Santai @ Kampung Halaman

santai pe benda kalo cuaca panas lagi mahu dok santai2 kat kampung :p

kali ni balik aku sengaja meng'apply' cuti 2 hari...nak bebetol bercuti kat kampung halaman..dan aku dah plan nak menjengah ke Pasar Ijok..petang ahad semata-mata nak makan Nasi Ambeng + Kebab Feveret ;p

nasib baik ayah ngah nak bawa aku ke sana...susah kan orang tak ada kereta...ada lesen tapi pandai memandu auto je...memang betol2 menyusahkan orang ekeke

1st port aku beli kebab....dari aku sekolah sampai dah meningkat dewasa, bagi aku kebab ni la yang terbaik...kebab melawati pon kalah!seyes tak tipu...kalo beli banyak2 kuantiti 7-8 ke atas, free 1...dan dah sampai memang aku beli :)


dan aku teringin Nasi Ambeng....wawawa...dah lama aku tanam air liur nak balik kampung dan makan puas2...gara2 terbaca blog Kak Mya....akhirnya rezeki aku dapat gak beli balik aritu...lepas kempunan :p

sebungkus RM5...sedap..dan serius macam rasa nasi ambeng
**skrip Farouk Warung kita hehee

kebetulan terjumpa Normah dengan anaknya..hampeh minah ni tukar nombor telefon tak inform...dia kata nak cari aku kat rumah...cehh...tak de maknanyer... :p

dan entah bila nak balik kampung lagi...raya kot :p

Comments

  1. mzua suka nasi ambeng..muza beli kat pasar malam paya jaras ni tp sedap..muza pernah makan yg kwn muza yg mak dia masak..sedap gler...

    ReplyDelete
  2. kan??
    mmg nasi ambeng ni orang jawa glamer la
    time sekolah dulu kalo kenduri org jawe mmg suka giler..pastii ada nasi ambeng :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Jalan-jalan Cari Makan di Teluk Intan

Summary Percutian budget ke Koh Lipe, Thailand

#Sembang Orang Bujang : Perodua Axia vs Proton Iriz