testing

Friday, April 18, 2014

KKS Reunion : Kota Kinabalu Sabah.. Final & Info

salam jumaat....

akhirnya.....berjaya gak aku habiskan entry pasal sabah ni....sebab aku dah nak terbang lagi....so entry sabah kasi katup hehehe.....

tapi....kisah hong kong tak habis up lagi....tak pe..weekend ni nak lepak rumah so leh la aku mengarang ayat wakakakaka

ok nah last part.... :)

***************************

hari ke 4 di kota kinabalu..... 4 mac 2014

arini ktrang nak balik KL... sebabkan flight reschedule ke pukul 4.30pm, maka kami lepak2 je kat rumah.....dah inform en don nak check out lepas zuhur. nanti senang tak payah nak g surau smua....dia ok je....

pagi ni semua bantai tido kecuali mak2..anak dah bangun haruslah masing2 bangun kan.....semalam aku beli roti n mayonis konon nya nak buat sarapan sandwich special...sekali tu elok kak kin n su dah buat versi diorang.....

bangun2 dah siap sarapan...ada sandwich telur...sandwich tuna...nasi goreng dan milo panas.....wallaaaaa....tapi aku bangun pun dah nak dekat pukul 10am! ehhehe

lepak2...sembang2....plan tak g mana2 pun pagi ni...nak ke Pasar Fillipino malas plak. lagipun semua barang n ole2 dah beli siap2 semalam :)

pukul 1.30pm, ktrang smua checkout.....sedih nak tinggalkan sabah... eceh!

dari marina court ke airport, en don dah inform dia charge rm50/trip...tapi sampai masanya dia kira 'free' je...alahai en don....semoga murah rezeki....amin....

so sampai airport terus ktrang lepak cafe....lunch kat situ je ramai2.....settle lunch terus g check in beg....settle check in ready nak boarding....tup tup diorang inform flight delay....adoiiii.....

flight sampai then terus take off ke KL...sampai KL ktrang berpisah....aku follow balik rumah tumpang kak kin....su & as & pui naik 1 kete balik ke ampang.....

maka.....tamatlah percutian kami selama 4H 3M..... :)

KKS.... Kota Kinabalu Sabah 2013

InsyaAllah jika diizinkan, next year ktrang reunion lagi...setahun sekali travel sama2.... :)

INFO BUDGET 

#trip untuk 4H3M + sorang aku kutip rm400....total = 400 x 7 = RM 2800

En Don - 019-2052278 / 016-8470945
Sewa Van & Marina Court Apartment

1)transport 
nissan urvan rm300/day 
2hari = rm600

2)penginapan
a) kundasang - mr jamal 016-6950057
kiram's village rm90/chalet 
3chalet = rm270

b) kotakinabalu - marinacourtaprtment rm300/nite
2malam = rm600

3)tempat menarik sempat lawati
-dairy farm kundasang rm3/pax = rm21
-kinabalu park rm3/pax = rm21
-rumah terbalik @ tamparuli rm10/pax = rm70

4) island hoping - en amran
pulau manukan rm20/pax 
entrance pulau rm3/pax 
= 140 + 21 = rm161

4) tempat makan seafood
Glam's Station 3,Todak Waterfront

5) tempat shopping - Pasar Fillipino

Total kos = rm365/pax..cover semua perbelanjaan termasuk makan + minum....so aku pulang balik balance rm35/pax....

dan....antara barang yang aku sempat shopping.....kos shopping rm250 :)


 brooch + FM + tshirt utk miza + butang baju melayu +
brooch gantung2 utk adik2 n sepupu

udang kering + kuih cincin + kopi tenum + teh sabah +
kuih amplang + ikan masin nipis

TAMAT.......(^_^)

2 comments:

  1. Woaaa...detail budget dan info...nanti boleh try ngan En Don ni..coz boleh bagi free time nak hantar ke airport tu...tetiba je dpt free ek..reseki lah tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau ke sabah sila la cuba deal dgn en don..... :)

      kalau dia bg free, memang rejeki JM

      Delete