2013!

Assalamualaikum wbt....

Sopan plak rasanya bila bagi salam.... muahahahahaha

kejap kan dah masuk 2014.. rasanya tak puas nak manja2 kat 2013... dah tukar tahun baru plak...

kalau aku nak wrap up 2013, rasanya tak banyak tinggalkan kenangan manis...eh ada...hahha....hujung2 tahun ada la manis sikit untuk aku melalui 2014...eceh...jiwang!

Jom....kita toleh belakang sat...pe la aku lalui sepanjang 2013....

Januari
- besday aku + ibu...celebrate kat rumah je hehe
- celebrate besday dengan Chubby Pretty @ Genting Highlands...memang syok...sejukkkk ekekekke
- 30 januari - 2 february aku sempat ke Cambodia...celebrate besday katanya :p

Februari
- 16 februari Layan konsert Abang Kuar @ Anuar Zain kat Stadium Melawati Shah Alam..cuwettt nye rasaaaaaaaaaaa hehehe
- cuti2 kenduri kawen @ Kelantan. ros & alim kawen wieee. + aku sempat la tawaf kelantan dalam masa 2hari 1 malam
- tak de pe yg penting. bz buat persiapan liyana nak bernikah :)

March
- 1st - 3rd March - team building @ Ancasa Port Dickson. aku kene kenang team building ni sebab nya kalo kami x pergi team building, memang sampai skang aku tak closed dengan opismate. yang aku kawan team library je wakakakaka
- 3rd march - majlis nikah liyana. akhirnya dapat gak we olls adik lelaki :p
- bzy wat persiapan liyana nye resepsi

April
- 6 April majlis resepsi liyana & hussairi...
- 7 April besday liyana..untung la celebrate dengan suami...puiii
- 14 April majlis sambut menantu @ Temerloh Pahang
- Layan konsert Wings @ Istana Budaya....syok!

May
- lepak Pulau Pangkor jauh ke tengah hehehe...saje cuti2 + melawat as @ lekir...

June
- start study shortcourse @ IIUM Gombak untuk 3 bulan.. ok done..dah tamat pon :)
- celebrate besday ina. geng chubby pretty kat Penang...syokkkk

July
-start pose....tak de aktiviti melainkan buka puasa berjemaah... :p

August
- bulan raya...bulan pokai...renew roadtax kete + kene simpan duit sebab nak mega travel wawawaw
- raya balik Muar Johor...ho yeaahhhhh
- berjaya gak aku memiliki rumah sendiri. flat comel utk keluarga comel hehe...kuar sikit duit kwsp & topup duit loan. so hadap la hutang selama 10tahun :p

September
- Pijan adik baik masa sama2 kat Adni kawen @ Kuala Lipis. baru la tau lipis tu jauhhhh....sampai sakit kepala nak sampai rumah pijan :p
- mega trip utk KKS.... dari KL ke Hong Kong ke Guangzhou ke Senzhen ke Hong Kong semula dan ke Macau....balik ke KL selepas 7hari berkelana di negara orang. sebab terlalu lama jalan, rindu nak balik tu memang lain macam muahahahaha

Oktober
- celebrate besday pui kat The Curve...

November
- short break ke Seremban & Melaka with pui n mieza
- besday adik...celebrate kat rumah & aku bagi duit je...g la cari hadiah sendiri :p

December
-None

overall 2013 bagi aku biasa-biasa je. tak de la perubahan yang wow...semua mcm cool n steady. aku pejam mata je tambah hutang (rumah) setakat ni elok je cukup makan n pakai... alhamdulillah....

Allah je tahu apa yang terbaek untuk aku kan....dah macam masuk mood pasrah & redha la plakkkk......ekkkekeke


2014.....semoga kita seiring sejalan ok!

p/s: nak selalu update blog juga. azam 2014 :p

Comments

  1. bestnya hutang rumah 10 thn je...sy 30 thn tu...sangap nak membayar..nak bayar dlm masa pendek, tak mampu...btw, selamat tahun baru...azam 2013 tu sama mcm azam saya tiapppppp thn!tp tak pernahnyeee tercapai!hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. rumah kt ni umah murah je dj...kalau sampai 30thn mmg rendah je sbulan tp x berbaloi...so xmo pening cepat2 kasi settle hutang...target 10thn :)

      tq dj...biar azam 2013 tu sentiasa jadi teratas ekekeke

      Delete
  2. Emy...JM suka aktiviti bulan DIs tu...pegi dating katanya...berdebar2 tak heee...so camna ada apa2 progress tak...ahahaah...JM kalau part tu suka sgt kan...hee

    Opsss..nak tanya di luar topik ni : camna cara nak contact si Salim tu (siem reap tuk tuk driver tu) selain dari contact no..mana tahu ada email ke...JM teruja lepas baca entri yg Emy kluarkan berkenaan cuti2 ke Cambodia tu..plss...2-3 mgg lg JM nk ke sana :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. JM,
      memula kt email tp dia lmbat respon. tp bila sms laju je dia respon. so terus kt booking...pakai la khidmat dia...dia best!

      oooo suka eh....hehe....setakat ni ok je berkawan...lepas pertemuan tu dah ada ke 2 ke 3 ke 4 ke 5....eh byk nye pertemuan hahahaha

      Delete
    2. Wahh...suka..suka...itu yg JM nk dengar tu...hopefully...akan ada pertemuaan yg tidak terkira...ehem2..harap2 dia lah prince charming tu kan...Amin...

      Delete
    3. amin gak la...hehe

      so far setakat berkawan ni nmpak mcm ok...tak tau la nanti

      tq JM

      Delete
  3. pencapaian hebat gak tu di tahun 2013..byk perkara settle

    eh keinginan kawin tu kena ada dulu ..baru dimakbulkan Insha Allah..Ameen...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yap betol tu.kene berangan kawen dulu kan

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Jalan-jalan Cari Makan di Teluk Intan

Summary Percutian budget ke Koh Lipe, Thailand

#Sembang Orang Bujang : Perodua Axia vs Proton Iriz