testing

Monday, December 24, 2012

Pergi takkan kembali....Al-fatihah

** wahida, entry untuk ko aku postpone ari rabu... :(

salam.....

semalam sorang lagi ahli keluarga aku pergi meninggalkan ktrang... Ayah Uda meninggal dunia pukul 2 pagi...sedih la jugak sbb ayah uda memang seorang yang ceria dan peramah...banyak cakap.....kelakar....suka gelak.....

sakit....ermm tak sakit apa2..cuma sakit belakang je...macam bisa2...tapi tu la....sakit tu penyebab je kan....

maka berkurang la lagi ahli keluarga kami....sedih :(

Ahli keluarga yang telah pergi selamanya.....sebelah ibu...

1) Atuk -  (1986)
2) Mak itam -  (1994) - adik ipar
3) Ayah -  (2001)
4) Wan -  (2006)
5) Ngah -  (2007) - adik
6) Ayah uda - (2012) - adik ipar

semalam masa nak balik, uda ckp...

"uda tak kuat ni...uda tak pernh buat sendiri..semua ayah uda...."

xpe uda...sekurang2 nye ayah uda pergi uda ada keje...ada kete...ada rumah hasil gaji uda sendiri...

ibu dulu....ayah pergi tak de apa yang ditinggalkan termasuk duit...ibu surirumah...aku n adik2 belajar...jauh lagi teruk...tapi adik2 ibu memang membantu....sangat membantu!

untuk uda.....macam tak sangka uda akan berhadapan situasi macam ni...arap2 uda kuat....

ayah uda dalam kenangan.... Al-fatihah......

**tahun ni aku dah kehilangan 2 pak sedara...bulan 2 ayah ngah (abang ayah) dan bulan 12 ayah uda.....
** ayah uda wakil family kami masa adik aku na bertunang.... sini

Saturday, December 22, 2012

Jalan-jalan Isi Perut : Restoran AZ

sila la mencuba restoran AZ ni...terletak kat Kampung Batu Muda, Batu 4 1/2.....



makanan not bad....dia masak panas2 dan hidang depan kita.....ekekke



bukti sedap dan must try.....


(^_^)

Friday, December 21, 2012

Putrajaya Global Diabetes Walk 2012

Tarikh : 14 November 2012
Lokasi : Taman Wetland,  Putrajaya
Jenis Sukan : Berjalan


Tetiba je macam nak wat aktiviti sihat....nak kasi badan berpeluh jantan :p

aku ajak la pui join walkhaton ni.nasib baik dia ok.rodger miza, dia plak x free. ada kursus kat luar.so dia tinggal :p

kitrang isi borang n email je.kebetulan anjuran Hospital Putrajaya.so penyertaan adalah percuma.

5.15 am ktrng dah gerak dr umah. solat subuh kat Petronas dan sambung jalan sampai ke Putrajaya :D

sampai sana, kene ambik tshirt dan pelekat kat tangan tu...



dah sudah...cmne nak salin baju ni...kebetulan aku pakai inner.so aku nak menyorok la belakang ambulans.ada la 2lelaki n sorang perempuan tgh borak2...

"dik, jgn pndang sini" aku

lelaki sorang tu bersuara "xpe kak.masuk je dlm ambulans tu tukar baju"

rupanya lelaki tu org hospital...so tq dik...


so merasa la aku naik ambulans seumur hidup aku yang x pernh naik ni ekekekeke

ktrang di minta berkumpul dan nak wat senaman ringan....enjoy gak...best3....elok plak ujung2 ada lagu gangnam stylee...ha pe lagi, pui bergangnam habisssss hehehe



pastu ktrng dah ready nak mulakan acara berjalan kaki mengelilingi taman wetland putrajaya.





dalam masa sejam, kami selamat sampai ke tempat permulaan tadi..elok sampai je, diorang bagi sorang satu air mineral dan twiggies...furrhhh legaaaa......

dan upacara penutup....ucapan dari ketua pengarah perbadanan putrajaya....pastu sape bertuah dpt la lucky draw.... :D



dan goodies yang kami dapat....sijil penyertaan - fibre pe ntah tu - susu ensure :)


diakhiri dengan abang macho ni......ekekeke


best gak sesekali wat aktiviti riadah macam ni..nak berjoging aku x larat nak lari...so aku tukar kepada walkathon.....

majulah sukan untuk diri sendiri supaya lemak terbakar muahahahaha

Thursday, December 20, 2012

Wajib Tonton : The Twilight Saga : Breaking Dawn Part 2

tak sia2 penantian selama 4tahun, ending dia memang best!

puas hati....x bazir duit rasanya menonton movie ni.terima kasih la su kenalkan ceta ni...best..best...

so lepas ni dah tak de la ternanti-nanti movie nak kene tengok...

eh ada.... James Bond! ekekekeke

sape yang tak layan dari mula, sila la donload ye...seyes tak rugi layan hantu pucat ni :p



 **tetibe pui kasi drama Adam dan Hawa episod 1-40...pui, aye tak sempat lagi nak tengok :p

Monday, December 17, 2012

Reunion Sek. Keb Sentul 1 : best!!

