Posts

Showing posts from July, 2008

Coti-coti Malaysia 08 - dari KK ke Ranau/Kundasang (Part 2)

Image
hari kedua ktrang di sabah :)

10 Julai 2008 - Khamis

seawal jam 5.30pg ktrang dah bangun subuh...(susah nk buka mata..kat KL kul 6.30 baru bangun :p) pas subuh semua siap2 ion baju n mandi...burn plak g dapur wat cucuk pisang....best nyer la dpt tuan umah yg rajin ni hehe

ktrang breakfast cucuk pisang (sebut nada utara) dgn teh sabah.... :) dlm kul 8 ktrang dh ready nk gerak ke Ranau/Kundasang....xsabar2 ni...alih2 gerak dlm kul 9pg gak huhu....

otw ke sana, ktrang singgah kat Yayasan Menara Sabah @ Tun Mustapha Building...sempat la posing tgh panas tu...


~pic di edit oleh cik aishah...~ pastu melalui masjid negeri, 1-Borneo (shopping complex terbesar kat Asia) n Universiti Malaysia Sabah....singgah makan kat tepi jalan...yg femes kat situ kelapa bakar + lokan panggang + bakso...1st time makan bakso aku suka....lokan pon sama...ala2 kerang jer ni....pastu baru la perjalanan di teruskn....... :)
~air kelapa - bakso - lokan panggang....~
tempt pertama yg ktrang singgah adalah Kina…

Cuti-cuti Malaysia 08 - KL - KK (Part 1)

Image
aku nk gak update kisah kat KK... :)
9hb Julai 2008 - Rabu
ktrang berkumpul kat kl sentral kul 10am...ambik bas ke lcct n sampai lebih kurang kul 11.30am...check in n makan kat Mcd...kul 12.35pm baru ktrang masuk ke balai berlepas :)


~time Q nk check in..~
perjalanan ke KK wat kan aku x selesa + x bape feel sgt...bukn per, aku kemabukan huhuhu...walaupn 2 jam lebih je tp rasa lama giler... :( mimi layan komik n miza tido..aku gak dgn ecah terkebil2...g toilet sat...aku borak jap dgn pkcik sebelah aku ni...dia dah 3 thn dok berulang KL-KK - KL...sebulan 2 kali mesti balik KL...cayalah pkcik :)


~mcm jet pejuang lak aku tgk...hehehe~
ktrang mendart lebih kurang kul 3.40pm...kene register dgn imigresen sbb masuk sabah...tp diorang dtg semenanjung kene gak ke ek....pastu g ambik beg....
sementara tunggu murni pick up ktrang, g solat dulu....then lepak depan tv sambil makan Mcd yg ktrang tapau dr KL :p lama seh tunggu murni...kul 5pm baru dia sampai... :)


~ecah lapo, miza posing, mi…