Potluck Raya @ Kampung Halaman

macam2 versi raya aku tahun ni...jom beraya...potluck raya...raya dengan team blablabla...

raya operation opis aku, aku tak up kan lagi ekeke...yg ni mcm burn je pasal gmbar semua kat kamera orang...so malas la nak g mintak hehehe

so kisah potluck ni idea dari acik kat kg...dia kata raya aritu tak dapat semua berkumpul...so apa kata kt wat potluck raya...

semua pun setuju....so masing2 kene la bawa makanan sorang sikit..


family aku - desert...so kami settle air + koktail + bubur jagung + buah tembikai + salad kentang
family ila - sponsor BBQ...dari arang + tempt bakar + ayam + kambing + ketam + ikan
alang - satay...syg nya satay tak buka...
uda - behun goreng
mek tam - laksa penang
acik - nasi impit + rendang ayam + kuih wajik

tapi....hajat nak berkumpul tak berjaya sebab ucu n pokteh tak dapat balik...pokteh ada hal last minit, ucu plak otw balik kete rosak. sedih plak...dia dah otw kan...tapi nak buat macam mana tak de rezeki nak berkumpul :(





sempat la wat tahlil sikit utk mereka2 yang telah tiada...sedih kalau pikir sebab makin lama family aku makin kecik wawawa

dan sebahagian gambar yang ada....byk lg gmbar dalam kamera tp malas plak nk menunggu


 mereka yg sabar je jaga api kat luar hehe


 bais makin hari makin nakalllll...


 wan uda kene dukung cucu...dhia aufa penyeri raya tahun ni :)

 tq ila...ceponcer binatang2 tu hehe

 ehem...ehem.....hehe
makanan memang berlambak lebih sbb nya dua family tak balik kan....hari ahad ktrng tibai laksa lagi sampai semua org sakit perut la...ada hikmah gak satay tutup...kalo ada satay lagi haru nak habiskan makanan semua :p

mak aku siap muntah lagi....mana x nye pagi-ptg-malam- repeat laksa...nasi x makan....laksa plak makin dipanas makin sedap....furhhhh......

 sekian potluck raya.....ehehhe


Comments

  1. Sy suka potluck sbb mcm2 mknan ada...byknya mknan emy....sedap2 plak tu.....paling best bbq tu.......meriah

    ReplyDelete
  2. muza,
    kita mmg suka ala2 menu penuh meja...rasa nak ngap semua...tp mmg semua kt balun hehe

    bbq best kalo ada tukang bakar hehehe

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Jalan-jalan Cari Makan di Teluk Intan

Summary Percutian budget ke Koh Lipe, Thailand

#Sembang Orang Bujang : Perodua Axia vs Proton Iriz