Posts

Showing posts from February, 2014

Besday Treat 2014: last day @ Kuching Sarawak

Image
last day kami kat Kuching Sarawak.....

arini ktrang santai2 je...pukul 9am baru kuar bilik, dah cakap dengn en ali nak return kete pukul 12pm.....

dengn hotel plak mintak lewat checkout. kul 1pm baru kuar....shuttle nak ke airport pukul 1.30pm.... :)

ktrang terus kuar utk breakfast...kali ni ktrang try Kopi O'Corner....


nasi lemak ayam + mee apa ntah nama....sedap mee tu
 laksa sarawak....not bad!sedap...
rojak singapore....not bad!

lawatan aku ke kuching kali ni memang puas hati tang perut....smua sedap2 kecuali masa mula2 sampai tu je hehe....yg lain tak nyesal try dan lemak betambah hahaha
terus shoot ke Kampung Gersik....nak borong kek lapis dayang salhah.....
semalam ktrang dah pergi tp usha2 je...mana yang nak dibeli...so arini terus ambik saje....ktrang ke sana naik kereta....adoiii jauh betol...rasa nyesal plak x naik sampan je...tapi mengenangkan berat nak bawa kek lapis, tu yang bawa kete :)
sampai je sana, pilih2 dan ambik pastu bayar :)

pastu singgah waterfront kejap..…

Besday Treat 2014 : Part 3 : Jalan-Jalan @ Kuching Sarawak II

Image
sambung dari Part 2.....

dari Muzium Sarawak kami teruskan perjalanan. ternampak masjid jamek ktrang singgah nak solat siap2. nanti senang nak sambung jalan-jalan....

settle solat ktrang teruskan perjalanan ke Semenggoh Wildlife Centre... hajat hati nak tengok orang utan....

bayaran masuk rm5/pax...diorang bagi orang utan makan pagi dan petang.


pagi pukul 10am dan sessi petang pukul 3pm....


tapi sayangnya.....orang utan tak muncul tiba....ada sekor tu pon dia mengintai...tak layan nye pekerja nak bagi makan....kami kecewa wawawa

pekerja tu kata kalau dalam hutan tengah musim buah, org utan sombong nak datang makan....diorang dah kenyang makan buah2 kat dalam hutan tu.....huhu

semua pun pulang hampa to'ki ehehehe





perjalanan dari bandar kuching ke semenggoh ni lebih kurang 1/2jam :)

ktrang gerak balik ke bandar kuching. time ni perut dah pedih sebab lapar. hehe...saje ktrang nak makan petang2... :)

hajat hati nak makan nasi ayam penyet kat Rj Ayam Penyet Kopitiam tapi time kami samp…

Besday Treat 2014 : Part 2 :Jalan-jalan @ Kuching Sarawak I

Image
sambung hari kedua di Kuching Sarawak....

Ahad 19 januari 2014

Disebabkan ktrang nak santai2, so tak de la rushing2 nak g mana2. janji dengan orang kete nak pakai kete kul 8.30am... so lepas subuh layan mata seround pastu baru siap2 nak keluar....

en ali - tuan sewa kete sampai kami turun. kat sana aku sewa kete Viva rm95 sehari. minyak kami isi rm30... tapi sebenarnya rm20 dah cukup nak pakai sampai esok pagi hohoho....

kami comey naik kete comey ekeke
gerak dari hotel terus aku minta miza on kan dia nye waze. ye la aku mana reti. aku ni kampung sikit...suka baca signboard...follow waze manjang tak berjaya.
so lokasi pertama ktrang nak pergi breakfast @ Ramai Cafe. tak sesat just follow waze alhamdulillah sampai :)
kat Ramai Cafe ni dia macam ala2 stall. macam2 menu ada. nasi lemak, roticanai, mee kolok, rojak singapore, laksa sarawak. sekali ko datang macam2 menu leh try. sebabkan kami nak rasa pelbagai, so kami try 3 menu lain2... rojak singapore special mee kolok laksa sarawak semu…