testing

Monday, September 9, 2013

# Outfit of the Syawal

wakakakakkaaaa

tajuk tak leh blah kan...

aku dulu tertanya2 apa la #OOTD ni...nak cari  malas. nasib baik ada org tny kat komen insta tu, so tau la jawapan nya...ekekeke

saje la kan aku nak buat OOT Syawal....kira lumsum sebulan muahahahaha

ok jom.... :D

 
1st syawal - hijau
baju ni aku beli kat kedai peace KLFC.rege rm125 after diskaun...sponsor penuh oleh alang...ekekeke
tudung plak aidijuma corak rm40... :)

baju raya kedua.....
ni baju kenduri adik aku aritu...so patutnya ni la baju tema...
kos baju ni beli kain kat jakel + tempah + lace = rm270..half aku bayar half alang sponsor
tudung plak rm75...ariani...
sanggup berhabis sbb adik kawen kan...kalo tak jangan harap huhuu

 baju raya kat muar johor...
baju ni baju adik aku kawen...time bertandang rumah lelaki :)
baju ni beli kat kelantan rm80...batik cotton. sedap sgt kain dia...rasa nak beli lagi
tudung ateh kasi masa dia g bandung :)
tak de kos tempah sbb ibu jahit sendiri

baju lama cum baju raya
baju ni aku tempah 2008...dalam satin luar chiffon..
kain plak time tu glemer ala2 songket so aku rembat kain tu...
siap tempah jahit manik kat tangan hehe
so baju ni jarang aku sarung...setahun 1-2 kali je...tu pasal dia leh jadi baju raya :p

yang ni pakai g open house...
baju pinjam na punya dari butik barakah hehe...
skirt rm30 acik blnje n tudung aidijuma rm20

baju open house gak
yang ni pon baju repeat...
aku kan kene langkah bendul...so dapat la sepasang baju dari family lelaki...
tudung selendang biji2 tu rm10...last year raya aku beli :)

attend open house lagi
baju ni aku mix n match je.
blouse beli kat sogo rm31 + kain batik baju kurung
tudung aidijuma rm40 repeat lagi hehe

dan...disebabkan aku dapat jemputan kenduri kawen dari pijan, aku gagahkan la diri g menempah baju...rezeki plak ibu belikan kain kat jakel...so kos tempah aku kene bayar....

dan baju aku kali ni merah kaw2 nye muahahahaha

kos kain baju + lace + tempah = rm130
kain beli kat kemboja bulan 1 aritu... :)
tudung rm8 kat giant n inner ariani rm20

tu je la outfit aku sepnjang syawal. ada hikmah tak beli baju raya jimat sikit duit. tapi macam sedih. orang macam aku kuat g umah orang ni baju mesti lebih dari 3 wakakaka

so aku kene la start menabung dari skang...supaya raya tahun depan leh bergaya...ekeke

maka tamatlah kisah raya 2013....pnjang umur beraya la tahun depan plak...silap2 beraya berdua ekekekekeke..... #berangan itu free kan cik cool hahaha

# TAMAT SYAWAL 2013

6 comments:

  1. byk nya koleksi baju musim bulan syawal...meriah..JM 2 pasang jer :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. 2 pasang pon ok...kalo ikut kt ada sepasang je baju baru...yg lain2 tu semua mix n match n recycle :)

      janji kene g beraya kan hehehe

      Delete
  2. Helloo..
    Baru sempat singgah..emy...banyaknya baju raya!!!

    ReplyDelete
  3. http://aviliacollections.blogspot.com/-- jom tengok koleksi terbaru shawl dari avilia

    ReplyDelete
  4. Terima kasih di atas info ni... dah share kat fb...
    moga2 ramai lagi yg dapat manafaat dari karya awak...



    Also visit my site; Affiliate Percuma

    ReplyDelete