Miri-Brunei 2012 : dari KL ke Miri Sarawak

salam.... :)

dari sehari ke sehari aku nak update blog pasal trip miri-brunei ni, tapi asyik la bertangguh.sbb kemalasan, netbook crashed dia nye windows pastu kene repair,masa plak x mengizinkan nak beronline walaupun tiap2 bulan kene bayar bil unifi streamyx ekeke...

meh aku ceta percutian paling boring aku rasa...bayangkan taman pon ko singgah!tak ke boring namanya tu muahahaha

jap jap...aku rasa skang ni mungkin dah sampai masanya aku tarik diri dari travel kan diri.sebab nye aku dah bosan packing barang n travel...dah bosan kene ikat perut nak berjalan...dah bosan jadi organizer...dah bosan nak habiskan duit...dan dah bosan nak bergambar....semua faktor ni mungkin ke arah umur aku yang dah tua kot wakakakaka

jom!aku nk cerita ni :p

*****************************************

18 February 2012 - Sabtu

trip kali ni muka orang biasa....aku-mak pui-as-su...cuma sebab su dah kawen, dia bawa la husband dia berjalan...kasi la chance ikut kami makan angin kan :p

dari KL ke LCCT naik kete waja as...adik dia hantarkan...bayangkn le belakng duduk 4 orang..bersempit gile muahaha

ktrang sampai LCCT terus g makan McD.tak perlu nak check in bagai.luggage memang kami x beli..semua dah check in kat web.pastu terus je masuk balai berlepas...


baby hazel dapat berjalan yeayy!!!

flight on time...cayalah air asia...sepanjang aku travel delay manjang..bila on time aku kagum...hehee

dan seawal pagi dah selamat tiba di miri sarawak


kuar dari airport,1st sekali ktrang riki kereta sewa...deal dengan akak tu setuju la kami ambik kete dgn dia..dia kasi rm120 sehari...deposit rm300...



aku tny kete pe...dia cakap
"kereta proton...depan nye panjang, belakang pendek..."

sekali dia kasi kete ni.....


cakap je la wira aeroback kan senang muahahahaa

dapat kereta terus gerak.aku tukang baca peta....vavavava...peta miri sangat membantu.hebat la peta dia...ktrang x sesat pon sepanjang berada kat miri..cakap je nak ke mana, aku tgk peta nuril drive...aku co-pilot ok...su duduk belakang...aku n nuril dok depan....pastu depa dok mengata...

"badan besar bayar lebih"

mentang2 la aku n nuril comel hahahahahaha

dari airport isi minyak...kasi full tank...pastu terus cari hotel...ok jumpa...ni hotel kami....Metro Inn...

murah je..rm68 1 malam utk bilik standard..bilik bersih.puas hati...ktrang lepak layan mata jap...kul 1pm baru kuar g isi perut...



disebabkan miri glemer dengan nasi lelapan, maka kami try @ restoran muara...semua order lelapan..up dengan sup tulang n pecal...makan dengan gembira dan happy...sekali time bayar total 5 orang makan adalah RM81!!!!time bayar tu aku rasa nak pitam terus muahahahahahahahaha.....


teh c peng special + nescafe c peng special...terbaekk




tak tahu tang mana mahal nye...mungkin nasi lelapan su...sbb dia sorang je order ikan bawal...leh tahan besar...ekekeke....

perut dah kenyang masuk kete buka la peta balik...so kami decide nak ke Muzium Petroleum & Grand Old Lady....dari restoran muara kuar ke jalan besar...terus masuk kiri kanan terus kanan kiri balik naik bukit...ok dah sampai...dekat je ekekeke

nuril drive cool je sbb aku yang tunjuk jalan ni super duper cool...hahaha...perasan!

sampai je sana macam biasa la bergambar kenangan....layan je la gambar...malas nak taip....hehehe










berdepan dengan muzium petroleum tu lah ada grand old lady....ceh...bergambar dengan patung je??????




pastu tgk peta balik nak jalan mana lagi....

aku bagi cadangan jom la kita ke Seahorse Lighthouse ni...nak tgk la mata kepala sendiri kan.... :D

time g kali ni, aku terlepas simpang...tapi boleh dimaafkan sebab aku x perasan hahahahaha








dah posing2...kami sambung perjalanan ke Luak Esplanade...

lihat je la la kejelitaan laut sambil makan goreng pisang n cempedak goreng...layan jambu n air jambu....best!!!




kami sambung perjalanan ke pekan miri balik...nak g cari money changer...esok plan nak masuk brunei...tukar duit semua terus lepak minum2 sambil makan otak-otak...10 cucuk = rm12!gile membunuh...kl 10 cucuk rm7 je tau...dan masing2 tapau burger utk dinner.....

sampai bilik, lepak2..tunggu turn nak mandi...sambil2 online...mandi n solat pastu terus pengsan....

habis sehari di bumi miri!

Comments

  1. so far sebab iols ikut je .cuma tukang tukar duit dan bawa makanan

    segala tok nenek baca peta baca train itinerary pong org buat org pikirkan..iols bawa badan je so blom lagi laa rasa nak pencen..

    tapik kalu dah kawin kena la pencen..iols rasa faktor uols nak kawin ni emy sebab tu dah takmo jejalan..ehem..ehem...ckp je la takyah bagi alasan berjela *larikk*

    ReplyDelete
  2. cool,
    xpe cool...follow org yg x jemu cari info..kt ni rasa dah letih...

    ye cool mmg nak kawen...tp calon je xde ekekeke

    ReplyDelete
  3. assalamualaikum.. saya ada sewa kereta jikalau ada sesiapa yang ingin datang bercuti ke Miri Sarawak.. Kereta proton saga blm auto dan juga viva manual.. boleh hubungi saya di talian 010 979 3138 (muhammad ken abdullah)

    ReplyDelete
  4. Anda dan keluarga bercuti di Miri ? Kami dar HRB Car Rental Miri menyediakan perkhidmatan kereta sewa di Miri dengan harga yang berpatutan . Sewa untuk kegunaan di Miri-Brunei boleh di atur
    Hubungi kami di 019 233 6923 / 013 883 6923 untuk mendapat harga yang terbaik di pasaran!
    www.hrbcarrental.com

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Jalan-jalan Cari Makan di Teluk Intan

Summary Percutian budget ke Koh Lipe, Thailand

#Sembang Orang Bujang : Perodua Axia vs Proton Iriz