testing

Thursday, January 16, 2014

Langkawi 2013 : Jalan2 3 : Agroteknologi Park - Makam Mahsuri - Beras Terbakar

last entry pasal jalan-jalan.... :)

arini ktrang sempat ke Taman Agroteknologi Mardi... kalau korang tak pernah singgah, next visit kene singgah ok....


bayaran masuk rm6/pax...

 

melepasi kaunter tiket, korang kene menunggu untuk naik lori ni. dia akan bawa kita bersiar2 dalam kawasan ni....kawasan dia luass....lupa dah bape ekar muahahahha



pastu dia akan stop kat satu stesyen ni untuk buffet buah-buahan....ikut rezeki masing2 la eh...kalo time korang pergi tu musim durian ke rambutan ke merasa la buffet buah tu pelbagai...mcm kami alahai...ada buah limau barli je....sedihhhh


tiada had...makan selagi mampu.....

lepas makan, sibuk dia suruh ktrang berposing....memang style la dia ambik gmbar n buah belimbing jadi props...cool giler ekekeke








pastu baru dia bawa jalan2 lagi dalam tu...dan stop kat ladang anggur....


 dan last...posing dengan nangka pakai spec ni hehehe




sebelum balik beli pic ni...rm20 rasanya :)


settle kat agroteknologi park ni, ktrng sambung jalan ke Makam Mahsuri....ikut kan aku n family skip pon tak pe,,,tapi demi pui, kt bawa la juga ke sana :)



 harga tiket masuk rm7/pax :)

last...ktrng singgah kat beras terbakar.....



kalau nak tau shopping kat area beras terbakar ni pon x mengecewakan....ada barang2 dia murah janji korang pandai tawar menawar....aku beli baju kelawar style tikar memang berbaloi...dah la kain sedap, cantik plak tu hehehehe

 sluar corak tu budak2 ni beli...cun tp xde saiz aku hahahaha

maka tamatla trip ktrng ke Langkawi....overall kos rm250/seorang...include tiket bas dari KL ke Kuala Perlis + penginapan kat Langkawi + tiket fery Kuala Perlis ke Langkawi + sewa kereta + minyak kete + makan + island hoping + entrance. tak de la mak aku kene bayar 250...aku topup mana mampu..... adik pon camtu...aku bayar kan sikit... :)

tiket flite aku belanja...ala murah je rm26/pax.....dari Langkawi ke KL...

makan seafood kat Perlis n Langkawi, aku n pui tong tong....

lagi?? beli air ke jajan tengok la sape ada duit dia bayar....hehe

duit shopping coklat aku bawa rm200.....memang heaven la rm200 ko borong coklat pastu ko makan sorang2 pastu ko je gemukkkk....orang lain selim melim ekekekke

so kalo melancong dengan aku Insyaallah budget cheap punya hhahahaa.... *perasan!

TAMAT 

p/s: next entry tunggu aku balik trip eh....selamat berhujung minggu + cuti thaipusam (^_^)

2 comments:

  1. Archeology park tu tak masuk pun just bergambar kat entrance je coz time pegi tu bukan musim buah...wahh...belimbing RAKSASA..

    Next trip?...wah lagi cepat dari JM ni...heppy holiday nanti....

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah JM...wekend ni kt nak pergi over the sea hehehe

      tq JM...happy holiday nanti :)

      Delete