KKS Reunion : Kota Kinabalu Sabah Part 3

wowowoooo.....

aku baru settle konvo untuk budak2 ni. tahun ni nye konvo aku frust sikit...entah la....xdpt bagi yg terbaek macam last year :(

sbb frust, aku nak buang dari ingatan aku hahaha...poyo!

nah....sambung lagi kisah kota kinabalu dengan KKS..... :)

******************************

lepas ktrang singgah kat Kinabalu Park, kami teruskan perjalanan ke Tamparuli...

konon nak singgah bergambar kat jambatan tu, tapi kan panas sangat2...so lalu je la....terus ke Rumah Terbalik....

 harga tiket masuk rm10/seorang....

kat sini dia akan bawa masuk ke dalam rumah mengikut group. so sekali masuk ada la dia explain dalam 10minit je. rasa macam tak berbaloi nak bayar rm10...tapi tu la tak masuk tak tahu plak :)

sementara tunggu group kami masuk rumah tu, ktrang posing kat kete jap :)


ok turn kami masuk...yeayy.......



sebelum masuk, kene pukul gong ni 3 kali...pukul je le....


dah pukul gong, nak masuk kene ketuk pintu....sopan sangat niiiiii ekekekke


dan baru lah boleh masuk....dalam rumah ni semua kedudukan ada atas kepala kita....paling berat mesin jahit...30kg....kagum la kejap cmne deme buat rumah terbalik....

lepas 10 minit ktrang kene keluar....habis dah masuk rumah terbalik ni...so kat luar tu ada la area yang leh snap gambar.....

antaranya......

toilet terbalik




taman terbalik



 dan last sekali pic aku.......ekekeke

 
jatuh cinta dengan rayban kak kin!

settle posing, masuk kedai cenderahati beli FM...seketul untuk rumah terbalik ni rm10...beli la 1 nak tambah koleksi :)

ktrang lepak kejap basahkan tekak n layan makan roti....pastu gerak ke KK....

sampai KK, singgah lunch dulu...kat restoran thai...tapi sebab baru pukul 2pm, tak de makanan panas....so masing2 ambik la nasi lauk :)

terus ktrang check in apartment. kali ni kami ambik apartment 3 bilik...Marina Court Apartment...harga 1 rumah rm300. sewa dengan en don....

kami sampai, en don dah siap2 tunggu kat bawah tu.... dan bawa kami naik ke apartment ni....


 



 

rumah ni selesa... ada dapur untuk masak...ruang tamu besar...bilik ada 3...sesuai dengan kami 2 family + 3org bujang.....hehe....

lepas settle semua bayaran untuk rumah, ktrang masuk bilik dan rehatkan badan....siap2 solat jamak, ktrang kuar nak cuci mata ke Pasar Fillipino...
tujuan aku ambik marina court ni, senang untuk kami pergi berjalan kaki je. plan stay KK tak de nak g muzium ke apa...semua malas....so stay KK nak pergi pulau & shopping area Pasar Fillipino je...

15minit berjalan kaki, ktrang sampai kat Pasar Fillipino.....

rambang mata aku tengok mutiara....tapi kali ni memang dah plan tak nak membazir...beli seketul dua je....rupanya memang betol...untuk aku, aku beli 2 je brooch mutiara hehehe

gelang cun.berkenan.tapi pas pujuk rayu rm55 je dia kasi....
cancel!

gelang macam ni rm10-rm15

tak beli pon gelang

rm15
bawah-kanan aku punya :)


butang baju melayu untuk chenta

bawah tu brooch untuk ibu

adik ni rajin melayan.....

pilih pui!

rambang mata ok....tengok semua pon lawa2....semua pon cantik.....kawtim sampai dapat harga munasabah.....tapi kedai adik atas ni brooch dia lawa2 sikit. ada style...tp ikut taste orang gak kan :)

sape berkenan, beli je terus...tak payah nak tunggu2...kang esok2 lom tau lagi nak datang ke x kan....macam su...dia x dtg repeat pon...malas nk beli katanya hehehe

settle shopping ktrang balik rumah, solat jamak dan kuar dinner.....

kalau dah sampai KK tak makan seafood macam rugi kan....so jom la kita layan seafood...

tapi...kami tak pergi ke kedai2 seafood yang mahal tu... ktrang makan kat Todak Waterfront. atas sikit dari Pasar Fillipino....nak berjalan kaki boleh je, tapi mau 1/2jam....ktrang ni en don janji nak bawakan...lagipon sewa van tu kan 2 hari...so malam tu driver tu datang balik bawa kami keluar makan....

bagusnya diorang ni, tak nak langsung join kami makan.....entah la....dah puas ajak tapi tetap menolak huhuhu

kalau korang nak makan kat sini, sila la ke kedai Glam Station 3....kedai dia hujung sekali....


aku rekemen sebab -- owner dia orang Perak....lagi satu masakan dia kene dengan tekak kami sbb masakan ala2 semenanjung...tapi...jangan order ketam masak cili.....failed sebab letak serbuk kari. rosak rasa woooo hehehe

failed sebab serbuk kari....

 pilihan seafood....lobster mahal.....



menu malam tu --> ikan jenahak 2 ekor masak 3 rasa & sweet sour + sotong goreng tepung + udang masak butter basah + udang goreng butter + ketam masak cili + sayur kailan...ktrang buat 2 hidangan...

rasa tak mengecewakan..... harga plak rm125 jeeee...7 orang makan....aduh....puas hati sangat sangattt.....

kalau g sana, tolong la order Udang Goreng Butter Basah.....marvelous!


ktrang sempat try kerabu rumpai laut....ishh sedap la...gatah macam tu....makan dengan nasi bleh, gatah pon bleh....dia letak sambal ala2 sos thai sikit....leh tahan sedap...


settle makan, perut pon dah kenyang, ktrang balik rumah....terima kasih adik driver sbb bawa kami....dan sewa van pon berakhir malam tu.....

malam lepak tengok tv...as-pami-kak kin layan bukan aku tak cinta ulangan...tapi aku kan tak follow...bila suruh dia ceta sikit, as malas....siap kasi ayat

"susah arrr cakap dengan ko macam ni...."

sebijik ayat si jebat tu..kurang asam sangatttt muahhahahaha

berakhir la hari kedua kami di sabah..... :)

bersambung......








Comments

  1. rumah terbalik tu mmg unik...kalau tgk lelama kepala pun jadi pusing heee

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Jalan-jalan Cari Makan di Teluk Intan

Summary Percutian budget ke Koh Lipe, Thailand

#Sembang Orang Bujang : Perodua Axia vs Proton Iriz