30 Days blogs challenge : Day 2 - 5 cara memenangi hati kita

salam jumaat....

semangat kan buat challenge ni hehe....

arini 5 cara memenangi hati ini...eceh...memenangi la sangat kan...tapi aku bagi scope general.... kawan ke, bf ke... scope family tak yah la sbb family dah melampau2 memenangi hati aku dari kecik lagi kan ekekekek

1. terima aku seadanya
Ye. terima aku diri aku seadanya aku....aku kan suka makan banyak, gelak besar, byk cakap, kasar, suka menganjing orang, bebel dan macam2 la...xkisah la bf ke kawan ke, bila ko dpt terima aku seadanya, kira dah berjaya memenangi hati aku.....

2. jujur
"jujur la padaku...bila kau tak lagi suka, tinggalkan lah aku kt x mungkin bersama" 

ni je aku nak..jujur...sebab aku selalu jujur dengan orang...tapi orang suka x jujur dengan aku...nape eh? pelik kan? tapi bila aku tau ko PENIPU, sampai 7 keturunan ko aku ingat....aku plak jenis suka pulang paku buah keras...sama ada aku perli, aku sound ko direct atau pun ko tak yah kawan dengan aku lagi....

3. caring...take care...
ala semua orang suka kan kalau orang lain caring kat dia....kalo nak mengayat pon, berbunga je rasa hati ada orang call tanya awak kat mana...awak kat mana.....hehe... buat apa...dah makan ke....eh nape x makan lagi.....semua suka laaa....hehe

kalo KKS pon, sehari tak update sama ada masing2 bzy keje atau tengh gundah gulana, biasanya ktrang akan call.... "senyap je...xsihat ke" so kawan2 caring pon seronok tau....

kawan opis caring -- "ko dah lunch ke?nape x makan lagi nanti sakit perut" 

haaa.......memang lumrah kita suka je orang caring kat kita kan....rasa banyak kasih sayang kt rasa...ni pon dah memenangi hati aku hehe

4. tak berkira
apa jua situasi, dia tak berkira dengan aku....so otomatik aku pon tak berkira la jadinya....kt jadi x sampai hati nak menolak/berkira dengan orang yang baik sangat dengan kita....ada masa kita plak rasa serba salah sbb tak dapat tolong dia.....aku pegang ayat ni -- arini turn dia kita tolong, esok lusa maybe turn kt plak kan :)

5. ketawa bersama, menangis bersama....
masa senang ko munculkan diri, masa susah pon ko tetap munculkan diri.....ni yang susah nak jumpa tapi alhamdulillah...aku dikelilingi orang2 yang baik budi pekerti nya...tak de yang busuk hati ke apa...kawan2 aku yang aku boleh jadikan bahu untuk aku tumpang kalau tgh di landa badai...eceh....

tu je....siap!

happy wekends!!!!!!!!!!!

Comments

  1. aha..akhirnya JM dah tahu cara nak menangi hati Emy..kalau JM pos hadiah kira dh menangi hati ke tidak hihih..

    antara 5 tu..semua itu juga adalah cara utk menangi hati JM hihhi

    ReplyDelete
    Replies
    1. JM dah trema kt sebagai kawan maya pon dah rasa memenangi hati dah ni....bagi hadiah lagi la bonus hehhehe

      thanks JM sudi berkawan dgn kt :)

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Jalan-jalan Cari Makan di Teluk Intan

Summary Percutian budget ke Koh Lipe, Thailand

#Sembang Orang Bujang : Perodua Axia vs Proton Iriz