Penangan Durian Creepe

entah macam mana la sekejapan je Durian Creepe menjadi siulan semua kan....

credit : cikmin.com

aku dulu ada la tengok blog orang...kejap kang orang ni pergi MV cari DC..kang blog sini plak trryy..so aku pon teringin dan berjaya la try kat MV...

4 ketul rm10...rasa memang terbaek.tapi sama la dengan harga yang agak mencekik tu :p

so baru2 ni ateh plak cakap teringin la apa la...

kat Fb, cikin plak up kata DC sedap..so aku cadangkan dekat ateh DC ni then kami sama2 order.pastu aku g la rumah penjual ni kat dato keramat.memang sedap!

nak dijadikan cerita.....

aku terbaca la blog syaq...pasal keinginan dia nak makan durian creepe ni. so aku tinggalkan la komen...

bunyi komen nye...

"syaq...akak dah try buat...1st trial x menjadi sgt...gemuk2...malu nk up kat fb...sabtu ni nak buat lg..kalau nk order, sila call noorhayati ahmad.umah dia kat pasar datuk keramat...ni no dia 017****... 5 ketul rm10.kalo akak makan kat midvalley tu mmg sedap... :D
selamat mencuba"


ada la dalam 2 jam pastu aku dapat panggilan...tengok kat hp nama syaq...so aku angkat la..sah dh baca komen aku la ni...

syaq= S, emy = e

S: hello, ni norhayati ahmad ke
E : ye sy..
*aku kan suka je berlakon.so aku terus ngaku aku ni orgnye ekekeke
S: sebelum tu, ni puan ke cik
E : janda
S: ooo...maaf ye.nak tanya pasal durian creepe
E: ok..
S: rumah kat mana ye
E: sy kat dato keramat
S: area pasar ke
E:ye.tp kedepan sikit...masuk simpang blablabla.... aku terangkan sampai no umah sekali
S:ok kalau macam tu mcm mana saya nak order. sy nak durian creepe ni..

time syaq cakp tu aku terus menjerit...syaqiraaa!!!!!

aku dah tak leh tahan nak cakap...aku memang gelak besar.....

sengal tak sengal, aku g bagi no tepon aku sendiri....wakakakaka....nama norhayati ahmad tapi no tepon aku....

aku ada 2 nombor...satu mmg syaq tahu..satu lg dia mmg xde no aku...

aku ni plak, kalo bab menyamar aku memang suka..aku ingt syaq nak menyamar la.pasl ktrng memang suka berlakon dulu2.otomatik.tak payah berlatih pon dah leh terus pegang watak masing2...kan syaq?

adoii la...kerana durian creepe, aku pon dah mabuk...

mana2 aku ceta mmg sakit perut la gelak....wakakakaka

syaq, ni la kisah lucu sejak akak x jumpa awk...tak tahu nak kata la betapa kelakar nye..ekekeke....

dan...kerana durian creepe, aku sanggup cari resipi.dan try buat sendiri.walaupun tak secantik orang jual, rasa adalah sama.puas hati dapat buat gemuk2...puas makan pon ye...hehehe

nak order? sila ke FB dan cari nama norhayati ahmad. sedap pon ye gak... :D

p/s:esok nak try buat Durian Creepe lagi...yummyy...



Comments

  1. adoiii kak oiii..memang tergelak besor le aritu..kahkah!rsnye ni lawak paling best n kelakor yang akk pnh wt..huahua..tang status akk janda tu..x tahan..confident giler 100% jwb..hahahaha!

    ReplyDelete
  2. syaq,
    ekekekekkee.....smpai skang akak akan tergelak mengenangkan kisah kita ni...hahahahahhaha

    ReplyDelete
  3. kah kah kah kah kah kah.. lawak giler...

    ReplyDelete
  4. mabuk kan...

    cmne la leh letak no hp sendiri...ekekkekek

    ReplyDelete
  5. akk dah mabuk nak wt durian crepe sndiri le tu jd g2..hahahaaaaaaaaaaaaaaa!

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Jalan-jalan Cari Makan di Teluk Intan

Summary Percutian budget ke Koh Lipe, Thailand

#Sembang Orang Bujang : Perodua Axia vs Proton Iriz