Cuti-cuti Hilangkan Lelah di Sungai Kelah {Homestay}

Plan nak ke Sungai Kelah ni adalah plan tetibe je rasa nak berjalan :)


dan coti2 kali ni dengan kawan-kawan opis...asalnya nk wat farewell untuk angah...tapi dah selalu sangat kuar makan...pe kata farewell kali ni kita kuar bercuti plak...ok gak tu kan :p

singgah petronas sungkai dapat minum petang...
setiap jumaat n sabtu tau...kuih keria n teh...sedap :)
Pencarian tempat tinggal bermula.Kak Zuri check kat internet mana2 homestay yang ada...alhamdulillah terjumpa Aman Homestay...service dia memang tip top...tak sangka rumah yang kami duduk tu best...complete set untuk sebuah rumah...kira basic semua ada...tapi kene gak la bawa pape yang patut untuk memasak :)


sampai je rumah tu, jumpa dengan pakcik...borak2 dulu...pakcik suruh cop bilik..ekeke


discuss2 then inilah bilik kami :)



settle je payment, pakcik balik sebab dia kata dah lama tunggu hehe...kami punggah barang-barang then aktiviti memasak bermula...

nampak macam aku yang paling rajin kan wakakaa

budak-budak n ayah budak n bakal jadi ayah + bakal jadi ibu n aku main kat luar...main badminton...bola jaring pon ada...seyes dah macam balik kampung!


malamnya kami buat BBQ....bentang tikar kat luar then bakar2....menu simple..air mangga + nasi goreng, mangsa dibakar -->ayam+ikan+udang+sausage..tmbahan tembikai n salad kentang :)


pas dinner, jalan-jalan kat luar tu...jalan lenggang dan sunyi...dah malam mestilah kan hehe....ada yang layan bola...ada yang layan mata...zzz....esok nak pergi mandi kat Sungai Kelah....so jom tidur :p


kalau rasa nak short break, boleh la datang ke Sungkai, Perak...KL - Sungkai dalam sejam lebih...tapi kitorang hampir 2 jam...kalo konvoi mana leh speed laju kan :)

kenangan sebelum pulang :D

untuk maklumat lanjut pasal homestay ni, leh klik SINI

# next entry pasal TRAP lak ...

Comments

  1. memang cantik
    puas hati sangat muza
    :)

    ReplyDelete
  2. salam.. nak tanyer kalau awk still ingat la.. masa u all pegi homestay nie, n guna bbq set diorg, arang diorg sediakan ker or kena bwk sendiri?

    ReplyDelete
  3. salam zairi..

    arang kene bawa sendiri...dia sediakan tempat bakar bbq je :)

    ReplyDelete
  4. Salam.. Homestay ni ada aircond x? Xde dinyatakan plak kat mana2.. Hehe

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Jalan-jalan Cari Makan di Teluk Intan

Summary Percutian budget ke Koh Lipe, Thailand

#Sembang Orang Bujang : Perodua Axia vs Proton Iriz