testing

Thursday, November 13, 2014

Sepupu ku naik pelamin : Ad & Shieda

asyik la up orang naik pelamin, aku ni nak kawen pon tak tahu bila :p

muahhahahaha...............

aku tgk2 album dalam PC aku ni...ada lagi tak up story pasal wedding ad ni...meh la share pic kat sini.....

ujung Oktober aritu, sorang lagi sepupu aku naik pelamin....ni sepupu belah johor plak :) aritu belah selangor...dan kebetulan nya dua2 pon lelaki yang kawen tahun ni

jumaat nikah....aku plan nak pergi pastu kemalasan...sudahnya membuta je kat rumah..... eh tgh hari kuar lepak kat putrajaya...ptg sambung lepak kat sentul...dengan geng chubby pretty :p


sabtu....seawal pagi dah kuar breakfast...pinjam kete orang lagi (#fruitheart jadi mangsa) cuci kete siap2 then balik rumah ambik ibu....siap2 nak g rawang....dalam kul 12 gerak, kul 1pm dah sampai sana...

bulat betol pipi aku skang..tangan pon keras je wawawa

lepas Zuhur baru ktrang gerak menganto pengantin lelaki ke rumah pengantin perempuan....tak jauh pon...dari antara gapi serendah ke batang kali ada la 15minit je....

 tumpang kete orang je...

ready semua.....berarak la kami....ni kakak2 pengantin...kira orang kuat la ni....


 kalau tak poyo tak sah kan??


sampai2 terus diorang duduk atas pelamin...buat syarat je...ktrang pon terus la makan....lapooooo........... :p

settle makan acara potong kek....

 pastu bergambar bersama family......

 aku n ibu je yang datang....
yang lain datang ahad :)

mak edah & family....mak edah ni adik ayah aku


rombongan family lelaki....

balik dari kenduri, solat asar n tukar uniform...terus la bergotong royong buat keje sebab malam tu ada kenduri doa selamat.....

yang lebih syiok tu, aku n sepupu aku lyn kene masak nasi.... OMG...mana reti....utk 100 orang makan....masak nasi sikit pon x lepas ni kan pulak nasi kenduri! muahahahahaha


 petang2 meriah wat persiapan....

alhamdulillah nasi tu sedang elok je masak nya.....dan juga cukup la makan utk semua orang :) sbb risau x cukup kan....lauk mak edah tempah....sedap lauk2 nya....

dalam kul 10 aku gerak balik...tumpang tido umah budak2 yang ibu bela dulu.....cempaka n aniq najmin :)

esoknya....kenduri besar :D

pestime pakai inner lembut ni

dulu aku pernah pakai inner ni...sekali melepek ke muka aku...so nampak bulat gile...tapi bila try ariani punya, mak ai sedapnyaaaaaaaaaaaaaaaaaaa......terus rembat 2 color....senang bentuk gak dan x melekat bulat ke muka aku :)

selendang pon ariani gak...aritu ada sale aku rembat le...ada org sponsor kan....kalau duit sendiri memang tak laaaaaaaaaaaaa aku nak beli!

siap2 sarapan terus g rumah makcik aku....kebetulan adik aku pon baru sampai gak....tema purple-pink :)



bersama orang kuat....

lebih kurang pukul 2pm, rombongan pengantin perempuan sampai....deme suruh aku menyambut dan iring rombongan tu...


"nak duduk pelamin dulu ke makan terus?" aku
"ikut emy la...." mak edah
"kalau kita makan dulu sbb dah sampai lambat..." aku
"xkisah...." mak edah

so terus je aku suruh deme makan dulu....rodger emcee suruh jemput keluarga ke meja disediakan....


meja makan beradap ni bagi aku kene mansuhkan la...sebab pe? susah bebenor deme nak duduk depan tu....kt ni beria la mengajak tapi ada sorang makck tu tunjuk protes dia langsung x makan kat meja beradap...peluk tubuh lagi....

bila aku tak de, laju dia bangun n makan kat meja yg ada dome tu....tak pela....ikut ko la makcik...tapi nak pesan 1 je -- jangan bawa perangai kampung tu leh tak..??? hormat la orang yg beria2 melayan tetamu ni.... huhuhu 

family cempaka n aniq pon ada :)

dalam pukul 2pm, adik aku balik dulu....anak dia dah mula serba tak kena.... geram je amat ni tau.....
elok dia sampai KL, dia call kunci rumah tak bawa....eeeiiiiiiiiiiii nyusahkan betol laaaaaa....nak tak nak ktrang terus gerak balik KL gak....



kesian mak edah, kul 3pm ktrang dah lari...xsempt menolong apa pun.....kalau dikenang masa adik aku kenduri, family mak edah la bertungkus lumus tau.....sedihhhh :(

settle la kenduri Ad 3hari berturut2 tu.....penat pon sekali harung je kan....

untuk Ad n isteri, selamat pengantin baru!!!!

canje mama long......geyam tau...
suka sgt serius kalau org nak snap gambo

7 comments:

  1. ala..kenapa x hajak fruitheart join sekali..pinjam kete je..dia keje ke...
    In Sha Allah...x lama dah tu turm Emy pulak...Aminn (dh ada bau sikit2 tu) heee

    ReplyDelete
  2. Salam. Hee seronok sudah berkahwin.

    ReplyDelete
  3. soon emy..very soon...
    heheh
    jangan lupa jemput ok?

    ReplyDelete