11.11.2012...ktrang berjaya mengadakan reunion utk SKS 1 batch 1989 - 1994....lokasi @ Full House Wangsa Walk..... (^_^)

asalnya marzuki wat group kat FB..then invite kawan2 so masing2 excited la nak jumpa.yela...ada yang lepas sekolah rendah x jumpa langsung...

aku plak...aku sekolah situ sampai darjah 3 je...so maafla ramai kawan2 yang aku tak ingat langsung :p

1st meeting masa ateh wat open house...so masing2 dah membara ktrang setup la AJK...aku tukang tolong2 je...ekekeke

3kali meeting tibalah harinya....yeahhhh!!

malam sebelum majlis, ktrang dah datang nak gantung banner, siapkan goodies bag, discuss dengan manager situ....

final touch...bawah tu AJK - juki, aku, ita, ina, ateh, ani, khalil...

dan dengan theme purple, maka hari yang ditunggu tiba......


sape yang sampai kene tulis ucapan kat guest book dan ambik goodies bag n badge...badge tu lencana sekolah SKS 1....

dan setiap orang akan diambil gmbar....single photo...


lebih kurang pukul 12.30, kami memulakan majlis....kat Full House dia kasi guna sehingga 3.30pm je...so majlis dimulakan dengan bacaaan doa...ucapan pengerusi...gambar ramai2 dulu sebelum makan..... :)

antara yang hadir....

sambil makan, ktrang buat acara tukar2 hadiah....

ko tarik nama sorang then kene wat simple ucapan....pastu kt pilih sape yang kt nak kasi hadiah tu....kiranya kene cabut undi la....

so...aku dpat hadiah dari hani....dan hadiah aku khalil dapat.... :D

samping tu gak, ktrang selang seli dengan lucky draw....

mungkin dah dinamakan rezeki, 6 hadiah dari 10 lucky draw AJK dapat....berbulu jeeeee deme wakakakaka

ye la...sape nak hargai kami kan...so Allah dah rancang yang terbaek...AJK bila meeting je kul 12-1pagi baru sampai umah..tinggal anak husband/wife...berkorban utk reunion ni :p

*AJK semua dah kawen kecuali aku hahahahaha

dan....settle tukar2 hadiah dan lucky draw, ktrang main musical chair plak...very...very....very...fun la!

dari 10 kerusi, dan akhirnya juara adalah milik....

hadi.... :D si kecik comel ni sponsor hamper musical chair...so dia kene sampaikan :D

last sekali, kalau dah ada theme ni haruslah ada award best dress kan...

pemilihan dilakukan oleh manager Full House.....so pemenang nye adalah....

khalil dan norazila....
masing2 dapat mahkota + trofi + selendang....
Anugerah Paling Handsome + Cantik 2012

dan....last but not least....jom potong kek ramai2...

sebelum potong, posing dulu :p

jejaka....jejaki ekekeke

persamaan = kami ber 3 keluar awal dari SKS 1...

cari la mana pic korang :p

ex-coursemate @ uitm...
kt tahu kt satu sekolah masa kat uitam kan zura :D


antara barang2 dalam goodies bag...
patung persahabatn - badge - frame - coklat

so, syok la aku bawa balik byk hadiah kan.... (^_^)

tukar2 hadiah aku dapat kipas laptop...
lucky draw aku dapat perfume Someday Justin Biber...rezeki perfume aku pon dah sampai ke hujung :p
anak patung comel n mashmallow tu ina kasi kat semua AJK....tq ina....sayang ko hehehe


TQ utk  AJK....korang memang best la...bejaya gak kita buktikan kt nye air tangan terbaekkk...berbaloi la deme bayar rm50/person.....hasilnya terbaekkk ekeke

TQ gak yang sudi sponsor hadiah, kek, banner, goodies....memang korang pemurah hahahha

reunion SKS 1 best....so next maybe ada gathering....plan nk wat bowling tournament...kalo jadi, aku update nanti :)

Thursday, December 6, 2012

Wajib Tonton : Istanbul Aku Datang


sape dah tengok? :p

adoiii.....susah aku nak gambarkan betapa syiok nye la hai ceta ni....jalan ceta dia best...pelakon best...cara ceritanya pon sempoi...relax2 je...

aku dah tengok 3 kali......muahahahahahha

ishh rekemen la tengok ceta ni...best gilerr.....pengarah yg sama gol n gincu - pisau cukur!

owh lisa....owh beto....owh tomok....best la diorang ber 3....sukaaaa.....

dah la lisa comeyyy......


sape tak tengok lagi, tolong la tengok...g download pon xpe :p

dalam ceta tu, lisa suka tulis blog...last2 ayat dia mesti... "XOXO, D....publish" comel je!

ok la...nak tinggalkan korang lagu tomok...aku datang...ost Istanbul aku datang...

