testing

Thursday, November 8, 2012

Jalan-jalan Isi Perut : Restoran Sup Tulang Janda Baik, Sungai Besi

aritu miza tengok JJCM...dia teringin nak pergi...elok plak dia up status kat FB...time tu aku pon layan JJCM..so aku saje la cakap... "aku tau tempat ni" ekeke

1st redah hari ahad time balik dari PD...jumpa kedai tapi tutup
2nd pergi masa ktrng g FRIM...dapat la merasa...siap miza belnja sup tulang bungkus bawa balik :p
kali ke 3, aku g last week....nak layan sup tulang  nye pasal :p

bagi penggemar sup, aku rekemen la...kuah dia pekat...sup dia lain sikit...tapi lepas la tekak aku....memang terangkat...makan plak dengan nasi panas di waktu hujan bersama sambal kicap.....walaweiii meleleh ayaq liuq....ekekeke






ada mcam2 menu...tapi orang kedai rekemen sup tulang la kan....aku try gak sup ayam tapi x best la sebab ayam tu digoreng pastu dimasukkan bersama sup...

sup tulang rekemen!

kalo ada yang nak datang, jangan datang ahad ye...deme tutup :D


lokasi dia dekat PPR seri alam....

cara nak ke sana:-

 1) kalau dari tol sungai besi, terus je...melepasi pengkalan udara TUDM, ikut terus macam nak ke Jalan Pudu...ambik line kiri...nampak 99 speedmart, masuk simpang sebelum speedmart tu.terus je.ujung simpang ambik kiri...terus lagi sampai ujung flat.ambik kiri...terus membelok ke kanan sila parking....sbb dah nampak kedai nye hehehe

2) kalau ikut lebuhraya mahameru, teruskan pemanduan ke arah sungai besi....melepasi istana negara kene ambik kiri...ikut jalan macam nak u-turn ke jalan syed putra/bandaraya. TAPI elok susur je kiri nampak simpang kiri..sila masuk...nanti ambik simpang pertama ke kanan...dah nampak restoran tu leh parking :p

3) kalau susah sangat, set je la GPS korang....xpon google maps...skang semua orang HP canggih2 ekekeke

 so korang, try la kalo suka sup macam sy (^_^)






p/s:teringin la plak hehehe







3 comments:

  1. sdpnyeee sup tulang..kak emy, add le jadi follower sekali..hihihi..Tq

    ReplyDelete
  2. qira,
    sup dia sedap...

    sup bibik pon sedap :D

    ReplyDelete
  3. kat sini mmg kaye ngn daging, tu yg bibik suke wt sodap2..haha!pasni tggu kak emy le wt sup plk..x pun time akk kawin akk jamu sup tulang..org len x wt akk wt..ehehehe!

    ReplyDelete