Jalan-jalan Isi Perut : Restoran 6 Corner Senibong & Kacang Pool Haji

lama plak tak up pasal tempat makan.....

banyak gak aku try tempat makan baru. tapi tak sempat nak share kat blog. sbb nya aku jadi malas nak transfer pic pastu nk berblog.hanya mereka yang minat dan rajin je update blog selalu...aku rajin tu tak, minat apatah lagi ekekeke

arini aku nak share tempat makan kat Johor Bahru.... :)

1. Restoran 6 Corner, Senibong



dari 1st datang makan memang kedai ni je aku tuju...so maaf la tak dapat nak komen kedai2 lain. kot la kedai lain lagi sedap kan...kedai ni pon masuk JJCM :)

lokasi kat Kampung Senibong Seafood. memang semua kedai jual seafood.


so ktrang order ikan siakap 3 rasa, ketam masak cili, udang goreng tepung dan sayur kailan......


 ketam masak cili terbaekkkk


bagi aku, kedai ni memang sedap masakan nya...terbaekkk....ishh tengok pic ni rindu plak nak repeat makan seafood :)

2. Kacang Pool Haji, Larkin



sejak berkenalan dengan roti cicah kuah daging ni, terus jatuh cinta....so dah datang JB kene singgah makan sini....

speciality kedai ni....roti n kacang pool...furhhhh sedap....


hancurkan telur dan gaul sebati then baru cicah....arghhh stress....nakkkk hehehe

3. Restoran Seafood Kampung Pasir Putih, Pasir Gudang

sebabkan ktrang suka layan seafood, makan lagi kat sini plak....

sebabkan sampai lambat, udang dah licin...ketam pon sama,....so makan je la ikan dan sotong....

rasa? 6 Corner lagi umphhhhh




view Singapore :)

so ni je la tempat aku leh rekemen...sebab nye baru pergi aritu....ishh ada rejeki lagi memang nak ke JB...tapi nak masuk singapore lagi.....

selamat tambah lemak dalam body ok hehhehehe

Comments

  1. Adoiii patut dah jumpa aritu.

    ReplyDelete
  2. mkn seafood kat sabah ni mmg heaven kan...nyum..nyum nyum

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Jalan-jalan Cari Makan di Teluk Intan

Summary Percutian budget ke Koh Lipe, Thailand

#Sembang Orang Bujang : Perodua Axia vs Proton Iriz