Langkawi oh Langkawi 2011

salam.... :)

rasanya pasni aku akan hupdate kisah langkawi...maybe sampai lebam la kene baca...hehe...mcm biasa segala mak nenek info aku nak simpan dalam blog.rujukan masa depan :p

Percutian aku ni 3H 2M...so mmg agak rushing sikit...semua tempt nak terjah...island hoping mmg x sempat le huhuhu

so jom aku ceta detail :p

# Hotel #
1st night - ktrang stay kat Pekan Kuah...Hotel Langkawi Baron menjadi pilihan...family room rm160...basic je ada...swiming pool tarak ekeke...breakfast untuk 2 orang...makanan ok je :)




2nd night - Pantai Tengah area Pantai Cenang....Charlie Motel. disebabkan nak mood pantai, ktrang tukar hotel...bilik dia ok..2 katil besar + single bed rm120...depan motel tu dah jumpa pantai...kalo g ramai2, best la leh wat aktiviti pantai...ramai giler mat saleh berjemur...cekci uuuuuuuuuuu....hehehe



# Transport #

aku ke Langkawi naik Air Asia...beli time tiket promo free seat..tax n lunggage untuk 4 orang hanya RM 132...murah x???sape kata mahal aku gigit kang hehehe



kat sana, aku sewa keta....ambik Viva RM70...so total 3H2M = RM140...kalo sape kaki shopping ambik la keta besar...macm ktrang sempit giler...barang penuh bonet n keta...aku plak mmg x reti nk drive kete besar..aku ada masalh parking..tak caye tny miza n jun hehe.tp rugi la x sewa honda city..kat sana bersepah pelancong pakai...time ni la nk drive kete mahal kan...owh rugi3....hehe


tapi berbaloi sangat pakai Viva...aku isi rm30..round satu Pulau Langkawi minyak hanya RM20!gilerrrr murah kan :p siap sedekah RM10 kat tuan kete..sbb dia kata minyak tak leh refund hohohoho

# Tempat Makan #

Kedai makan @ Oriental Village
tepi tempt parking tu ada kedai makan..singgah penuhkan perut dulu...harga ok, makanan pon sedap...tapi dia ada nasi campur sebagai sarapan...confius sekejap...hehe

Jai Island Cafe, Pekan Kuah
kreatif tak dia buat menu mcm tu :)

ktrang sempat dinner kat kedai Jai Island Cafe....tak jauh dari hotel ktrang...ni je kedai nmpak macam ok...tak tahu nak makan mana pon ye gak..tapi alhamdulillah makanan dia ok...berbaloi la gak singgah sini :)

Restoran Haji Ramli, Pantai Cenang

time ktrang singgah untuk lunch makanan banyak dah licin..yela kul 2 baru nak makan..mana tak licin hehe...makanan dia ok..aku baca kat blog org lain, diorang kata restoran ni ok :) saje cari area Pantai Cenang..nasib baik ok :)

Sajian Akis, Pantai Cenang

restoran ni memang sedap!ktrang order semua yg di merahkan dalam menu...puas hati sgt cuma service lmbat...yela kedai penuh org, mesti la makanan lmbat sampai kan :p

kalau singgah sini sabar tu penting...kalo sedap x kisah kan :p kedai dia atas dr pntai cenang...selepas laman padi...kedai tepi jalan...kalo nmpak byk kete tu, sah la kedai akis ni :)

Kuih Muih @ Beras Terbakar...

memula ternmpak kedai ni jual kuih sikit punya banyakkkk jenis...4 ketul rm1...ktrnag beli kuih je rm15!gile x??kata lah mmg giler haha...bape ketul kuih yang ada...kuih dia semua comey2...semua jenis ada pastu sedap2.....yg best kalo tepung bungkus kat KL dalam nye kelapa, kat sana dalam nyer ubi kayu...sedap tak tipu *kalo as dpt rasa ni, mesti suka... :)


Breakfast @ kedai makan area airport

aku lupa nak ambik gambar hehe..tp dr roundabout airport tu, ambik jalan ke Padang Matsirat/Kuah...xjauh masuk jalan tu nanti nmpak kedai makan belah kanan...sedap nasi dia..diorang style nasi lemak bukn mcm kite...ada sambal semua..diorang nasi kuning n lauk...ibu, na, adik ambik sekor sotong besar sorang satu...aku plak ikan bilis n telur n air teh ais 2 n air suam 2 = rm12!banyak kali aku tny betol ke rm12, dia kta ye rm12...giler murahh oi!!!kt KL ko mimpi siang hari la...sotong besar tu kalo ambik mahu sepinggan rm4-rm5...furhhh.....

semua kedai makan yang ktrang terjah memuaskan...ko bayar berbaloi pastu ko puas makan...barulah puas hati kan :)

TBC......shopping & tempat menarik :p


Comments

  1. pun...cokelat cokelate!!!!!

    ReplyDelete
  2. ada2...jgn risau hhee

    ReplyDelete
  3. wooooo, byk info neh..aku nak gi langkawi bulan 6 nnt...
    thanks dear!!
    hepi belated birthday bebeh...semoga ko diberikan kesihatan yg baik dan dimurahkan rezeki...amin...

    ReplyDelete
  4. wahi,
    nanti dah update semua, sila la dapatkn mana2 info tu..janji leh enjoy kat langkawi hehee

    thanks ya!

    ReplyDelete
  5. wehhh,,,sgt teruja dgr tepung bgkus inti ubu kayu,,,aye ngn tepung bgkus mmg sinonim...hehe

    ReplyDelete
  6. salam singgah sini, jamu mata tgk langkawi..dh lama tak ke sana..pasti banyak perubahannya...

    ReplyDelete
  7. salam dinaz,
    yap..byk gak mende berubah...sy last g pon 2003...dtg balik 2011 memang dah cantik :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Jalan-jalan Cari Makan di Teluk Intan

Summary Percutian budget ke Koh Lipe, Thailand

#Sembang Orang Bujang : Perodua Axia vs Proton Iriz