testing

Tuesday, April 1, 2014

KKS Reunion : Kota Kinabalu Sabah.. Part 2

morning..... :)

ok kita sambung cuti-cuti sabah...kang dah nak ada next trip, trip ni tak habis update. Eh! hehehe

***************************

Ahad, 2 March 2014

hari kedua di kundasang sabah...... :)

malam tadi sebelum masuk bilik dah discuss nak gerak pukul 9.00am...sbb nya biar gerak awal sampai KK pun awal... driver tu kata lepak2 la kundasang...checkout kul 12 baru gerak..tapi kami malas nk lepak kundasang...ktrang nak jalan2 hehehe

time bangun subuh selak langsir, aduhh lawanyaaaa

 
dah la sejuk....view cantik plak tu....

ktrang breakfast sendiri2 kat bilik...duduk sini setiap bilik ada kettle...aku plak memang beli 1 pek 3in1 milo...so malam sebelum tu setiap bilik dapat maggie  2cup + milo 3in1 4 peket + biskut kecik2 2peket + air mineral besar 1 botol....pe macam?takut kan kalau diorang x cukup lapar....hehehe

kul 9 ktrang checkout....tapi sebelum gerak, posing dulu.....

 

ktrang stay kat Kiram's Village. ada banyak chalet. dari chalet ke rumah pun ada. plan nk ambik rumah 3bilik tu tapi dah kene booked. so asing2 la kami....


nama bilik pon comel...brocoli mushroom potato





dan sebelum gerak, posing kasi tinggal jejak.....



dan kami meneruskan perjalanan ke Dairy Farm...

dulu masa aku pergi 2008, dairy farm ni tak wujud lagi...skang dah ada...so kene singgah...bayaran masuk rm3/pax...

kene minum susu lembu coklat ni...
sedap...rekemen!


yang kelakar, bawa g sini biarlah 2 budak cenonet tu kagum tgk lembu...tapi mak2 plak yang kagum tunjuk kat anak2 ekekekeke






suka pic ni..rasa stylo sangat muahahhahaha

ok semua ada dalm gambar....


ktrang teruskan perjalanan ke Kinabalu Park....bayaran masuk rm3/pax...

kat sini tak de apa sangat...cuma kat atas tu tengok view Gunung Kinabalu....dan dari tempat pelepasan pendaki.....tu je :)

singgah toilet kat sini...air dia punya sejuk mak aii....tak tertaahan rasa....tapi x kan dah buang air tak cuci plak kan hahahhaha











posing ramai2 lagi.... :)

dan ktrang teruskan perjalanan lagi....

tata Kundasang...sejuk je...sesuai la tinggalkan KL yang panas tu hehe

kami tak singgah - Poring hot spring - ladang teh sabah - Kundasang War Memorial - Tagal Sungai Moroli....

bersambung.......

2 comments:

  1. Dairy farm tu like di switzerland lah...sejuk dan nyaman je tgk..hai..belum sihat lagi dh ada trip lain pulok? heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehhehehe....tak de trip lagi wat masa ni...tgh tunggu trip mega je la nanti...
      tu pon lama lagi.... :)

      Delete