Medan 2011 : KL - Kota Medan - Parapat

day 1

kami bertolak ke LCCT lebih kurang pukul 11am.sampai sana check in & standby untuk terbang ke Medan.



1jam kemudian kami selamat tiba di Medan.time Medan 2.30pm.Malaysia dah 3.30pm...



selamat keluar dari airport tu, terus jumpa pak supir...pastu pak supir tanya nak ke mana.ktrang cakap nak makan Nasi Padang.

Pak supir bawa kami makan @ Restoran Garuda.dia kata la kan restoran ni la yang paling mahal kat Medan....ermmmm



style Nasi Padang biasalah kan, semua lauk dia lambak kan atas meja.dan korang pilih la mana korang nak.paling sedap rendang daging n ayam goreng dia.2 kali ktrang topup.best3...



pilihan air plak, mestilah air alpukat...nyum nyum....tapi as minum air quini (sudah x tahu eja quini tu hehe) pun sedap....

habis makan bil pon sampai.untuk 7 orang makan total RM150.divide sorang rm21++.terus rasa mahal.nasi putih je kot.makan share3 lak tu lauknye.alih2 mahal camtu hahaha...xpe la...bukan senang nak makan nasi lauk kene rm21 kan? (aku kan sini kalo ambik lauk n kene rm5-6 pon aku dh bising tau :p)

lepas makan terus ktrang ke Istana Maimon.Maimon ni kiranya orang terkenal la kat situ.nak tanya lebih2 aku tak tahu.sebab nya x masuk pon istana tu.jalan2 dan ambik gambar...

kat sini ada ceta kelakar.pak supir tu bgtau ktrang yg dia x parking.dia wat 1 round pastu ktrang naik la kete tu balik.sebab kan masalah komunikasi nk faham bahasa indon tu, aku ingt pak supir tu suruh turun skang...aku pon turun.rupanya dia akan turunkn ktrang kat depan sikit...

bila aku naik balik, mestilah kene gelak.aku pon jawab la..

aku : mana tau.ingt suruh turun tadi..
as : ko ni mi.wat kene gelak dengan maimon je....


time ni aku gelak mcm nak mampos...siot as ni.dia kalo kuar statement kelakor mmg ada2 je.hakikat nye dia lg x faham pak supir tu cakap pe...hehe....









gerak dari Istana Maimon, ktrang terus ke Masjid Raya.solat jamak n hilangkan lenguh2 kaki jap.








pastu bermula la perjalanan yang panjang ke destinasi seterusnya-- Parapat...

Parapat ni lokasi Tasik Danau Toba.google la kalo nak menikmati keindahan tasik ni.perjalanan 5 jam korang x yah cakap la.betapa jauh nyerrrrr...owh bukan aku x pernh travel sejauh 5 jam tu, tp kat sini 5 jam atas highway xde la letih mana.5 jam kat Medan memang sakit badan di buatnya...

dalm kete sepanjang jalan mcm2 isu ktrang discuss...pasal politik, kerjaya, family, life...ha apa lagi..malah kes salih yaacob nak kawen 4 pon jadi sampai perang2 mulut dgn jun.wahh anti betol ko ye dgn poligami ni hehe...miza lak org gomen.so mmg dia tentang la pembangkang2 ni...lawn lak as yg memang sokong parti pembangkang....kejap ktrang gelak2, kejap bertegang urat...



tido?dah letih bertekak, tido la seround dua...still x sampai2 lagi....tu tandanya ktrang dah boring.dah habis ikhtiar utk ilang kan kebosanan..wawaw...hampir 9.30pm ktrang selamat tiba di Parapat.

check in hotel dan terus masuk bilik tido.perut lapar tapi penat mengatasi segalanya.aku mandi2 terus tido.kul 10 dah lending.baikkkk punye letih :p

dinner?kami x makan pon.hahaha..pak supir ingat ktrang nak kuar balik.sorry la ye...katil dah memanggil2 tu...aku plak malam sebelum tu kul 4am baru tido.aku ni mcm budak2.kalo nak berjalan mata x ngantuk.4am aku anta sms kat budak2 ni....suruh bangun nak jalan ni hahaha...

sudahnya aku la paling mengantuk & keletihan.dengan kepala sakit nye.mmg full pakej la...

selamat malam Parapat :D

Comments

  1. madey,
    hehehe...aku kan penternak lemak :p

    ReplyDelete

  2. Assalamualaikum Tuan/Puan.

    Saya mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

    Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
    Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

    KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
    Tour operator & Travel Agency

    Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

    Contact person : Amsyahril
    Mobile : +6285263007445 ( WhatsApp )
    E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.



    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Jalan-jalan Cari Makan di Teluk Intan

Summary Percutian budget ke Koh Lipe, Thailand

#Sembang Orang Bujang : Perodua Axia vs Proton Iriz