ngah -  (2007) - adik
6) Ayah uda - (2012) - adik ipar

semalam masa nak balik, uda ckp...

"uda tak kuat ni...uda tak pernh buat sendiri..semua ayah uda...."

xpe uda...sekurang2 nye ayah uda pergi uda ada keje...ada kete...ada rumah hasil gaji uda sendiri...

ibu dulu....ayah pergi tak de apa yang ditinggalkan termasuk duit...ibu surirumah...aku n adik2 belajar...jauh lagi teruk...tapi adi…

Jalan-jalan Isi Perut : Restoran AZ

Image
sila la mencuba restoran AZ ni...terletak kat Kampung Batu Muda, Batu 4 1/2.....


makanan not bad....dia masak panas2 dan hidang depan kita.....ekekke


bukti sedap dan must try.....


(^_^)

Putrajaya Global Diabetes Walk 2012

Image
Tarikh : 14 November 2012
Lokasi : Taman Wetland,  Putrajaya
Jenis Sukan : Berjalan


Tetiba je macam nak wat aktiviti sihat....nak kasi badan berpeluh jantan :p

aku ajak la pui join walkhaton ni.nasib baik dia ok.rodger miza, dia plak x free. ada kursus kat luar.so dia tinggal :p

kitrang isi borang n email je.kebetulan anjuran Hospital Putrajaya.so penyertaan adalah percuma.

5.15 am ktrng dah gerak dr umah. solat subuh kat Petronas dan sambung jalan sampai ke Putrajaya :D

sampai sana, kene ambik tshirt dan pelekat kat tangan tu...



dah sudah...cmne nak salin baju ni...kebetulan aku pakai inner.so aku nak menyorok la belakang ambulans.ada la 2lelaki n sorang perempuan tgh borak2...

"dik, jgn pndang sini" aku

lelaki sorang tu bersuara "xpe kak.masuk je dlm ambulans tu tukar baju"

rupanya lelaki tu org hospital...so tq dik...


so merasa la aku naik ambulans seumur hidup aku yang x pernh naik ni ekekekeke

ktrang di minta berkumpul dan nak wat senaman ringan....enjoy gak…

Wajib Tonton : The Twilight Saga : Breaking Dawn Part 2

Image
tak sia2 penantian selama 4tahun, ending dia memang best!

puas hati....x bazir duit rasanya menonton movie ni.terima kasih la su kenalkan ceta ni...best..best...

so lepas ni dah tak de la ternanti-nanti movie nak kene tengok...

eh ada.... James Bond! ekekekeke

sape yang tak layan dari mula, sila la donload ye...seyes tak rugi layan hantu pucat ni :p



 **tetibe pui kasi drama Adam dan Hawa episod 1-40...pui, aye tak sempat lagi nak tengok :p

Reunion Sek. Keb Sentul 1 : best!!

Image
11.11.2012...ktrang berjaya mengadakan reunion utk SKS 1 batch 1989 - 1994....lokasi @ Full House Wangsa Walk..... (^_^)

asalnya marzuki wat group kat FB..then invite kawan2 so masing2 excited la nak jumpa.yela...ada yang lepas sekolah rendah x jumpa langsung...
aku plak...aku sekolah situ sampai darjah 3 je...so maafla ramai kawan2 yang aku tak ingat langsung :p
1st meeting masa ateh wat open house...so masing2 dah membara ktrang setup la AJK...aku tukang tolong2 je...ekekeke
3kali meeting tibalah harinya....yeahhhh!!
malam sebelum majlis, ktrang dah datang nak gantung banner, siapkan goodies bag, discuss dengan manager situ....
final touch...bawah tu AJK - juki, aku, ita, ina, ateh, ani, khalil...
dan dengan theme purple, maka hari yang ditunggu tiba......

sape yang sampai kene tulis ucapan kat guest book dan ambik goodies bag n badge...badge tu lencana sekolah SKS 1....
dan setiap orang akan diambil gmbar....single photo...

lebih kurang pukul 12.30, kami memulakan majlis....kat Fu…

Wajib Tonton : Istanbul Aku Datang

Image
sape dah tengok? :p

adoiii.....susah aku nak gambarkan betapa syiok nye la hai ceta ni....jalan ceta dia best...pelakon best...cara ceritanya pon sempoi...relax2 je...

aku dah tengok 3 kali......muahahahahahha

ishh rekemen la tengok ceta ni...best gilerr.....pengarah yg sama gol n gincu - pisau cukur!

owh lisa....owh beto....owh tomok....best la diorang ber 3....sukaaaa.....

dah la lisa comeyyy......


sape tak tengok lagi, tolong la tengok...g download pon xpe :p

dalam ceta tu, lisa suka tulis blog...last2 ayat dia mesti... "XOXO, D....publish" comel je!

ok la...nak tinggalkan korang lagu tomok...aku datang...ost Istanbul aku datang...

XOXO,
E

publish......ekekeke


Grand Lexis, Port Dickson

Image
awal bulan 10 aritu, mak pui ajak aku n miza g grand lexis :D

seronok nye la haiiiiiiiiii....penginapan free! so miza settle bab transport n aku settle bab makan :D
*makan berapa la sgt kan...ekekekeke

miza kata aku paling untung sebab bape sangat la makan kan....ok fine.pasni ko tinggal hahahahhaa...kejam x?

pui taja ni sebab besday dia....kira celebrate la sama kat sana....syiokk....sbb company dia mmg kasi ala2 staff retreat la..ko tak nak g sana, ko g sini...sini? Grand Lexis ni le....

kami gerak dr KL lebih kurang pukul 11 lebih...pick up mak pui n terus ke PD....


sampai je PD, singgah petronas beli air..then terus check in..dapat no bilik, naik buggy utk ke bilik...


yang best nye, bilik ada free WIFI....so password nye ikut no bilik... :D *line maxis-digi-mahu pon celcom agak azab.hanya certain tempat dlm bilik je dapat coverage.huhuhu

masuk bilik, ok...kami batak muahahahhhaha



betapa cun nyeeeeeeeeeeeeeeeeee....cantik nyeeeeeeeeeeee...syok nyeeeeeeeeeeeeeeee......ekekekeke

puas…

Wajib Tonton : Skyfall 007

Image
kalau tak kerana as datang KL, memang tak masuk wayang aku tahun ni :D

as ajak layan ceta james bond. percaya tak sepanjang aku hidup aku tak pernah tengok ceta JB...tak kisah la tahun bile pon.entah la eh aku x minat ceta aksi....

tapi semua berubah bila aku layan skyfall....best la hai aksi nye...sangat superb!

balik umah gigih aku tengok Quantom of Solace (2008).nak tengok hero Danial Craig berlakon... :D


best la ceta ni....nak repeat lagi sekali rasanya.tapi beli dvd je la kan :D