JJCM : Penang kami datang...Part 1

assalamualaikum wbt.... :D

arini kita dah jalani ibadah puasa yang ke 6. alhamdulillah aku berjaya hilang berat 2kg gara2 makan x cukup ekekeke

sebab aku lemau tengah hari ni, aku nak update pasal trip ktrng ke Penang. kali ni bukan g dengan KKS original, tapi KKS kuasa dua...group lain tapi nak nama KKS gak...puiiiii.....

ktrang plan pergi jumaat malam - ahad balik KL. memang misi nak makan2 je kat sana..so memasing dah excited...macam tak percaya je kan :p

so jumaat malam tu, ktrang bergabong kat danau kota, then lebih kurang 11.30pm kami meneruskan perjalanan ke utara...disebabkan diorang bertiga dah berkahwin dan punya anak, masing2 dah settle kan hal rumahtangga masing2...ada yang layan suami 1st class semata2 nak berjimba2...hohoho

perjalanan pada mulanya ok je...sampai mana ntah aku tertido...seyes mengantuk giler...posisi semua aku tibai...mmg pengsan la...nak sgt travel malam kan hehe....sampai RTC Perak hentian rehat, ktrang luruskan badan...sambil layan teh tarik dan burger...nyum nyum.....

 pukul 3 pagi layan burger...mana la badan x chomel hehe

lebih kurang sejam gak ktrang lepak kat RTC ni...pastu kami meneruskan perjalanan ke Penang...

 ateh & ina

 aku & ita

masuk je kete elok masuk highway, aku sambung membuta wakaka...kali ni ina sorang je yang tahan mata sbb dia drive. aku nk tukar tapi dia kata dia ok...yang lain tak tahan dah nak tido...sedar2 dah sampai tol Juru. bayaran dari tol jalan duta ke tol juru rm 43.30.

lepas je tol terus ktrng stop kat Shell...masa ni dah pukul 5.30pagi. sementara tunggu subuh, masing2 bersihkan diri.... :)

settle solat subuh terus ktrang ke terminal feri Butterworth. senang je nak pergi. follow signboard ke Butterworth. pastu ikut je signage fery...confirm tak sesat. nanti jumpa satu tol rm1.60..pastu impit kiri dan kiri lagi utk ke terminal...mudah kan :)

sampai terminal feri, kene bayar untuk kereta rm7.70. kenderaan yang masuk Penang melalui fery dan jambatan memang kene bayar. nak keluar nanti tak payah :)

dan.....6.45pagi kami selamat menaiki fery ke Georgetown......

 ateh....

 ita dengan aksi titanic :p

aku yang kuat tido hehe

* ina tak de picca lak :(

sampai je Georgetown, ktrang nak cari port breakfast. sebelum pergi aku dah riki2 mana yang sedap n rekemen kan...so moh kita ke Transfer Road. kat sana ada roti canai paling sedap katanya.

sampai sana ktrang order roti canai 4, kari daging n kari ayam + teh tarik 4. up dengan roti bakar telur warung kita...kami pelik nape nama roti tu cmtu...dia kata pasal masuk dalam rancangan warung kita kah kah kah

 roti bakar telur warung kita...
rekemen!

roti canai selebet je rupa...tapi sedap...
kuah merah dia melampau2 sedap. siap ktrang tanya lagi cmne nak buat hahahhaha

teh tarik layannn......

dan cubaan minah ni nak jadi pengacara JJCM.... :)


 licin pinggan nye :p

 kedai dia sempoi je...transfer road...
rekemen!

 roti bakar telur warung kita ni kedai dia sebelah2 :)

dan kemudian ktrang sambung perjalanan ke Bukit Bendera plak...... :)

Info JJCM.
Roti Canai Transfer Road 
(cara nak ke sana kene cari Transfer Road. dekat2 juga dengan area bazar chawrasta tapi lorong lain. ok senang2 GPS je hehehe)
Harga roti canai sekeping rm1
kari ayam rm5
air teh tarik rm1
kari daging tak pasti :)
roti bakar telur rm2.50/set

Comments

  1. baru 6 hari poser dh turun 2 kg..ini berita baik hee..kalau sebulan..wowww byk tuh..makin slim lah nanti..jeles JM tau coz JM baru je timbang last week berat tak ideal katanya huhuhuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. JM,

      6 hari tu = 2kg
      12 hari = 4kg
      18hari = 6kg
      24hari = 8kg
      30hari = 10kg

      wow!byk tu...kalo berjaya ilang 10kg mmg mengncam la raya nanti hahaha

      memula pose mmg badan kite cmni...terkejut katanya :D

      Delete
  2. Arghhhhh jeles jeles.....jalan2.... muza suka sangat penang...wpun tetiap raya balik sana sbb nenek asben kat situ tp xpernah ada chance nk jjcm kat sana....dtg utk berhari raya aje...

    Cptnya turun....jeles jgk!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha?kg nenek kat penang...owh syurga nyaaaaaaaaa
      tolong la muza singgah sini...rekemen muza...sedap...kat kl x jumpa roti canai pesen gini :)

      tungguuu ujung puasa x turun byk mana pon hehehe

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Jalan-jalan Cari Makan di Teluk Intan

Summary Percutian budget ke Koh Lipe, Thailand

#Sembang Orang Bujang : Perodua Axia vs Proton Iriz