XOXO,
E

publish......ekekeke


Monday, December 3, 2012

Grand Lexis, Port Dickson

awal bulan 10 aritu, mak pui ajak aku n miza g grand lexis :D

seronok nye la haiiiiiiiiii....penginapan free! so miza settle bab transport n aku settle bab makan :D
*makan berapa la sgt kan...ekekekeke

miza kata aku paling untung sebab bape sangat la makan kan....ok fine.pasni ko tinggal hahahahhaa...kejam x?

pui taja ni sebab besday dia....kira celebrate la sama kat sana....syiokk....sbb company dia mmg kasi ala2 staff retreat la..ko tak nak g sana, ko g sini...sini? Grand Lexis ni le....

kami gerak dr KL lebih kurang pukul 11 lebih...pick up mak pui n terus ke PD....


sampai je PD, singgah petronas beli air..then terus check in..dapat no bilik, naik buggy utk ke bilik...


yang best nye, bilik ada free WIFI....so password nye ikut no bilik... :D *line maxis-digi-mahu pon celcom agak azab.hanya certain tempat dlm bilik je dapat coverage.huhuhu

masuk bilik, ok...kami batak muahahahhhaha



betapa cun nyeeeeeeeeeeeeeeeeee....cantik nyeeeeeeeeeeee...syok nyeeeeeeeeeeeeeeee......ekekekeke

puas posing, moh la kite makan...masing2 dah lapar....tak lunch pon td :)

aku cadangkan bawa la bekal...dapt la jimat sikit...aku bawa behun n nugget, miza ayam bakar...pui air n jajan... + kek coklat miza bawa....


dah makan, solat jamak siap2...apa lagi masa untuk terjun kolam!!!!!!!!!!!

tengah syok mandi2, ana datang..oh ye ana mmg duduk seremban.tiap kali ktrng lepak PD, pasti invite dia...tapi sayangnye dia tak dapat join nak tido situ.esok pagi2 ada hal.xpela..join mandi kolam pon ok...

aku plak dah plan suruh ana bawa kek....time ana sound dia dh sampai, aku paksa pui buka pintu.padahal boleh je aku g buka kan....

dan....tadaaaa........


ana datang bawa kek....terkejut la pui kannnnn....... :)

terus bawa kek kat pool....makan kek tepi pool sambil ceta pasal kehidupan muahahahaha

dari kul 5pm kami berendam, kul 8pm baru naik..tu pon sebab nak g dinner....

aku rasa kalau ada rezeki kami nak repeat ke sini lagi, aku nak masak n bawa utk dinner siap2....lokasi grand lexis ni jauh ke area lukut...pekan PD...so nak cari makan memang kene keluar..melainkan poket tebal leh la room service/cafe hotel :D

dah masak, panaskan pakai microwave je...leh sambung berendam kan hehehe

so kuar kami g dinner....posing2 depan bilik dulu..pastu g mencari kedai makan yang best.yg ni aku serahkan pada ana sbb dia dulu keje library PD.akhirnya makan kat depan perpustakaan PD.kalau dah keje library, tempat makan pon depan library hehehe


balik dari dinner, pui siap tukai uniform...nak g berendam.... OMG!!!! ngantuk laaaaaaaa.....dan aku beradu dulu...sebab mata mcm kene gam....ekeke...lagi best aku tido katil sorang2....special kes ok... *hanya kks je mengerti hahahha

swimming pool yang memanggil.tapi mata dah layu... :)

dan esoknya.....bangun subuh tengok pui dah siap2 nak g sarapan...sebab ada complimentary utk 2 org, aku follow pui...miza ko tido je k....hehhee

biasa la pepagi menu bekpes...dan macam2 pilihan...rambang mata ok...


dan kenapa aku g bekpes bawa beg??

gila kampung, aku tapau untuk miza hahahhahaa.....siap bawa bekal dalam beg...so ambik makanan letak dalam pinggan buka beg dan masukkan je...kesian member x makan..tapi kat bilik ada je roti...xpe la..sama2 nak makan sedap kan :D

balik bilik, pe lg berendam....sebelum balik kl...

kul 11 siap2 n kul 12 ktrng checkout...


konon nak singgah muzium tentera la...nk g teluk kemang la...nak g situ sini tak de nye....terus je kami pulang ke KL...

sampai KL nak anta pui kat ampang...singgah galaxy ampang...aku n miza siap potong rambut...lunch cum hi tea kat situ...pastu baru la balik rumah masing2....

ni ha style rambut aku....seyes akak tu kata muka aku macam budak2....ishhh sukaaaa......ada perempuan tengah stim rambut pon cakap benda yang sama....


pasni memang tak rambut panjang la.....ekeekkeke

Grand Lexis.......best!!!jom KKS repeat next year (^_^)

Sunday, December 2, 2012

Wajib Tonton : Skyfall 007

kalau tak kerana as datang KL, memang tak masuk wayang aku tahun ni :D

as ajak layan ceta james bond. percaya tak sepanjang aku hidup aku tak pernah tengok ceta JB...tak kisah la tahun bile pon.entah la eh aku x minat ceta aksi....

tapi semua berubah bila aku layan skyfall....best la hai aksi nye...sangat superb!

balik umah gigih aku tengok Quantom of Solace (2008).nak tengok hero Danial Craig berlakon... :D


best la ceta ni....nak repeat lagi sekali rasanya.tapi beli dvd je la kan :D