testing

Thursday, June 16, 2011

Kereta Idaman : mampu tengok je ke?

di usia aku yang semakin hampir dengan 3 series ni, aku dah mula terbayang2 kan harta...satu benda pon aku tak de...kete xde...umah apatah lagi kan :p

dari dulu aku nekad...aku tukar keje, aku nak rembat kereta...2010 semua berubah...dapat keje baru so bermula la pencarian kereta idaman aku :)

kebetulan ada masa aritu, pe lagi aku jenjalan g tengok showrooom kereta :p

memula aku masuk showroom Mitsubishi...perghhh kete semua 130k ++....xde de nak murah.tapi sekadar nak rasa kan, pe salah bergmbar muahahaha





kalo dapat rembat ni, memang makan pasir la aku.buang je la passport terus.tak yah travel lagi hahaha



Lancer sportback ni memang aku berkenan.dalam dia pon best.ishh kalo banyak duit kan best ekeke....monthly nak dekat rm1300 gak le...furhhhh....

lepas puas kat situ, aku singgah showroom Mazda plak.hajat hati nak tengok la kalo ada Mazda 3...terpesona n penuh gaya kat jalan.tapi xde...kereta Mazda ada promo diskaun 5k...best x? :D








disebabkan xde Mazda 3, maka kami keluar dari situ...menyinggah plak ke Kia Motor... :D

ada la picanto, naza ria...idak le aku berkenan..sekali terpndang forte..perghhhh...cun nyeeeeeeeeeeee



dalam dia pon terbaekk la...berkenan sangat2...kalo forte 1.6 ni monthly lebih kurang rm800++...vavavava...best nyerrrrrrrrrrrrrrrrrrr.......



dan macam biasa mampu bergambar je la ekekeke

geram je aku tengok kereta mahal2 ni...ni pon sebab kawan baik aku nak rembat satu.dan skang dia dah order Mitsubishi Lancer Sportback..perghhh...memang terbaek la pilihan ko tu ekeke....nanti kereta dia sampai & aku dah merasa naik pasti aku tepekk kat sini ngeh3...

ikut budget n kemampuan aku sebagai gadis-single-duit-belanja-ikut-nafsu-serakah, aku mampu beli kereta ni je la kot...tapi x beli la lagi...ni ambik gambar g showroom aritu :p


Saga FL....

kereta2 mahal, aku mampu berangan je hehe.....eh eh..myvi baru launching esok...ada masa aku nak terjah la... :D

sekian laporan kereta dari aku bakal pembeli kereta ekeke

p/s : nanti aku nak terjah lagi showroom... perodua, honda, toyota, alfa romeo, hyundai :p

2 comments:

  1. InsyaAllah ada rezeki awk tu emy..percayalah..muza still pakai kelisa lagi emy..dah abis byr dah pun...xmampu pakai kete mahal2..huhuhuhu sbb tgk concentrate byr umah plak...

    ReplyDelete
  2. alahai muza...best nyerrrr dah x yah pikir pasal kete kan...mmg skang ni kene pikir rumah..dan sesuai dgn umur kite kan...

    ishh x mi beli kete la...nk beli rumah ehhee

    ReplyDelete