Medan 2011:Pajak Ikan & Merdeka Walk

hari ke tiga di medan hanyalah ber shopping :D



seawal pagi ktrang dah kuar.breakfast kaw-kaw nye.makan banyak kot ktrang.kasi perut kenyang pasal kalo perasan la kan, ktrang stop makan berat sekali sehari je muahahaha



lepas breakfast pak supir sampai dan bawa ktrang terus ke Pajak Ikan.



kat sana kalo ada perayaan, diorang akan letak benda alah kat atas ni kat tepi jalan.memang banyak laaaaa....tak kira la utk kematian atau pon perkahwinan, diorang akan letak camtu kat tepi jalan.kebetulan masa ktrang g tu, orang kaya medan baru mati.so melambak2 la kat tepi2 jalan semua :D

nanti jun kawen, ktrang nak buat benda ni untuk dia...memang dia hangin x nakkk ekekeke

pas posing, terus ke Pajak Ikan....aku membayangkan pajak ikan ni macam Pasar Baru Bandung.satu bangunan macam2 ada.tapi hanya mimpi je la.tak ubah macam arked kat chowkit ataupun jalan tar.masuk kuar masuk kuar...rembat la apa yang nak rembat.tu pon pilihan x menawan.tapi yang pelik duit licin gak ekeke....








laris betol jualan kedai ni...
ktrang borong kain sulam bunga kecik2 tu...
aku je rembat 10 pasang ekeke





dari pagi sampai kul 3ptg kami habiskan masa di Pajak Ikan....pastu aku ajak pak supir bawa g mall...nak cari sandle la...kasut aku hancur huhuhu

kat mall kuar masuk kuar masuk cari sandle yang cun.tapi xde.ada yg cun tapi mahal.mana de duit dah ni hehe..sudahnye rembat selipar jepun je.rm7 :p

ktrang lunch @ ayam penyet...sedap la...puas hati :D





pastu ktrang singgah beli bika ambon.kalo dah sampai medan x beli bika ni rugi katanya.aku beli 1 bika ambon original, 1 perisa pandan dan brownies.yang laku adalah brownies.ermm kalo tau x beli bika tu pon x pe...family aku x layan benda manis melampau ni ehhe...owh bika ambun tu macm kuih apam gula hangus la kalo kat sini :D





disebabkan malas nak balik hotel lagi, ktrang terus usha2 spa...kot2 la ada yang murah.sudahnya semua mahal2..pastu ada yang sesuai utk perempuan tutup plak.adoyaii...tak de rezeki namanye.time aku g bandung aritu massage satu badan hanya rm35..massage-jakuzi-sauna-fish spa utk kaki....murah kan?

disebabkan hampa medan xde yang murah, ktrng tukar wat hair treatment.tu je yang murah :D


tengah2 tu je kawan aku su..yang lain org luar ye..



lebih sejam melepak kemudian ktrang tinggalkan salun tu...xde la best sgt pon hahahaha

ajak pak supir singgah Merdeka Walk...kat sini tempat makan je...



elok lalu depan kedai photo, terus su ajak ambik gambar studio..konon nak wat kenangan kan...ok la layan je.sorang dia charge rm4...layaaannnn....







settle bergmbar dan melepak kat Merdeka Walk tu, terus tapau McD.dinner kat bilik ramai2 je :D

packing barang-barang, bersihkan diri dan zzz.....esok pagi dah nak balik..tak sabar nye nak tinggalkan Medan muahahahah

p/s:plan asal arini tak nak ambik pak supir.nak gerak sendiri.tapi pak supir takut2 kan kami dgn macm2 ceta.so ambik je la.malas nk cakap banyak huhuu

Comments

  1. bestnya tgk emy n kwn2 jln sama2..mesti meriahkan...best!

    emy awk punya fm sy dah dpt dah..time kasih byk2 tau..sy suka! nnti sy buat n3 tau...

    ReplyDelete
  2. best memang best :D

    muza,
    x payah buat entryyyyyyyyyyyy......segan

    ReplyDelete
  3. As salam, nk tnye kain sulam bunga kecik2 yg awk rembat 10 psg tu, sepasang harga die brape ye kt pajak ikan tuh?

    tq.

