Sushi King Sebelum Ramadhonnn......

assalamualaikum........

yeayy...arini ari ke 5 berpuasa. diam tak diam kejap je masa berlalu di bulan Ramadhan...awal2 lagi aku dah rongak solat terawih ehehe

sebulan ni waktu keje bertukar....masuk kul 8pg balik kul 4.30ptg...so balik awal tu mcm syok la gak...sampai umah lepak 15minit, pastu  mandi solat asar pastu aku zzzzz.....bangun2 dah azan hehe

bulan puasa ni plak, hari 1st n 2nd je tapau bazaar....start puasa ke 3 dah masak je kat rumah...dalam erti kata lain makan je apa yang ada...mcm semalam mak aku buat karipap je...ohohoho...terus malam aku sakit kepala....tak cukup makan ok ekekekke

dah...jom sambung kisah sushi.....maafla...bulan puasa update pasal makan......

aritu sebelum Ramadhan sempat la ktrang kuar lepak...jumaat pas keje ktrang shoot g KL Festival...sebabnya nak layan sushi....

aku dah lama nak buat sushi...tak terbuat2...skang ni tahap aku malas betol nak masuk dapur...dulu kalau teringin nak makan pape, laju je beli barang....balik keje pon layan masuk dapur. skang ni? ermmm.....lupakan je la....xkuasa nak masak2 dah :p

lepas solat maghrib ktrang kene queue nak masuk sushi king ni.....kedai dia kecik tapi orang ramai plak nak makan :D


naik rambang mata ok....yang pasti ktrang puas sangat makan....no limit..ambik je...ktrang dah plan nk contribute sorang rm50...so 3 orang makan budget rm150.... :)

antara makanan yg ktrang makan....

1) plate2 yang bersusun ni.....hampir semua kot ktrang rasa...semua pon sedaaaapppp!!!

 intro
2) ala carte

tak tahu  nama apa....kulit salmon...sedap gak

takoyaki

ayam pe ntah namanya...tapi sedap

softshell crab....dua2 sedap

puasnyaaaaa hati dapat makan....sampai senak ok....memang lepas ni tak berbunyik la nak makan sushi hehe....

 17 plate...ada lg makanan tak sampai hohoho

ktrang order air green tea...versi sejuk...furhhh layann....lepas ni aku nk wat greenn tea letak dalam peti.....

cilok dari google :)

so total hangus RM139...sorang lebih kurang +-RM46....hohohoho..boleh la sesekali kan...kalau selalu parah poket... :D

pasni confirm repeat muahahahahhahaa






mana tak gemuk?? ekekekkekeke


Comments

  1. Puas hatilah emy klau mkn sebanyak tu belum sampai Rm50 sorang kira ok lah. Gemuk? Still sweet ape tu yg pasti :-)
    Jm pun sejak bln puasa ni belum lagi pegi bazar tu rasa puas hati lg mkn masak sendiri. Haip jgn malas2 belajar masak dgn mak tu x lama lg nk ehem2 hikssss

    ReplyDelete
    Replies
    1. puaaassss sgt JM....rasa mcm lepas kempunan ekeke....

      masak lagi best...jimat sikit...aritu g bazar beli nasi kerabi + laksam + nasi dagang = rm14...mahal plak rasa.baru 3 benda je huhuhu

      hahahaha.....pndai la JM nak ehem2 eh... :p

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Jalan-jalan Cari Makan di Teluk Intan

Summary Percutian budget ke Koh Lipe, Thailand

#Sembang Orang Bujang : Perodua Axia vs Proton Iriz