KKS ke Kuala Selangor - Last day

sebenarnya entry ni leh je kasi lumsum sehari.tapi saje gatal nak seperate ekeke

last day @ kuala selangor....

plan asal macam nak pergi berendam kat swimming pool. tapi malam sebelum tu saje jengah pool nye.alahai...tak sama macam grand lexis la...terus cancel muahahahaha

so pagi bangun subuh dan sambung membuta sampai pukul 10am....

bangun2 basuh muka terus breakfast...roti n milo je... :D

dan siap2 nak checkout...





pastu kami menuju ke pekan kuala selangor..misi nak makan ..........

sebab dia dah tulis rasa sekali pasti nak lagi, kami pon singgah dan mencuba....





rasanya.....ermm ok la....biasa2 je...tapi as kata sedap lagi kat kuala sepetang...ishh kene pi ni hehe.harga semangkuk rm6.50...

settle bayar, owh as yang belanja...tq as...hehe...settle bayar, kami gerak nak g next destinasi...nak sampai berbuih mulut kata as ekekeke




ni la kenderaan kami sepanjang 2H 1M ke kuala selangor...gelap giler dok dalam kete...bila dapat keluar, baru nampak cahaya keimanan ekekeke

dan.....next station adalah......




yap Cendol Bakar Assam Jawa, Kuala Selangor....vavavvaa.....

cendol dia sedap la...sbb tak manis sangat...sempoi2 je rasanya...makan plak masa tengah hari...furhhh...mmg layan le...

ada macam2 perisa dan jenis...tengok je kat sini...kalau x clear maaf ye :D

kelebihan kedai ni sebab boleh drive thru...so nampak kelainan di situ...tol x?




ada 2-3 stall jual menu lain spt nasi ayam, bakso,mee rebus...tp kami x try...sebab dah penuh perut kan...so ktrng makan cendol dengan otak otak je





dan kami meneruskan perjalanan pulang ke kuala lumpur...

balik tu sempat la singgah kampung terchinta...dah deme nak tengok sangat kampung aku kan :D

maka berakhir la percutian ke kampung sendiri.... Kuala Selangor (^_^)

Kos 2H 1M @ Kuala Selangor
Apartment - rm 100
Dinner - rm94.40
Cendol bakar - rm20
Mee udang - rm 32
Tram @ Bukit Melawati - rm 20 (rm5 seorang)
FM sorang seketul - rm 22
sampan @ kelip2 - rm50

GRAND TOTAL = RM 338.40 / RM 84.60/person

*secara general je kiraan ni..sebab ada ko bayar ni, aku bayar tu...ko kuar duit ni dll...
*minyak n tol miza sponsor...tq miza lancer ekekek

tamat percutian bajet aku 2012....

nak tengok percutian bajet 2011 klik sini :D






Comments

Popular posts from this blog

Jalan-jalan Cari Makan di Teluk Intan

Summary Percutian budget ke Koh Lipe, Thailand

#Sembang Orang Bujang : Perodua Axia vs Proton Iriz