# 20 Ramadhan : RSMY house of real beriyani

Assalamualaikum wbt.....

Di hari jumaat yang dinanti ni, semua dikejutkan dengan tragedi #MH17 yang mana terhempas di Ukraine.. sedihnya mengenangkan ahli keluarga yang balik nak sambut hari raya....tak dapat nak bayangkan..... :(

al fatihah untuk semua mangsa....seyes macam tak percaya.....tapi ni la hakikatnya....huhuhu

************************************

sambung hupdate entry..... :)

last week aku n pui bergabong nak kuar g PTPTN kat UTC Plaza Rakyat...ktrang ni macam dah kene sawan nak buat ujrah.....sekarang ni mudah ye....apply je Ujrah then hantar form yang dah diisi ke mana2 cawangan PTPTN...dalam 1-2minggu dah bleh datang sign aggrement yang baru....

tak payah nak bawa balik aggrement tu.datang ke kaunter cakap nak sign Ujrah nanti diorang print terus dan kt terus je sign kat situ. cop saksi deme uruskan. tapi kene bawa setem hasil RM10 dua keping.settle sign, terus bawa balik 1 aggrement untuk rujukan.

then settle... :)

settle g ptptn terus ajak pui lepak opis aku. sebabnya aku balik 4.30ptg. pui plak half day. pas keje solat asar siap2 terus la ke Maju Junction. sangkut kat Aidijuma rembat selai tudung rm7 :p

booking la kami kat restoran ni...bebetol depan MJ dan sebaris restoran Lotus kat Medan Tuanku....dah settle booking dapt sms dari kedai tu.dia reserved untuk 2 org...bagus betol service nye....


sempat la singgah Medan Mara beli kuih raya...nanti aku nk promote...sebab kuih dia sedap :)

pukul 7 ktrng dah kat kedai makan tu...elok sampai orang dah beratur ambik makanan...aku beratur kat roti nan...pui beratur ambik nasi beriyani ayam.... :)


cepat giler deme buat keje...

kedai ni memang famous dengan cheese nan dia....aku dah try sini ada la 2-3 kali kot....masa tengah queue tu ada plak akak depan aku ni nak extra cheese....mamat tu pon terkejut..sebab dia letak mmg super duper banyak kot cheese tu...ko nak extra lagi....bahayaaa.....ekekeke

Antara menu kami order......

 nasi beriyani ayam
cheese nan
ayam tandori
kuah daging hancur - sedap
fresh oren + teh tarik + ais  kosong

 #wefie....hehe


overall memang puas hati...sampai tak mampu habiskan....kalau makan bertiga sedang elok je...makan berdua sampai membazir plak.....

total makanan ktrang rm46...terkejut gak aku....rasa macam tak banyak ambik...tapi hampir rm50....ni menunjukkan kene kurangkan makan kat luar ekekeke.....

barang skang semua dah naik kan....so kalau nak makan luar kene standby at least rm50...kadang2 makan kedai tomyam pon...ambik goreng2 dan air dah total rm23 untuk 2 orang....scary la!

tu je kisah buka puasa yang tak disengajakan ekekekeke

selamat berhujung minggu :)

Comments

  1. Klau rega cenggitu mmg pitam sbb tu mkn kat umah je wlau x sedap tp itulah kan sesekali nk juga mkn kt luar tp x boleh selalu robak pocket :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan JM...rasa macam mahal plak...

      tapi cheese nan dia terbaekkkk....kene try :)

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Jalan-jalan Cari Makan di Teluk Intan

Summary Percutian budget ke Koh Lipe, Thailand

#Sembang Orang Bujang : Perodua Axia vs Proton Iriz