testing

Wednesday, December 31, 2014

Wrap Up 2014!

hari terakhir di tahun 2014!

biasa la mesti kt rasa kejap je tahun tu berlalu...tau2 dah sampai ujung tahun....

nak wrap up ke tahun ni? boleh la kot :p

Januari
tahun ni celebrate besday dengan KKS kat Kuching Sarawak je... trip yang best...penuh perut dengan makan makan dan makan!


tahun ni gak celebrate besday dengan #fruitheart....hai laaa...org dah biasa menyingle kan, mana la reti nak celebrate best2...rasanya ktrang kuar makan sama2 n tukar hadiah je..dia nak wallet aku nak external battery utk hp samsung...aku tak suka powerbank hehe......settle!


Februari
tak hilang penat g Kuching, aku merayap ke JB....muahahha....nak masuk singapore tak de money sangat...so lepak umah su kat JB....aku suka JB...jangan tanya nape aku pon xde jawapan...tp suasana JB tu best!





March
tak hilang penat ke JB, aku sambung jalan ke Kota Kinabalu Sabah dengan KKS original hehe...syok sebab pestime ktrang gather2 kan....bukan senang ok...ni pon redah je bawa husband & anak....seronok gak...leh repeat next year!


hujung bulan, aku kemalangan plak....kesilapan orang lain dan kami yang kene....lastt minit break + tayar tak melekap sebb hujan.....dah kesannye kaki aku berparut...sebagai kenangan wawawawa




April
bulan ni bz banyak sbb involve convo....furhh panas hati je...dan lagi sedih aku failed utk event tu...tak puas hati sangat sangat...macam tak capai tahap kepuasan bekerja wawawa...tu mmg my bad!

 gambar dengan team

Mei
Trip Transjava berjaya gak ktrang redah...sejak balik dari trip HK-Guangzhou-Macau-Senzhen 2013 tu, ktrang macam tak de jiwa nak g trip transjava ni...sebab masing2 tau tahap badan macam mana...tapi alhamdulillah...ktrang xde la penat melampau sebab banyak duduk dalam kete ... ada supir kan?

So trip transjava kami -- surabaya - jogjakarta - bandung - jakarta berjaya kami tempuh...yeahhh

 Bromo, Surabaya


 Candi Borobudur, Jogjakarta



 Tangkuban Perahu, Bandung

 Jakarta....
balik dari trip ni, sambung bercuti dengan family plak....ni pestime plan alhamdulillah berjaya...ktrang stay 2h1m kat A Famosa Resort...aku beli voucher penginapan kat Matta Fair....dapat la 1 malam rm480 + tiket masuk 20pax rm480....




Jun
bulan ni bermakna kat aku dari segi kerjaya....bos bg token...dan kerja pon berubah....pape pun aku cuba buat kerja sehabis baik walaupun tak de la bagus mana...manusia kan x lari dari wat salah hehehe.... tq bos!

dah ready nak puasa....time2 camni dah start wat kira2 utk raya hehe...walaupun tahu tak de la raya mana kan, tapi kene ready duit raya yo

July
yeayyy raya....tapi kali ni lagi seronok dari raya sebab beraya dengan anak buah!!! anak buah kesayangan semua orang....geram je tengok....tapi awal2 ahmad jibreel lahir, dia x bape sihat...asyik sakit perut je...kembung tak habis2.....kesian dia x selesa nak tido semua..



August
Sepupu aku -- apik dirikan masjid...macam tak caye je apik dah kawen....bzy gak kenduri apik....macam2 hal jadi tapi malas la nak ambik port hehehe


September
apa eh? lupa la...tak de apa yang sweet kot... :p

October
aku gatal konon2 nak g kuching sehari belila tiket promo rm55....sekali sampai masa cancel sebab tak de duit wakakakaka

sepupu aku belah johor kenduri....tahun ni aku saje bagi laluan kat sepupu kawen dulu aku kawen kemudian kekekekeke


November
Ktrng terpaksa burn kan tiket ke Mabul, tawau...sebab tak berani...sayang memang sayang tapi ramai tak galakkan pastu cakap macam2, so cancel je la...walaupun tengok orang lain pergi relax je, tapi mana nak tau kan....jangan berani sangat sekali risiko nye besar...furhhh

dan.....sempat buat majlis aqiqah untuk canje kesayangan....anak buah sorang kan...merasa la ko dimanjai...nangis pon semua orang dah gelabah nak pujuk....amat skang ni suka kt peluk...manjakan dia...gomol2 cium dia...haaa tu dia suka....



