testing

Wednesday, November 7, 2012

Lost in Bali 2012 : Bali Massage + Last day!

last day ....last entry hehehe

dari uluwatu kami terus gerak balik..aku minta pak isme brenti sekejap kat ACC Minang...nak tapau nasi n rendang daging versi minang yang terbaekk...aku n mak pui siap tapau nak bawa balik KL lg hehehe...





kami dah plan malam terakhir ni ktrang nak pergi massage!!!

so Pak Isme turunkan ktrang kat area Kuta...nanti dah siap dia datang ambik....berjalan la kami mencari harga terbaik...duit kan dah kekeringan hehhee

akhirnya jumpa satu tempat massage ni...murah je....untuk Bali Massage hanya rm19...murah kan....ktrang massage under hotel.. Bali Summer Hotel, Kuta...





terus ktrang check in Tune Hotel...tapi kali ni area Legian plak hehe...

nape makin jauh??bukan dekat dengan airport...sebab promo...1 malam murah giler...dalam rm30 kot...tu pasal kami rembat gak le...jauh x jauh belakang kire :p

sampai TH, check in..pastu terus bayar duit airport transfer...diorang suruh standby pukul 3.30am....flight kami balik malaysia kul 6am...di ulangi 6 pagiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!wawawawawa


nak meraung pon tak guna sebab dah tersalah beli tiket...aku la salah...tak double check...geram rasanya...tp nak kata pe kan...redah je la...balik tu terus makan n mandi2 n packing barang2....jom tido...esok 2.30am dah kene bangun nak bersiap...furhhhh......


settle semua pe lagi....zzzz.....bangun n siap2 terus gerak meninggalkan Tune Hotel.....

baju sama....facebali :D





sampai airport awal lagi...ye la kete xde so jalan clear...sbb kan nak check in lambat lg, ktrang lepak tepi kedai mart tu...beli roti....ada balnce milo n bubur wat sarapan...nak beli air panas tapi budak2 tu kata ambik je la...mmg bebetol ambik la kan :p

sambil makan, sambil ber wifi :D



sampai masa terus masuk.....sebab beg x yah check in bawa je la semua....lepak surau jap...elok azan subuh terus solat...kedengaran pengunguman flight ke KL...last call...last call...kami kat surau bekejaran le ekekeke

naik kapal terbang terus memasing pengsan....bukan kami je, 1 flight pengsan!!ngantukkkk......





dan akhirnya....kami selamat tiba di Kuala Lumpur....percutian Bali tamat..... (^_^)


Info untuk percutian ke Bali.

a) Hotel
kami pilih Tune Hotel...2 malam di TH Kuta dan 1 malam di TH Legian

b) Pak supir...kami pilih Pak Isme...rekemen la dia...ajak makan tak nak...so jimat di situ ekekeke


c) Tempat makan - Pantai Jimbaran , Restoran Minang area Ubud, ACC Minang (tapau)



 Rumah Makan Minang Sumbar Hidup, Ubud

d) Tempat shopping - ktrang singgah Krisna je..

e) Kos untuk penginapan 4H3M + makan + sewa moto + duit entrance + duit pak supir + parking moto + dll = rm303 seorang... total habis RM 1,212 untuk percutian 4H3M di Bali
* duit massage masing2 :p

sampai KL ktrang belasah makan kat seoul garden.....bakar2...rebus2...nyum nyum.... :p


TAMAT......(^_^)

2 comments:

  1. terbaik !!!!saya pergi Bali nextweek.Wish me luck!!!>_<

    ReplyDelete
  2. ayeen,
    wahhh ye ke...selamat bercuti ok :D

    ReplyDelete