testing

Tuesday, July 23, 2013

JJCM : Penang kami datang....Part III (Fort Conwallis)

dari rumah abang ramlee, kami teruskan jalan ke Fort Cornwallis. lokasi ni kat padang kota lama... :)

sampai sana, terus shoot makan dulu...aku ajak diorang try makan kat food court padang kota ni :p

kali ni kami try Mee Sotong n Coconut Shake....

 mee sotong sorang sepinggan :)
up dengan coconut shake n ABC Special...

  

kalau tanya komen aku, kami makan tak habis sebab sambal sotong tu manis. tak mampu nak telan. dan rasa tak sesuai plak.mee goreng tu ok..sambal manis tu yang spoil rasa :(

coconut shake of course sedap. lagi2 minum time panas kan :)

bila teknologi membutakan rasa lapar....ginilah jadinya...masing2 nak wasap/wechat...tapi deme update dengan family n laki masing2...ateh plak bzy wasap n calling2 dengan husband pasal lampu.husband shoping suruh dia pilih...aku je makan sorang2 muahahahahha

 anak dah makan ke bang? gituuuu

Lepas je makan, ktrang terus masuk Fort Cornwallis...dengan panas berdenting, gagah gak masuk wawawa.....

*gmbar tak byk sbb hp aku bateri tak de, gmbar ada dalam kamera ina.sampai skang x dpt2 lg huhuu

 

 
  
 dan diakhiri wajah kami bersama Francis Light hehehe

 

 sebabkan ktrang pun dah letih, jom la kita check in hotel.rehatkan diri dan mandi...buat la apa yang patut :)

ktrng try search hotel yang kene dengan budget. kalau boleh tak mau la mahal sangat. nak tido je kan. cari punya cari ita jumpa hotel ni.. Hotel Super 8. Location tak de la jauh sangat dari bazar chawrasta. nak jalan kaki boleh, nak naik kereta pon boleh... :)

nak sampai ke hotel ni, ktrng pakai GPS. mudahkan GPS ni.. WAZE yang ramai puji tapi tak berguna la bagi aku. jalan mana2 la ditunjuk nye huhuu

Hotel ni hotel budget. dia buat style Tune Hotel. tapi lagi luas. untuk bilik family 2queen bed ni rm120/nite.

ni hotel nye... Hotel Super 8.

dan suasana dalam bilik.....
 bagi aku hotel ni ok.rekemen :D

so masuk je bilik, ktrang semua terdampar kepenatan. lepas je masing2 mandi n solat, semua tido kejap..letih kottttttttttt hehehe

pukul 5 ktrang sambung jalan-jalan lagi....ke mana?

next...... (^_^)

INFO

1) FORT CORNWALLIS
entrance rm2/person.

2)  Hamed Pata Special Mee @ Food Court Padang Kota
Mee Sotong biasa RM4 sepinggan
Coconut shake RM3
ABC Special RM4

3 comments:

  1. pada awalnya..bila tgk jer mee tu terus terliur..sekali kata tak sedap..sambal manis...alah..trus spoil heee

    ha'alah..awek muda betul..rupanya masing2 dh kawin yerrrr

    ReplyDelete
  2. tu la...kalo sotong tu x manis sgt dah sedang elok je :)

    deme mmg awet muda....yap semua tu dah kawen n beranak pinak kecuali sya ekekeke

    ReplyDelete
  3. entry ini mengimbau kenangan akak ke sini
    sama kedai nampaknya??
    iya..coconut shake tu sedap!

    ReplyDelete