testing

Wednesday, March 12, 2014

KKS Reunion : Kota Kinabalu Sabah.. Part 1

salam korang.... (^_^)

2014 bagi aku tahun melawat malaysia. sebab nya awal2 lagi aku dah jalan2 dalam malaysia je hehehe

bulan 1 kuching sarawak
bulan 2 johor bahru pasir gudang
bulan 3 kota kinabalu sabah...

seperti sedia maklum, ni trip reunion ktrang. asal nya kks ni wujud bila pui turun dari langit...3-4thn dia ilangkan diri tup tup muncul...so dia create group ni supaya buddyz tak kan terpisah lagi ekekke

pastu ktrang 1 geng kecuali kak kin sama2 tukar ke DIGI...ambik pakej buddyz...free call utk 3org....punya tak nak terpisah....hahaha

so ktrang rembat la tiket AA..tapi time beli tu bukan time promosi free seat. so rege tak bape nak cun...tapi rembat gak sebab nak berjalan punya pasal :)

so.....aku start dengan kisah percutian kami di Kota Kinabalu Sabah :)

********************************
Sabtu, 1.3.2014
harini besday as... kira ktrang reunion ni time besday dia...hehe...bergabung kat hiway mex putrajaya then terus shoot ke LCCT.. :)

parking kete kat sana terus masuk utk check in...

aku sekarang memang cuak kalau bab2 check in & drop luggage ni...sebab kebetulan orang2 yang rapat dengan aku ada yg kene tinggal flite, nak drop luggage tak lepas sbb lewat sampai airport..nyaris2 kene tinggal flite...ishh macam2 la...so aku make sure 2jam sebelum ktrang nye flight, kt dah selamat tiba kat LCCT....

kul 11am sampai dan terus check in....kul 11.30am dah settle semua n ready nak boarding je... :)

flight kami 12.45pm... :)

KL ke KK lebih kurang 2jam 30minit...sampai je airport KK, ktrang g solat jamak dulu...elok settle en don pon sampai...anta van...tapi suprise nya dia kasi FREE driver...rejeki!


transport & penginapan @ KK aku booking dengn En. Don...rekemen ok...nanti kt ceta details pasal en don

nissan urvan....cilok dari google...

plan asal memang nak sewa Avanza je...rm180/day. tapi as kata confirm tak muat...dah la 7dewasa...dengan barang lagi..dengn stroller lagi...so tny balik en don tu, ada van yang besar sikit tak....dia suggest urvan ni...tapi rege mahal sikit....

masa deal, dia kasi nissan urvan rm300/day...sebabkan mahal ktrang sewa 2hari je...nak ke kundasang je.sekitar KK jalan kaki pun xpe.....so aku setuju nak sewa 2hari = rm600

tup tup...van yg ada van problem dengan gear box...yg ok dah ada org sewa...so dia x berani nak kasi ktrang drive sendiri....aku plak cakap kalo nak bg driver aku tak mampu nak tmbah. tak de budget....dia kata xpe la...dia bagi free je...tolong bawa ktrang...

rejeki kan....rezeki baby2 kecik ni kot...syifa n amni hehehe...pendapat aku ada dirver ni, memang rekemen. sebab jalan ke kundasang tu asyik la naik bukit sesaje...pastu ktrang semua relax santai....ni kira rezeki van problem...kalo tak upah driver sehari rm100....

dari kk airport terus gerak ke kundsang...sampai sana dalam pukul 8pm....singgah kedai runcit beli air n jajan...pastu tapau dinner kat resotran Intan....tapau sekali chicken wing yang dikhabarkan sedap tu hehee.....


adik driver : kak..beli la chicken wing sini.sedap....killer ni kak....

so ktrang beli la....tapi rasa yang sangat mengecewakan....KL jual lagi sedap dik... :( memang la killer sebab dia sorang je meniaga.tak de pesaing lain hehehe
 aku order semua sama....nasi goreng USA 7, sup ayam 3...chicken wing sorang 3ketul :)

setiap dari kami kene bayar kat aku rm400 untuk perbelnjaan 4h3m...so aku la kene control budget bagi cukup.... :)

settle tapau terus ktrng check in Kiram's Village....ambik 3 chalet...mushroom potato brocoli...yeayyy...

 bilik bujangan....

dan masing2 dinner kat bilik masing2....tapi yang menyedihkn, bilik su n bilik kami bujangan ni air xde...kecik sangat air dia...dok la ulang alik ke receptionist...last2 call bos dia nak refund, nk duduk chalet sebelah sbb air xde....terus dia ckp dgn staff dia.naik check bilik n tangki semua....nasib baik tak lama tu air ok...

terus mandi n solat...pastu sembang2 atas katil dengar orang lepak2 kat luar sambil nyanyi lagu besday....terus ktrng ikut nyanyi utk as...bagi isyarat kat pui suruh ambik kek dalam beg dia....terus bagi kat as...tekejut la kan...hehe

tadi kat airport sempat ktrang beli kek...simpan dalam beg terus...kek comey je..beli 2slice :)

makan2 kek sambil borak2 dan terus zzzzz........

berakhir la hari pertama kami di Sabah :)

Budget
1) Sewa Van sehari rm300x2=rm600
2) Kiram's Village rm90/chalet = rm270
3) Restoran Intan - dinner = rm62
4) Chicken Wing = rm21
5) beli barang kat kedai runcit = rm41

6 comments:

  1. Wowwww every month travel tu wlpun kat msia je daebak :-)
    Best kan jln2 ngan kwn sejati coz amat susah nk cari kwn sama senang dan sesama susahW

    ReplyDelete
    Replies
    1. betol JM...

      skang pon x jumpa...deme ni kawan masa study...time keje ni nk jumpa yg bebetol trema kt seadanya susah dah....

      kawan senang ramai la....kawan susah ermmmm hehehe

      Delete
  2. Waaa.. buat reunion sampai ke KK tu .. puas seronok la :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Seronok sbb rindu zaman lepak ramai2....

      Delete
  3. bestnya siap ada driver sekali ek

    ReplyDelete
    Replies
    1. rezeki lily....kalo x van problem gear box, kami kene drive sendiri :)

      tq dtg singgah :)

      Delete