testing

Wednesday, November 26, 2014

Dari KL ke Penang .......Restoran Tuuu..... Diaa..... Pak Tam

salam....

skang ni tak bzy...buln 12 nanti kene join project campus...terikat 7bulan...so kene attend workshop 9am-5pm....yang tu confirm lemau.... :p

sebelum terikat aku kene fikirkan alternatif la nak travel....nak sangatttttttttttt g bercuti...kks plisssssssssssssssss :( :(

jumaat lepas, aku sempat larikan diri ke penang..tujuan dia satu -- ziarah ayah mertua alang yang kembali ke rahmatullah.....kebetulan pak lang dah balik awal sebab ayah dia demam..rupanya tu la petunjuk untuk ayah pak lang pergi selamanya.....



jumaat 6.30am gerak ke Penang....sampai sana dalam 10.30am...terus ke kubur....

 pakcik berdiri tu kubur mak paklang
masih dekat2....



yang jadi sedih, awal bulan aritu 9hb 11 mak pak lang meninggal....20hb 11 ayah dia plak...gap 11 hari je jadi anak yatim piatu dalam sekelip mata.....memang cinta sejati kan :(

settle kebumi, ktrang balik rumah...kebetulan ada makanan yang dh ada kat rumah....family pak lang order katering......

gulai ikan - kari ikan
ikan masin sepat masak bawang cili
sayur campur
ulam2
sambal belacan

sedap ok...sedap sangattttt.....ikan masin paling win! 2 kali aku tambah.....muahahhaha

aku suka kari utara....biasa panggil gulai kan....sebab keletihan, kul 5pm aku pengsan sampai maghrib...bangun mandi2 malamnye sambung makan lagi hahahhaha

malam kenduri arwah kat masjid....dalm pukul 10am aku  tido dah...lambat betul nak siang :p

sabtu.....aku balik KL....rodger gak kawan2 tapi semua bz....tak plan kan nak turun penang.....

cuma nak share pasal restoran Tuuu....Dia.... Pak Tam....

credit kat MARUFISH

otw ke penang ktrang singgah sarapan kat rnr Tapah...try restoran ni...seyes sedap...paling win roti bakar dia.....


suka minuman panas...sbb ala2 kopitiam.... hot choc, white coffee, mocha cappacino, caramel....ishhh syiokkk!!!


sebabkan angau,, balik ke KL singgah plak rnr Ulu Bernam....nak layan Pak Tam lagi.....haih laaaaaaaaaa.....sedap tau...rekemen sangat....


tak banyak try menu....tapi mee rebus ayam - sup ayam - roti bakar - nasi lemak ayam bagi aku not bad...leh je nak merepeat.....

google restoran ni rupanya ada kat Selayang....ok noted. leh la try lepak makan sana plak :)

Tu je cetanya.....tak sempat ke penang pon.....huhuhu

Tamat.

p/s: punyala hidup tengah bosan, update gak kisah ringan ni ekekekekke

4 comments:

  1. Pnh pi dulu yg kt tapah.tp xkna ngn tekak sgt sbb rasa plain je.myb masa tu br buka kot.now dh improve.leh try la nnti.roti tu nmpk mngancam!

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeke dj...mee rebus ayam dia sedap...roti bakar tu paling win...

      Delete
  2. Al-Fatihah dan salam takziah buat pak lang Emy ye

    ReplyDelete