Langkawi 2013 : Tempat makan

tadaaaa.....

minggu ni nak kasi habis entry pasal Langkawi. pastu aku up plak entry pasal Hong Kong yang tergantung tu hehehehe

so, kat Langkawi sempat la ktrang try tempat makan yang bagi aku leh tahan. berbaloi try. makanan tak sedap ktrang tak try :p *belagak! ekekeke

1) Sajian Aki's

kalau dalam entry Langkawi 2011, aku rekemen kedai ni. sekali lagi aku repeat. tp kali ni tapau makan kat rumah.  ni la kelebihan kalau dok homestay. ada ruang dapur kan.. so leh makan bersila hehehe

lokasi dari Pantai Chenang tu, ikut jalan nak ke airport. kedai ni ada sebelah kanan... :D

ayam paprik + tomyam + sambal udang + kerabu mangga +
telur bungkus + kailan ikan masin + nasi 5= rm40

bagi aku rasa sedap. memang layan :)

2) Restoran Nelayan, Bukit Malut

kalau dah sampai ke Langkawi, sila la layan seafood kat kedai ni. memang terbaekk...sedap dan puas hati dan murah....hehehe....



ikan pari bakar
tomyam ayam
udang masak butter
ketam cili
pepahat cili padi
sotong goreng tepung
kangkung goreng
rm112 = 5org makan

sedaaaapppppp :p

3) Nasi Dagang Pak Malau, Makam Mahsuri

pesal plak ko g makan nasi dagang kat utara?? hehehe....masa otw nak ke Makam Mahsuri, aku ternampak kedai makan ni. dah la tepi sawah...decoration dia cool gile...so aku plan patah balik kang aku nak singgah. lantak la situ nasi dagang ke hape...tetap nak try makan...memang cun...




sepinggan nasi dagang + ikan tongkol rm6... rasa tidak mengecewakan...sedap... :)
4) Laksa Power 

kali ni aku sempat singgah makan Laksa kat area airport tu. memang terbaekk la...laksa dia kaw2 sedap...terasa kepekatan ikan nye hehehe

satu je x best, dia kene layan diri. air pon kene buat sendiri...adoii...x syok sikit. aku suka org serve...senang cmtu...tp tak pe la dah style dia kan....

 aku try laksa power :)

 rm11 utk passembor...cekik darah betol...
nasib baik sedap...kuah dia layan

 rojak buah rm4 yang sangat mengecewakan....
jangan try x sedap kuah tu
ekekekeke

 laksa power yg memang power....
ni kene makan 2 mangkuk hehehe
rm3.50

kuat makan deme ni ekekekeke

rasanya ni je tempat makan yang ktrang sempat terjah. breakfast makan apa ada je...coklat la kopok la maggie la...janji kenyang....

lunch plak ktrang menapau je then makan kat rumah....so tak de review utk lunch....

so next entry tempat wajib kene pergi kalau dah sampai langkawi....

tata

Comments

  1. 2 kali jm ke langkawi tak penah kt kedai2 mkn ni waduhhh lepas review dr emy ni eeee cam sedap je semua mkn kt sana yg pasti leh jd panduan kpd sape2 nk ke sana. Klau jm ke sana lg mana tahu kan akan sggah d kedai2 ni :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sila cuba eh... laksa power tu memang dap dap dap
      :)

      Delete
  2. Dah banyak kali ke Langkawi tapi satu tempat ajer yang dah pergi iaitu Rojak Power sebelah Pulapol :)
    CeritaMama

    ReplyDelete
    Replies
    1. xsempat try...next visit kene try rojak power ni :)

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Jalan-jalan Cari Makan di Teluk Intan

Summary Percutian budget ke Koh Lipe, Thailand

#Sembang Orang Bujang : Perodua Axia vs Proton Iriz