testing

Wednesday, January 8, 2014

Langkawi 2013 : Island Hoping - Pulau dayang bunting, Pulau Beras Basah, Pulau Singa Besar

kali ni sambung kisah Langkawi --> Island Hoping


salah satu sebab repeat Langkawi ni la dia....nak ber'island hoping' hehehe


perkenalkan saka sy yg tak asing lagi.... pui hehe

dulu masa datang tak lama sangat... dan semua aktiviti nak buat...tu pasal la terlepas island hoping ni. so kali ni memang kene curi masa gak....


so aku deal dengan akak homestay je. aku cakap nk g island hoping then dia call agent tu. biasa la mesti dia ada contact kan... :)


diorang pickup kat homestay then anta ke jetty. settle island hoping dia anta balik kat homestay. senang..

sorang rm29 utk 3 pulau... :)

* ada gaya tak ekekeke

1st... Pulau Dayang Bunting.

ktrng diberi masa sejam nak lepak kat sini. kene naik tangga then turun ke tasik...diorang tunjuk la struktur bukit belakang tu yang bentuk perempuan mengandung. dah lepas tu mana aku nmpak bukit gunung ganang dah semua macam orang ngandung muahahhaha

aktiviti leh buat kat sini... leh rendam kaki wat spa ikan....tak pun naik paddle boat round tasik...

nampak kan dia ngandung :p



time ni adik aku n ika naik paddle boat tu. aku tau aku tak daya nak kayuh nye so aku pui n ibu lepak rendam kaki...tapi bukan spa ikan tu....saje rendam air tasik ni sambil makan bekal....hehe

elok nak dekat sejam, budak2 tu x balik lg...menjerit2 la aku tgh2 tasik tu...kesian deme...dah kayuh laju pon boat tu tetap la slow hahaha...lenkali pergi la jauh2 lg eh...

2nd.... Pulau Beras Basah



kat sini dia kasi ktrng sejam gak...leh la nak mandi manda....so pe lagi jom la mandi laut. bukan senang nak berendam kan....

sudahnya muka ktrng semua terbakar muahahaha

tapi kat sini banyak kera/monyet la....siap bekejar dengn adik nak kan beg makanan kami...rupnya dia kejar sandwich kat tangan adik tu huhuu....

3rd.... Pulau Singa Besar

kat sini tak de pe pun....biasa diorang bagi helang makan...so leh la nampak helang tu turun dan makan....ktrng just duduk dalam bot je :)



dan ktrang bergerak balik ke jetty semula...start kene pickup kul 9am...sampai homestay balik kul 1.30pm....

then petang tu diorang lepak je kat homestay...aku n pui g cuci mata kat cable car...next entry ye...



(^_^)

4 comments:

  1. hoyee..kalau ke langkawi tapi tak ke Island hoping cam tak lengkap..tul tak :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betol tu JM...tu yg gigih repeat Langkawi hehe

      Delete
  2. dulu study kt langkawi then ad jgk la g trip langkawi lps abes blja tp island hoping x pnh g lagi.huhuhuhuhuh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. eija kene repeat langkawi ni hehehe

      island hoping ok la best... :)

      Delete