Miri-Brunei 2012 : Last day

last day di Miri...

20 February 2012

aikk,...3H2M je ke....furhh nasib baik 3H 2M...kalo lebih mau ke-sangap-an terserlah hehe

last day ni kami santai2 je...sbb dah tak tahu nak kemana...so ktrang check out kul 10...turun dr metro inn tu nak g kat kereta tengok ada surat cinta.....


kene saman ok sebab tak letak tiket parking tu....ok kami tak tahu sbb datang time wekend..wekend parking free....maka hadap je la saman tu....

sebelum tu ktrang g breakfast dulu....kali ni ktrang try kat Awang Mahyan Cafe...


sebelum nak makan, aku g beli tiket parking dulu..kang x pasal2 dapat surat lg :)


terus order makan...aku try mee kolok...as makan soto...su makan nasi lauk terus...kedai ni ok la rasanya :D



perut dh kenyang, moh la kita settle kan saman...

terus drive ke majlis bandaraya miri..


ingt leh la dapat free kan rupanya kene bayar gak..ok la bayar je la rm10...ni hidden kos ye...sepanjang aku berjalan mesti ada hidden kos...coi betol muahahha


settle bayar parking, moh kita cari souvenier...tempat glemer Miri Handicraft Centre...




aku g sini bebetol aku beli keychain n FM Miri je...yang lain2 tak de...semua aku rasa mahal ekeke....

pastu terus ktrang g cari kek lapis sarawak...aku terjah je Embun Citra Cake House....aku tgk kak maya g sana, aku follow :p






memasing beli kek lapis 3-5 perisa...rasa not bad...sedap...tapi harga mahal sikit kalo nak di bandingkan beli kat kuching... :)

pastu terus kami jalan2 pusing bandar miri ni....misi nak habiskan minyak :p





dan singgah isi perut kat Warung Puteri...


makan kat sini ok la...walaupn kelakar...sebab pe as order nasi goreng ikan masin, dia anta 1 pinggan nasi goreng n 1 piring sekor ikan masin kecik...gabung kan dalam mulut eh...hehehe

mee bandung dia terangkat sedap... :D

lepas kenyang makan, terus ktrang gerak ke airport...time tu baru kul 3ptg...ada ceta sebenarnya...

sebelum sampai airport, singgah taman awam miri...ternampak ada jambatan gantung...moh posing kejap... :)









terus shootttt g airport....


konon nya ktrang nak pulang kete ni awal...tapi ktrang dah bayar 3 hari nye sewa...sbb tu check out hotel awal semua la...alih2 sampai airport dia kata boleh pulang awal, tapi x dapat la refund...ok settle hal tu.saje la tanya pasal minyak sbb dia kasi kami kete minyak alahai sikit betol...tapi kami pulang minyak ada separuh...pon sama x dpt refund...

so kami kerugian di situ ye...lenkali lenjan sampai ke sudah :p

dan bayangkan dari 3.30pm - 6pm lepak kat airport...aku ajak mak pui g surau...elok plak xde orang, so aku membuta sementara tunggu asar :p

dan alhamdulillah flight tak delay :)






dan aku isi perut dengan sandwich...set aku ni rm15...

tamatlah perjalanan 3H2M - Miri - Brunei 2012


Info trip Miri Brunei 2012...

1. Flight - beli masa promo...rm55 return tiket...tanpa luggage :D

2. Hotel - Metro Inn...1malam rm68/bilik

3. Kereta sewa - Wira Aeroback..rm120/day...minyak jimat la plak...isi rm70 xhabis..siap g-balik brunei, jalan sekitar miri...ok pelik disitu ekeke

4. Duit collection - aku minta sorang rm300...kami 5 org...so ada rm1500...tapi sbb perbelanjaan agak jimat dan aku pulang balik duit...total sorang kuar duit rm232 sahaja...

5. hasil borongan - aku skang ni dah xde nak beli ole2 utk semua...sape tny dia dapt...senang nk beli aku kasi keychain je muahahahaha


ni je aku beli + 3 ketul kek lapis...

TAMAT.....

Comments

  1. patutnya aku ke sini bln 2 aritu tapi flight aku reroute tetiba kuar je tengok2 dah landing kat beijing. hahaha...iskk, rugi jgk aku burn trip ke sini tapi nak buat guane, blum berjodoh lagi ke sarawak. nape ko tak beli kek lapis dayang apetahnamadahlupe? kat miri ko tak masuk dalam gua niah ke? (betul ek niah kat miri??? pfftt!)

    btw mee kolok tu rasa sedap spt yg digembar gemburkan ke?

    ReplyDelete
  2. nak ke gua niah makan masa 3 jam...ktrang plak stay 3hari je...mmg x pergi...

    mee kolok kuching lg sedap...miri biasa je

    ReplyDelete
  3. kete tu sewa kat mana? ada no contact dia x?

    ReplyDelete
  4. kat airport...ambik situ je sennang...kuar dari situ ada 3-4 tempt kete sewa...leh la u survey nak yang mana :D

    ReplyDelete
  5. Salam, Januari 2013 mmg plan nak ke Sarawak-Brunei. Mmg kene sangatlah blog ni dgn plan kami. So boleh lah kiranya, kami gunakan iternary kamu sahaja kesana nanti.Boleh? :)

    ReplyDelete
  6. hai anonymous,

    boleh sgt2...silakan....

    ReplyDelete
  7. Terima kasih :)
    Nak tny kalau Hotel Metro Inn ni kalau masuk dalam 5 orang dewasa, agak2 muat tak? :) almaklumlah nak budget, and last but not least, kereta sewa blh terus dapat terus dekat airportkan?. but what if I just booked from semenanjung jer terus,or mcmn?blh bg suggestion. :)

    ReplyDelete
  8. kalo 5 org, ambik 2 bilik standard.atau pun call n tny ada x family room/bilik besar sikit.kalau bilik tu ok je nak masuk 5 org tp katil dia 1 je.. :D

    pasal kereta sewa, dekat airport ada 3 company yg buat sewa kereta.tny je semua kaunter kereta pe yg available.jgn lupa minta kurang ye.sediakan deposit jangan lupa..rasanya tak payah booking dr sini.macam kami sampai sana baru booking kereta..

    tapi...kalo nak booking online boleh klik link ni http://www.simedarbycarrental.com/
    kaunter dia pon ada kat sana.sy x booking awal.saje nk tgk2.rezeki alhmdulillah ada kereta masih boleh disewa

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Jalan-jalan Cari Makan di Teluk Intan

Summary Percutian budget ke Koh Lipe, Thailand

#Sembang Orang Bujang : Perodua Axia vs Proton Iriz