Red Velvet vs Pavlova...

entah mana aku dapat semangat nak membaking, dapat la aku try wat 2 jenis kek fofular ni hehehe

memula aku try red velvet...gigih cari bahan pastu balik keje terus masuk dapaur....maka terhasil la red velvet aku ni....

siap beli kotak lagi...habis licin geng opis layan...deme kata sedap hehehe

tp aku buat hodoh sikit...xreti nak deco2 kan hahaha...tp yang penting rasa ngam2..xmanis sbb aku kurangkan gula...makan dgn krim masam....

resipi....tungguuuuuuuuu ekkekekee

sabtu lepas aku macam xde benda nak buat...dok rumah sesaje mmg aku suka...tp kadang2 boring gakk kan...so tgk2 internet saje la aku nak try Pavlova ni...asyik tengok member aku meniaga pavlova ni...nak temph jauh...so meh la aku try...

pas mandi n siap2...shoot g uia ambik adik aku...angkut baju kotor n buku2 dia...pastu g selayang nk g tengok kete aku ni...mcm2 hal menyampah....pastu baru la ke giant...


ingat nak paw budak ni...alih2 aku yang kene...cisss




eh eh kalo g giant korang suka x g seksyen clearance tu....hahaha...aku suka sbb roti murah2..tp kene makan cepat2 la...kang x pasal2 sakit perut sbb dah expired baru nak makan hehehe




dah habis beli barang, aku lepak umah jap...pastu dh boring...tgk tv xde ceta...tido mata x nk pejam...sudahnya aku masuk dapur...godek2...tgk internet...try buat apa tau...

KEK PAVLOVA.....


nak resipi??nanti aku tepek blog mana aku ikut hehe...tp seyes la sedap....aku mmg kurangkan gula lg...sbb nak jaga kesihatan muahahahahha

next week aku nak try mende lain plak :p

Comments

  1. tepek resepi ye ...mengiurkan...bahan2 sila bgtau jenama apa pastu oven pon jenama apa..ekekeke akk xde oven dek..sedih kan.

    ReplyDelete
  2. baik kak...tunggu resipi ye pastu akak try :D

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Jalan-jalan Cari Makan di Teluk Intan

Summary Percutian budget ke Koh Lipe, Thailand

#Sembang Orang Bujang : Perodua Axia vs Proton Iriz