testing

Wednesday, January 15, 2014

Langkawi 2013 : Jalan2 2 : Cabel car - Duck Tours - Dataran Helang

salam semua.....

ok nak sambung lagi pasal Langkawi.... dah nak habis kisah Langkawi ekekeke

aku ajak pui g cabel car. ye la ni 2nd time aku g Langkawi. dulu dah naik so kali ni malas...

sampai je cabel car memang terkejut sebab ramai gile umat manusia. mamat yang jaga tu kata dari check point kami berdiri tu kene tunggu sejam setengah untuk naik....oh tidakkkk buang masa sangat ni. discuss dengan pui dia kata tak pe la...lenkali je naik cabel car :)

harga tiket naik cabel car rm15.. express lane rm65... :)

so ktrng jalan keluar dari situ...elok kat luar tu ada Duck Tours.



usha2 tanya adik tu, harga seorang rm38...kanak2 rm22....try minta kurang, dia kata dia leh kasi 1 dewasa 1 kanak...so dia charge ktrang rm70 utk dua org...sorang rm35 :)



apa duck tours ni?

dia bawa korang naik tu dari darat ke laut... tak de la best mana tapi ok je untuk mencuba :) so kami try... best la gak...dekat je dia bawa kami jalan....pastu patah balik..sebab slow sangat tu yang trip ni ambik masa 45minit.....



dari darat

 ok masuk laut plak :p

dan....last sekali ktrang gerak ke Dataran Helang....

kalau dah sampai Langkawi tak singgah sini macam x best kan....

 kami @ Langkawi 2013

 wajah kesayangan...

dan bersama saka ekekekekke



 so next kt sambung pasal last entry jalan2....pastu tamat :)


2 comments:

  1. alaaa....cianye tak dapat naik cable car..express lane RM65 hengget?..kaau camtu sanggup beratur je tapi kalau berjam jam tu tak sanggup gak haksss

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau tak rushing nak kemana2, mmg kami tunggu.... :)

      ujung tahun ni mcm nak repeat lg je
      ekekekeke

      Delete