Touch n Go : telan duit!

aritu aku nak topup touch n go ni..as kata nama je orang KL...tapi touch n go pon xde.dia yang dok perak pon ada touch n go...

ok sentap..jom topup...



so gunakan mesin topup kat stesyen lrt jelatek.time tu kebetulan aku dgn cik iela.sbb tgk mesin tu clear, jom la try



aku memula nk topup rm50 terus.nasib baik la cik iela menghalang.dia suruh try rm10 je.aku tgk slot situ leh masuk rm5, rm10, rm1...so aku masukkan la note rm5..

elok masuk note rm5, terus mesin tu padam n gelap.arghh sudah!

cepat2 aku tanya kat kaunter, dia suruh aku call no customer service kat mesin tu.aku call...cakap dgn operator.sekali banyak plak soalan dia tny...bla..bla..bla...

"u boleh call balik tak?hp i kredit xde ni..." aku
"boleh.berapa no telepon cik?" operator

hahaha....kalo ckp kejap leh la aku layan.ni mcm2 soalan..sorry la aku sayang kredit aku eh ekeke

settle bercakap, dia kata duit aku akan di transfer kan ke akaun bank atau di bayar cek.aku tny balik...

"xleh ke terus topup dalm kad touch n go sy ni...5 ringgit je pon" aku
"xboleh cik.kene ikut procedure" operator...

aku pon mcm ok je la.malas nak ckp byk.aku pon keje kene ikut procedure.so layan je la muahahaa

kerana touch n go, banyak songeh lak aku kene layan...dan...rm5 pon melayang...ni yang aku menyampah kadang2...huhuhuhu

pasnih kalo nak topup touch n go, g kaunter je terus.lagi senang :D

Comments

  1. tu yg kadang2 malas pakai mesin, sepatutnya memudahkan, tapi lain jadiknya...huhu...

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Jalan-jalan Cari Makan di Teluk Intan

Summary Percutian budget ke Koh Lipe, Thailand

#Sembang Orang Bujang : Perodua Axia vs Proton Iriz