testing

Monday, July 7, 2014

# 8Ramadhan : Istana Budaya Cafe

Assalamualaikum..... *sopan nye :p

tiba je bulan Ramadhan, satu je la tak lari -- buka puasa kat luar + makanan....tu je la....kadang2 sampai telan air liur tengok kat blog orang :)

macam semalam...saje tgk blog dah tersangkut blog DJ makan buffet kat luar....aku plak pantang tengok makanan...so usha2 jom buka luar!


seperti biasa, istana budaya tetap rege yang mampu bayar :D


rm39/pax

so semalam lepas zuhur kuar g KL Fest jap. belikan Note 8.0 utk acik. dia kirim senang nak wat keje..settle beli Note 8.0, ktrang masuk Kaison jap...aku dah kemaruk satu benda...nanti aku share ye hehe

settle semua terus gerak ke Istana Budaya kat Jalan Tun Razak....

sampai sana lebih kurang pukul 7pm. tapi boleh ambik makanan start pukul 7.15..so lepak sembang2 jap then terus ambik makanan.....

kat sini ada dua bahagian....belah dalam n luar...

Dalam
a) lauk pauk - ayam + sayur + ulam2 + siput sedut + sotong + udang
b) kuih muih
c) salad n kerabu mangga
d) air sejuk n panas
e) jeruk & buah2
f) sup kambing





Luar
a) ABC
b) Yong Tau Foo
c) Rojak Buah
d) Nasi goreng n maggie goreng
e) Mee rebus n laksa
f) Rojak singapore, murtabak, roti jala
g) nasi ayam
h) bakar2 - ikan pari, kembung, cencaru, keli, sosej






dan...apa ktrang balunnnn.........


semua ambik pakai piring kecik...pastu makan share2...sudahnya tetap senak ok....

pastu gilir2 g solat...aku suka Istana Budaya ni surau n parking tak de masalah... :)

lepas solat, sambung layan makan kunyah2 je...ambik donut choc, kuih sikit dan teh tarik....wieee

oh ye lepas maghrib ada bakar2 kambing....ambik la nak wat rasa....

kuah dia ok...tapi dia x garing je...

pastu terus ktrang balik....giler senak perut hohoho

aku arap IB Cafe ni jangan la cepat sangat naik rege....dulu aku pernah g masa rege rm19.90....skang tengok dah rm39 seorang...last year rm35...

sorry gambar blur2....segan nak ambik gambar...ni pon dok la org asyik lalu lalang je.last2 aku malas :p

kalo nak klik entry 2013 ada gak aku share pasal buka kat sini :)

next.....kks iftar jamae :D

2 comments:

  1. Lohhh mahal ke ingatkan dh murah rupanya sblm ni harga lagi murah. Best klau dpt mkn luar ramai2. ahaksss mkn sampai sakit peyut katanya ahaha. Klau Jm yg x ada teman ni lebih selesa msk dan mkn d rumah

    ReplyDelete
    Replies
    1. semua dah mahal skang ni...menyampah...kalo dah sampai sorang rm50++, pitam nak makan luar selalu hehehe

      sesekali ok makanluar...selalu x best plak kan :)

      Delete