testing

Thursday, December 26, 2013

Langkawi 2013 : Aku datang lagi...

Salam....

arini gigih aku buat keje dari pagi - break lunch - sambung keje lagi sampai la ha kul 5pm. sakit badan ngantuk baru terasa...so sementara nk tunggu balik aku hupdate hehehe

Perlis nye kisah dah habis...so aku sambung dengan Langkawi plak :)

dari Perlis ktrang naik ferry ke Langkawi.

Ferry Langkawi
Harga : Rm18/sehala
Masa : 45minit

ktrang beli tiket awal sehari. so sampai ngam2 ferry dah ada. kalo redah je takut tiket sold out dan kene la menunggu untk next trip :)


Sampai je jetty Langkawi, aku dah plan nak ambik kereta dengan homestay yang aku nak duduk. so siap2 kira penginapan + transport. Akak tu kasi aku kete Cherry...masa tu dah girang ok..bawa cherry ok...dah la dia kasi rm100/day...

elok aku nak duduk kat tempt driver, tgk2 kereta tu manual. aku tanya balik kan aku dah ckp aku nak auto...akak tu kata balik
"akak ingat emy tak nak auto..."

ayooooo.....kalo pon org ada kete manual, tp di offer auto laju kot ambik auto....sudahnya tersadai la kami kat jetty tu. mencari kereta sewa semua nye mahal. seyes mahal.. utk 3 hari aku dicharge rm250...kereta sentra. terkulat2 la mintak kurang...semua x mo turun harge huhuhu....

aku whatsap mimi mintak no hp mamat dia sewa kete dulu. so dia kasi...dan aku sewa dengan CJ :)

kalau korang nak ambik mamat ni aku berani ckp, dia ni deal mmg senang... tp dia susah nk ckp kat hp...org bz kan...so bertabah la hahaha

dia kasi aku kete wira utk 3hari = rm150...ambik kat jetty pulang kat airport...masa pulang aku call ckp dh tinggal kete kat airport, dia dgn happy nya cakap
"terima kasih pulang keretaaaaaaa....."
hehehehe

so dah dapat kereta, skang ni penginapan plak...

disebabkan ktrng pergi 5 org, aku macam nak cut cost..ye la kalo ambik bilik hotel kene 2 bilik. so aku ambik la homestay...

kali ni aku stay kat Tok Jah Homestay...mana dapat? baca blog org leeee hehehe


komen aku -> homestay ni bersih. suka sgt dan aku berpuas hati. harga sehari rm150. ktrang stay 2 malam kat sini.

ada mcm2 jenis rumah. ada 1 bilik, 2 bilik dan 3 bilik. so ktrang ambik 1 bilik je. 3 org tido dalam bilik, aku n pui tido hall....tido pakai toto...toto dia charge rm10 :)

 dapur tak leh masak tapi ada kettle pingan cawan sudu garpu
ada peti sejuk

 bilik...2 katil single di cantumkan..
tido la 3 org
ada aircond

 toilet

 hall....
tempat tido aku n pui hehehe

 ada tv
baru sampai dah shoping hahahaha

so ferry + kereta sewa + homestay = 90 + 150 + 310 = RM 550 kos utk 3hari/5org

next.....tempat shopping :p


4 comments:

  1. iols tak suka g langkawi..hehe...tetau napa tapi entah

    ReplyDelete
    Replies
    1. mak kt suka sgt p langkawi...ni pon mcm ada rasa dia nk repeat lg
      adoiiii

      Delete
  2. Sewa kerata 3hari RM150 murahhhh tu....JM pegi dpt kereta Wira RM80 sehari tau...eee...dah lah condition dh boleh masuk museum..tak ada ke no contact mamat tu...murah sgt dah tu

    Wahh..mmg pandai budget betulll..mmg budget rravel lah..lagi ramai lagi untung kan :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada no dia... CJ 013-4997803

      dia tu semua nye balun je...tp rege ok la...xde la mahal sgt kan :)

      hehehe...biasa...budget kemana sahja muahahhaa

      Delete