testing

Tuesday, November 6, 2012

Lost in Bali 2012 : Uluwatu

hari ke 3 ni memang kami cuba untuk habiskan 4 tempat. sebab kami gunakan khidmat pak isme sehari je...

kos sehari RP350, 000/kijang...

ok sambung.....

dari Pura Tirtha Empul, perjalanan mengambil masa 1jam lebih untuk sampai ke Uluwatu. ktrang minta kat Pak Isme cari masjid nak singgah solat. pastu nak buang apa yang patut...hehhe

singgah solat kat masjid area mana kami tak pasti....dapat la melepas lelah sebentar :p










dan kami meneruskan perjalanan ke Uluwatu....

sampai sana kami kene bayar tiket masuk...untuk masuk harga lain.nak tengok kecak dance harga lain.....pikir nye pikir kami wat tak nampak je kecak dance tu...bayaran masuk rm28 lebih kurang...time tu jujur cakap, duit dah sengkak sangat....hehe...tak cukup duit kang satu hal nak cari money changer...

setuju.....beli tiket masuk je...lupakan Kecak Dance! :p

dan berjalan la kami masuk ke dalam tu....masa tgh jalan, pak isme tanya dengan kata sopan yang ktrang ni semua bersih ke...bkn dlm keadaan kotor...aku tak faham..mmg la tgh bersih....rupanya kalo perempuan datang bulan, xboleh masuk....dah la deme gelakkan aku yg tetibe slow ni ekekeke

tengok je la gambar2 sekitar uluwatu :D















 tu dia pak isme :D



kat belakang tu la tempat show Kecak Dance... :)


 kera yang jahat suka ambik barang orang..awas....!!!



dah puas mengeliling uluwatu, kami terus nak gerak balik...rasanya dah cukup berjalan dah hari ke 3 di Bali....

Bali.....hampir ke penghujung ekekeke

6 comments:

  1. rindunya baliiiiiiiiiiiiiii... mcm nak pergi lagi.. tapi uluwatu ni kita x sampai lagi.

    ReplyDelete
  2. tak tahu nape...

    bali x jiwa... cantik mmg cantik tp jiwa tu xde
    :D

    ReplyDelete
  3. boleh saya dapat kan contact pak isme..

    ReplyDelete
  4. hai afend,

    Ismiyanto/Isme
    Phone:+62361 7988081
    Mobile:+6281 338 614 174(SMS 24 Hrs)
    +62878 614 54277

    ReplyDelete