Disember
sebab dah sangap duduk kat KL, merasa la aku n pui g short trip ke Ipoh Perak....seronok gak jalan2 Ipoh...janji dapat hilangkan kempunan nak travel hehe




aku n #fruitheart? alhamdulillah capai gak kami setahun together2....ktrang kuar makan2 kat Johnyys je...feveret kami layan stim-bot hewhwehew..bila dah setahun ni family aku dah seru --bila lagi?..tak de jawapan utk tu...sape tak nak kawen kan? tapi itu la dia...kewangan dan masa tak mengizinkan...chewaaahhh.....bagi masa tambahan ok? hehehe

 tq chenta sebab ensem macam zul ariffin ekekekke

dan....bulan ni paling menguji ktrang sekeluarga bila ibu jatuh sakit....ibu memang x pernah sakit teruk...sekali sakit siap pengsan x sedar diri...2 kali bawa ke emergency....mungkin ibu terlalu letih, stress n tak makan....ibu memang suka skip makan....alasan tak de selera....huhuu memang Allah nk mudahkan kami adik beradik, kebetulan time tu adik aku tgh x keje sbb cuti sekolah, yg kecik study week...so tak de la aku pening cmne nak jaga ibu....macam2 gak aku sedar....terima kasih Allah bagi ujian ni....selama ni ingat dia sihat dan kuat.....baru tau macam mana ibu uruskan hal rumah --brng dapur,bil2,dll..selama ni aku tau bagi duit je huhu :(

tolong jaga kesihatan ye hehehe

*********************************

maka itu je kot aku nak share utk 2014.....ada kot mana2 yg sweet tu aku terlepas pandang...ye la..benda sweet x tulis kat blog so otomatik lupa :D

v
v
v
v
v
v

untuk Malaysia plak, 2014 penuh dengan kesedihan....bermula kehilangan MH370, kepanasan melampau, MH17 ditembak, banjir yang dah macam tsunami & paling terkini QZ8501 terhempas di laut....satu-satu Allah tunjukkan....ada hikmah yang tersembunyi tapi Allah nak kita tengok kekuasaan dia :(

betol kata sorang ustaz tu, kita semua kene muhasabah diri...tak payah nak tuju kat sapa2 tapi diri sendiri ni dulu kene pikir dan bertaubat.....wallahualam......

v
v
v
v
v
v
v
v
v

selamat tinggal 2014.....thanks bagi sweet-sweet je kat aku....hai 2015....semoga tahun ni banyak perubahan & tercapai target aku hendaknya.....aminnn.....

Salam Tahun Baru........... 2.0.1.5 !!!

16 comments:

  1. Replies
    1. Alhamdulillah yus...dah beransur sihat...tapi badan tu dah x larat mcm dulu...dukung amat pon dah letih

      Delete
    2. Ye ke...semoga ibu bertambah2 sihat seperti sebelum ni...

      Delete
  2. setiap bulanada story tersendiri kecuali september ye..apa2 pun selamat tahun baru 2015 Emy..semoga thn bari memberi sinar yg lebih bercahaya aminnn

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq JM doakan kita.....

      kita pon harap 2015 seiring sejalan dengan impian JM ok

      Delete
  3. Emy bila nak mkn nasi minyak dgn fruit heart jgn lupa ai tau.
    Selamat thn baru...

    ReplyDelete
    Replies
    1. HAHAHAHA

      ok syieda....selamat tahun baru :)

      Delete
  4. Hye emy. Dulu emy pernah follow saya di lavenderbackpacker.blogspot. saya intan lavender. Skrang saya dah buat blog baru, blog lama dah tak aktif. Jadi, jemputlah follow saya semula ye kat blog baru tu. Ade jugak cerita pasal travel sebab travel dah jadi hobi wajib. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah...ada follow ....patut la xhupdate ye...ok nanti kt follow blog baru

      Delete
  5. Selamag tahun baru emy..

    www.dorsettpink.blogspot.com

    ReplyDelete
  6. happy new year!moga kesihatan mak semakin baik, makan nasi minyak jgn lupa jemput...hehehe semoga 2015 akan lebih banyak travel...

    cuma tang gambo eksiden tu, adeh ngeri laaa...teringt pnah eksiden dulu...trauma sungguh!huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. trauma sgt...skang pon xleh org bawa laju n rapat2 kete depan huhuhu

      aminnnn......... thanks DJ.... :)

      Delete
  7. woiiii, ko ni jenjalan je keje ko ye...hahaha...
    aku harap mak ko sihat2 je...
    wei, tak yah la nak cover sgt muka pakwe ko tu...meh tayang meh...nak tengok...hehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. bf aku retis la....kang masuk paper xpasal aku kene kutuk....bercinta dengan awek gemuk???sentap aku nanti heheh

      thanks wahid

      Delete