Langkawi 2013 : Tempat shopping

selamat pagi .......

arini aku nak sambung ceta trip Langkawi ni...so jom...

Shopping

Antara tempat yang kami sempat singgah

a. Kompleks Haji Ismail Group
kaya kan tuan haji ismail ni. sampai dah ada kompleks ok...bersambung plak dengan hotel sendiri. alhamdulillah rezeki beliau. so bila dah ada kompleks ni, besar la kan. dan memudahkan nak shopping,. kedai kecik2 tu masih ada lagi....

ktrang 1st day pergi kedai kecik2 tu dulu....final shopping baru singgah kompleks ni :)






aku beli : HIG magic pan, Vantage Magic Pan, krim2, balm, minyak gamat, air gamat, coklat....

b. Idaman Suri



aku kalau datang langkawi, memang singgah idaman suri ni. sebab ktrang suka beli pinggan mangkuk jenama idaman suri. murah je... satu set rm50 pon x sampai. tu pinggan buat basahan n pakai harian....

kali ni datang beli lg 1 set.. cuma corak tu ikut rezeki...kalo dapat modern nye style memang best la...dapat yg penuh bunga2 memang mcm adoiiii hehehe

so coklat pon ada murah ada mahal....kat sini Ritter Sport tu murah...rm3.70/peket...kedai lain rm4 dan rm3.90

selain tu, beg jenama MILAN pon aku suka...entah la..suka nape tp beg dia tahan n berbaloi beli...so kali ni ibu beli beg tarik + aku beli beg balik kampung tu....liyana kirim begpack...semua pon jenama MILAN ekekekeke

c. RAM Pekan Rabu

 
credit to alwiz be my baby

kat RAM ni kebanyakan coklat dia murah2... ktrang ni rajin survey...so mana yg murah kt sapu dulu....ekeke...daim murah, almond gold murah, hersey & kisses pon murah....byk murah kat sini...so kasi borong...
cuma 1 je...barang dah habis deme malas restock...ade je alasan....kata staff kuar rehat la...tak de dah...stok baru esok la...time ni pon dah kul 8.30mlm...kedai nak tutup dah kan...tp aku nk memborong kot...bukn beli....
tak pe la....borong je mana yg ada :p
so...ni la 3 tempat yang aku shopping kan kat Langkawi... tempat lain kedai2 sekitar beras terbakar...kalau nak tau situ pon murah2 tau....kain batik cantik2...ada satu baju kelawar tu rm15/sehelai....corak macam tikar kat rumah hahaha....
tapi kain sedap....furhhh.....
 http://3.bp.blogspot.com/-QY5PASWL9IE/TtM33EO1UbI/AAAAAAAAAqg/qe_70F5lwkM/s1600/P9270365.JPG
sekitar kedai2 di Beras Terbakar
credit to leynalinaz

tu je la tempat shopping yang sempat kami terjah....

so next tempat makan.... :)

Comments

  1. Byk shopping tu..coklat penuh bakul...festime dgr RAM Pekan Rabu kat area mana ni eh...ramai org tak tahu rasanya termasuklah JM hikss..ingatkan tadi kat Alor Setar rupanya ke Langkawi gak eh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kt pon tak tau pasal RAM ni...kak homestay bgtau hehe...tp rege coklat ni mmg kene rajin survey...baru dpt rege murah...tu 1st round shopping...ada 3 kali shoping utk coklat sajeeeeee hehee

      dari jety tak jauh sbb dia sebelah kiri. kawasan baru dekat dgn hotel baron...ok la RAM ni...rege munasabah n murah :)

      tp skang dah sedih coklat dh habis wawawa

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Jalan-jalan Cari Makan di Teluk Intan

Summary Percutian budget ke Koh Lipe, Thailand

#Sembang Orang Bujang : Perodua Axia vs Proton Iriz