    ReplyDelete
  4. salam anonymous,
    kami dpt rm50 sepasang...kat kl mahal tau...member tgk rm120 :D

    bila nak ke medan?

    ReplyDelete
  5. Assalam....

    sy akan pegi Medan hujung bulan nih...ingat nak rembat kain sulam bunga kecik2 tuh gak....kira murahla tuh kn...smua kedai kat situ ade jual ke or certain kedai je yg jual...tq

    ReplyDelete
  6. ada 2-3 kedai yang jual...tapi kene tawar habis2an...sy ada beli kain net utk wat kebaya...
    2,meter bunga sulam2 rm25 je...murah kan :D

    selamat bershopping ye

    ReplyDelete
  7. wah...murahnyer, nmpaknyer kena lebihkn duit shopping ni...hehehe...anyway thanks ye Emy sbb sudi share tips shopping =)

    ReplyDelete
  8. welcome...shopping selagi daya ok :D

    ReplyDelete
  9. 4D3N MEDAN LAKE TOBA TOUR
    (1Nite Parapat, 1 Nite Berastagi, 1 Nite Medan
    --------------------------------------------------------------------
    DAY 01 : ARRIVAL MEDAN – TEBING TINGGI – PARAPAT (L,D)
    Arrival at Kuala Namu International Airport. After customs clearance, meet our representative and Tour Guide who will take you to start the tours by using tourist Coach or Van. Transfer to the local restaurant for lunch. Then, depart to Parapat-drive along the road which offers the endless view of Rubber and Oil Palms Plantations through the journey. Stop should be made at Pematang Siantar for shopping of local product such as Kacang Tumbuk “Ting Ting, Teng Teng”, Other snacks Etc. Arrived in Parapat then check in to hotel for overnight stay, the rest of the day is free on your own leisure. Dinner served at the local restaurant.

    DAY 02 : PARAPAT – SAMOSIR ISLAND – BERASTAGI (B,L,D)
    After breakfast at hotel, ready for Samosir island excursion by Boat to visits
    Tomok village, to see the Tombs of The King Ompu Sidabutar & Shopping place. Ambarita village, to see the Traditional Batak village with ancient megalithic Furnitures. Return to Parapat for lunch at local restaurant. Afterwards proceed to Berastagi–a mountains resort with it’s refreshing weather and magnificent mountains scenery which has an abundance of Flowers, Vegetables and Fruits. En-route stops at Panorama Simarjarunjung hill (Sanitary stop),Sipiso-Piso waterfall. Arrived in Brastagi then to visit the Central Fruits Market (Shopping Place). Afternoon check in to hotel. The rest of the day is free on your own leisure. Dinner served at the hotel or local restaurant.

    DAY 03 : BERASTAGI – MEDAN (B,L,D)
    After breakfast, proceed on two hours down the hill to Medan. Visit Lumbini Park. Arrival in Medan then city sight seeing to visit a several points of interest such as the Maimoon Palace, Al-Matshun Grand mosque. After lunch at the local restaurant, and then proceed to the shopping areas as follow Danar Hadi Batik emperium and others whole Batik sellers in Medan, including to Pasar Ikan market and Malls. Afternoon check in to hotel for overnight stay. Dinner served at the local restaurant.

    DAY 04 : HOTEL – AIRPORT (B)
    After breakfast, free program before transfer to the airport for your flight home..END OF SERVICE





    Thanks /Regards

    HAMZAH SARAGIHTour Guide Medan Sumatra Utara - IndonesiaTelp // WhatsApp : +62 821 602 111 06 Email : hamzahsaragih@ymail.comWeb : http://hamzahsaragih.blogspot.comFacebook : Hamzah Saragih Ym : Hamzah SaragihBB : 512113B1

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Jalan-jalan Cari Makan di Teluk Intan

Summary Percutian budget ke Koh Lipe, Thailand

#Sembang Orang Bujang : Perodua Axia vs Proton Iriz